x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Dimensiunile lui Andries: 50-30-20

Dimensiunile lui Andries: 50-30-20

22 Apr 2004   •   00:00

Daca in modelling exista dimensiunile prestabilite (90-60-90), pe care orice domnisoara viseaza sa le aiba, iata ca si in muzica Alexandru Andries stabileste un standard: 50-30-20.

„INTERIOARE". De unde pana unde a ajuns Andries la aceste dimensiuni? Pai, e simplu: 50 de ani de viata, 30 de ani de cariera si 20 de ani de aparitii discografice. Muzician mai intai de toate, pictor mai apoi, arhitect de meserie si scriitor, din cand in cand, Alexandru Andries se pregateste pentru un spectacol aniversar, care va avea loc pe 4 octombrie, la Sala Palatului. A intrat in Club A, in 1974, pentru a sustine un concert, la insistentele prietenilor. Si-a facut debutul cu „Interioare", album lansat la zece ani dupa primul concert.

MESAJ. Desi s-a lasat cu greu convins sa urce pe scena, acum, la 50 de ani, cantaretul are la activ 3.152 de spectacole. In atatia ani de cariera, Andries stie cu ce public are de-a face. „Multa lume vine la concertele mele ca sa auda, in primul rand, de cine ma mai leg, la cine mai bat apropouri, si abia in al doilea rand sa asculte ce mai cant. Cred insa ca este normal sa existe un mesaj, sa existe o poveste in ceea ce spui. Daca m-as apuca acum sa creez o muzica ce ar respecta toate regulile compozitiei, dar care ar renunta la poveste, nu cred ca as avea mare priza la public". Si cum le zice pe sleau artistul n-a vrut sa organizeze concertul aniversar in miezul campaniei electorale, ci s-a multumit cu un patru al lunii octombrie. Ar fi fost un risc prea mare sa ravneasca la luna noiembrie, ca Doamne fereste!, „m-as fi trezit si eu votat". Unde mai pui ca Andries apare pe afisele de prezentare fara cravata, ca sa nu-l confunde lumea cu persoanele care candideaza. (Roxana I. Ancuta)

×
Subiecte în articol: antimonden