x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Există! Păsărina feministă!

Există! Păsărina feministă!

de Anca Stanescu    |    19 Apr 2008   •   00:00
Există! Păsărina feministă!

Somnul Cosminei naşte stele, iar feminismul său este dătător de intuiţie feminină. Domnişoara Păsărin a reuşit incredibila performanţă de a sta singură în casă chiar de ziua ei.

Somnul Cosminei naşte stele, iar feminismul său este dătător de intuiţie feminină. Domnişoara Păsărin a reuşit incredibila performanţă de a sta singură în casă chiar de ziua ei.

 

Are multe premoniţii, care devin uneori foarte insistente. “Le pun pe seama intuiţiei feminine, pentru că sînt o feministă convinsă”, explică telenovelista Cosmina Păsărin. Oare unde-o fi legătura între feminism şi intuiţie feminină? Pe la Satu Mare, cumva? Fosta ispită de vară mai dezvăluie ceva dătător de fiori: “Îmi pierd cumpătul săptămînal. Dar nervii mei nu durează. Prefer să lămuresc lucrurile cu argumente.” Măi, să fie! De unde atîtea argumente într-o persoană firavă precum Cosmina? Ne lămureşte tot ea, într-un avînt literar: “Ultima carte interesantă pe care am citit-o a fost cea scrisă de Gabriel Stan, «În labi­rintul celor 12 simţuri». Se demonstrează că omul are şi şapte simţuri interioare, pe lîngă cele cinci clasice, arhicunoscute. Cartea asta m-a fascinat.” Uimitor nu este faptul că Păsărin citeşte, ci chiar îşi împărtăşeşte... experienţa, oriunde se găseşte. “Am mereu în geantă cîte o carte. Cînd mă văd cu prietenele dezbatem subiectele citite.” Unde mai încap bîrfele? Mare şi nemaipomenit mister... Cine are intuiţie precum se laudă Cosmina poate ghici răspunsul. Singura condiţie ar fi să fie ori să devină feminist(ă), pentru că altfel nu funcţionează intuiţia!

 

FANTEZII? SPRE PENSIE! Cosmina are restanţe la capitolul... fantezii. Cea de care nu reuşeşte să scape este o vizită prelungită în Asia. “Mă atrage acest continent. Aş sta mai multe luni acolo, aş co­linda, aş explora.” Ce-o împiedică să facă asta chiar mîine? Două lipsuri majore. “N-am bani şi nici timp. Sînt foarte prinsă cu filmările, meseria mea este ancorată în prezent. Poate că la bătrîneţe o să reuşesc să-mi împlinesc visul. Sper să am o pensie liniştită”. Dacă o mai apucă! De ce ar exista îndoieli? Pentru că Păsărin arde întruna. Pasional vorbind... “Sînt foarte pătimaşă. Duc toate trăirile pînă la extrem. Mă implic total în orice.”

 

NESINCRONIZĂRI. A existat ceva ce nu i-a ieşit Cosminei? Daaa! O aniversare cu tacîm (amical) complet. “Acum cîţiva ani, mi-am planificat, de ziua mea, mai multe ieşiri prin cluburi şi mai multe întîlniri. Dar lucrurile au mers prost. Au fost atîtea nesincronizări, amicii n-au mai ajuns, aşa încît totul s-a dat peste cap.

M-am răzgîndit şi am anulat tot. Am rămas în casă. Nici măcar la o cafea n-am ieşit! A fost o aniversare ciudată, atipică”. Ciudat este şi că somnul Cosminei este scris în astre. “Dacă am probleme cu somnul nu număr oi, ci stele! Dar de obicei sînt aşa de epuizată, încît adorm buştean”, mărturiseşte ea. O fi ajuns pînă la Carul Mare vreodată?

 

anca.stanescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: antimonden