x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Din culisele dezvăluirilor abuzurilor sexuale de la Hollywood. Care a fost motivația fiului lui Woody Allen

Din culisele dezvăluirilor abuzurilor sexuale de la Hollywood. Care a fost motivația fiului lui Woody Allen

25 Oct 2017   •   12:52
Din culisele dezvăluirilor abuzurilor sexuale de la Hollywood. Care a fost motivația fiului lui Woody Allen

Abuzurile sexuale comise de producătorul Harvey Weinstein au fost timp de decenii un "secret" ştiut de toată lumea. Actori ca Matt Damon, Russell Crowe, Ben Affleck sau regizorul Tarantino au aflat din surse sigure scandalurile în care a fost implicat producătorul şi totuşi ei au optat pentru a menţinea tăcerea asupra acestor fapte, relatează online ziarul spaniol ABC. 

Cel care s-a ocupat de dezvăluirea abuzurilor lui Weinstein a fost Ronan Farrow, singurul fiu biologic al lui Woody Allen şi Mia Farrow, angajat ca reporter de investigaţie la revista The New Yorker. 

După publicarea mărturisirilor a peste 30 de actriţe şi modele, prin care se numără şi Angelina Jolie şi Gwyneth Paltrow, multe femei şi-au făcut auzite vocile pentru a denunţa public că au fost abuzate sau violate de producătorul Weinstein. 

Ronan Farrow a avut însă un motiv personal pentru a-l demasca pe unul din principalii aliaţi ai tatălui său. 

Timp de o perioadă scurtă, Woody Allen a fost ocolit de Hollywood din cauza unor denunţuri de abuzuri din partea fostei sale soţii, Mia Farrow. Regizorul newyorkez a rămas astfel fără finanţator pentru a-şi produce filmele. Deşi industria filmului i-a întors spatele, Woody a găsit pe cineva care să mizeze pe el, nimeni altul decât Harvey Weinstein, cu care a început o colaborare prolifică, culminată cu una din capodoperele sale "Bullets over Broadway" (1994). 

Crescut într-un climat familial complex, cu acuzaţii de pedofilie lansate împotriva tatălui său de mama şi de sora sa, Ronan Farrow a decis să lanseze o investigaţie asupra practicilor scandaloase în care era implicată industria de la Hollywood, avându-l ca epicentru pe Harvey Weinstein. 

Farrow a încercat să publice reportajul la postul NBC, care a fost însă respins "din lipsă de consistenţă". 

Ulterior el a aflat că doi jurnalişti de la The New York Times urmăreau acelaşi fir şi că aflaseră aceleaşi fapte pe care le descoperise şi el. Farrow s-a adresat astfel ziarului, punându-şi în aplicare răzbunarea, denunţându-l pe "binefăcătorul" tatălui său şi criticând întreg sistemul. Este o poveste reală care merită un film câştigător de Oscar, încheie ABC.AGERPRES

×