x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Deturnare - Artistii straini n-au prea filmat in Romania

Deturnare - Artistii straini n-au prea filmat in Romania

de Dana Cobuz    |    04 Feb 2007   •   00:00
Deturnare - Artistii straini n-au prea filmat in Romania

Desi tarisoara noastra e frumoasa, iar figurantii ieftini ca braga, cantaretii straini nu se inghesuie sa-si faca videoclipuri aici.

Degetele de la maini sunt suficiente pentru a numara artistii mai de soi care au batut drumul pana in Romania pentru a filma videoclipuri. Chiar daca aici productia i-ar costa mai putin, iar decorurile naturale ar fi "proaspete".

La sfarsitul lui septembrie 2002, pe Aeroportul Baneasa a avut loc concertul aniversar "IRIS - 25 de ani". Invitati de onoare: membrii legendarei trupe britanice Uriah Heep. Profitand de ocazie, Iris a lansat albumul "Matase alba", care includea propria versiune a unei piese celebre semnate de Uriah Heep - "Lady in Black" ("Doamna in negru"). De altfel, la inregistrarile pentru aceasta versiune, chitaristul Mick Box si vocalul Bernie Shaw au fost alaturi de "irisi". Muzicienii britanici nu au lipsit nici de la filmarile pentru videoclipul piesei.

MIREASA. Doi ani mai tarziu, Anastacia a filmat la Buftea videoclipul piesei "Heavy on My Heart". Artista a venit la Bucuresti alaturi de sora sa, care-i este asistenta personala, si de o echipa de tehnicieni din Germania. Filmarile au avut loc mai ales noaptea, iar Anastacia nu s-a plans de frigul de pe platourile de filmare, desi a fost imbracata intr-o rochie de mireasa. Figuratia a fost aproape integral autohtona, printre actorii romani numarandu-se Theodor Danetti si Rudy Rosenfeld. Anastacia a locuit la Hilton si nu a dorit sa viziteze Bucurestiul.

PE DVD. "Sfintele" Melanie Blatt, Natalie si Nicole Appleton si Shaznay Lewis (All Saints) n-au gasit patru locuri la clasa I in acelasi avion spre Cuba, unde trebuiau sa filmeze videoclipul piesei "Rock Steady", asa ca s-au imbarcat in cursa de Otopeni. Pentru ele, Sala Palatului a fost transformata intr-o banca uriasa,"Banca dei Fortunati", al carei director este Benito Berlusconi, printre cei 20 de figuranti romani numarandu-se si tanara actrita Ana Ularu

Alexandru Molovata/JURNALUL NATIONAL

Un caz mai special este cel al lui Michel Jackson, care nu a filmat in Romania doar un videoclip, ci un show intreg. "Live in Bucharest: The Dangerous Tour", practic inregistrarea concertului sau de la Bucuresti, din 1992, a fost lansat in 2005 pe DVD.

Inainte de plecarea spre Turcia, unde avea urmatorul concert, Michael s-a filmat pe Stadionul Tineretului alergand alaturi de 3.000 de politisti romani, el insusi fiind imbracat in uniforma.

×
Subiecte în articol: antimonden