x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Dinica il ia la teatru / Nelu Ploiesteanu’ a acceptat sa joace intr-o piesa

Dinica il ia la teatru / Nelu Ploiesteanu’ a acceptat sa joace intr-o piesa

de Simona Ecovoiu    |    20 Mar 2006   •   00:00
Dinica il ia la teatru / Nelu Ploiesteanu’ a acceptat sa joace intr-o piesa

Interpretul de muzica lautareasca Nelu Ploiesteanu’ isi aminteste de vremurile cand mesenii aruncau cu bani in el. Acum, bacsisurile sunt foarte mici.

Jurnalul National: Va deranjeaza ca petrecaretii prefera manelistii?
Erau vremuri, este vorba de perioada comunista, cand mesenii ne ingropau, pe noi, lautarii, in bani. Plecai acasa cu o sacosa de bancnote de cate 100 de lei. Cam intr-o ora ii asezai in ordine. Acum, ca vrem sau nu sa recunoastem, manelistii sunt in top, la petreceri. Mai primim si noi cate ceva, cand suntem solicitati pentru dedicatii. Dar bacsisurile, cum le zic eu, sunt mici.

Nu v-ati gandit sa va reprofilati, adica sa cantati manele?
N-am vrut sa fac compromisuri. In plus, poate ca n-as sti sa le cant la fel de bine ca manelistii. Chiar daca in cazul meu nu sunt bani multi in joc, prefer sa stau in banca mea. Totusi, muzica lautareasca este ceruta si de oamenii cu obrazul fin: politicieni, doctori.

"Voi face un show tv"


Le pregatiti fanilor cateva surprize...
N-as vrea sa vorbesc foarte mult despre ele, caci sunt superstitios. In mare, este vorba despre o colaborare la un post de televiziune cu prietenul meu Florin Piersic. Momentan, el se afla intr-un turneu in Israel, asa ca astept sa punem la punct detaliile proiectului. In plus, alt amic de-al meu, actorul Gheorghe Dinica vrea sa joc, alaturi de el, intr-o piesa de teatru.

Despre ce rol e vorba?
Pai, eu i-am zis clar in ce rol sa ma distribuie. Nu vreau neaparat sa-i dau replica pe scena, as prefera, sincer sa fiu, doar sa cant. Desi Dinica sustine ca as fi bun de actor. Si ca ar trebui sa indraznesc mai mult, sa am incredere in puterile mele. Si Stefan Iordache ma incurajeaza in acest sens.

Se zvoneste ca nepotelul dvs. este un pianist foarte talentat.
Antonio are doar 9 ani, dar este unul dintre mai buni pianisti din Bucuresti. L-am inscris la Liceul de muzica, este mandria mea. A participat la numeroase concursuri si a ras toate premiile. Pentru ca vreau sa ajunga cel mai tare din tara, platesc o profesoara sa-l pregateasca si acasa. Ma costa lunar 2.400.000 lei, dar eu cred ca merita efortul.

"Mi s-a nenorocit coloana"


Foarte rar mai cantati la acordeon.
Un acordeon cantareste in jur de 19 kilograme. Atatia ani l-am carat in spate, asa ca nu mai pot. Mi s-a nenorocit coloana vertebrala. Il mai iau la nunti, ca fara acest instrument nu merge.

Unde cantati?
La Restaurantul "Perla", dar, in aceasta perioada, am si un turneu prin tara. Sunt foarte bine primit peste tot, si de ardeleni si de moldoveni. Vad ca fanii nu m-au uitat.

×
Subiecte în articol: antimonden