x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Exploatate de parinti

Exploatate de parinti

07 Apr 2004   •   00:00

Dupa 1989, show-biz-ul a explodat. Piata muzicala a fost invadata de copiii impinsi de la spate de parinti sa castige bani. In cele mai multe cazuri copilele s-au transformat peste noapte in femei sexy.

Vanzarea albumelor si celebritatea au fost asigurate de ingrediente care nu aveau cum sa dea gres: sani si picioare sexy. Comercializarea acestor produse seamana oarecum cu practicarea celei mai vechi meserii din lume. Unde mai pui ca „marfa" scoasa pe piata este minora. Foarte multe starlete de duzina s-au bazat numai pe atuurile fizice. De voce, nici nu era cazul... Moda pe care au lansat-o, si anume cat mai multe tone de machiaj si fustite pana la fund, a avut ca efect maturizarea, sau mai bine zis, vulgarizarea minorelor scoase la produs de parinti.

Cu de-a sila in show-biz!

Finele anilor ’90. Trupa Andre. Doua copilite, una blonda, alta roscata. Piese scoase pe banda, miscari lascive, uneori obscene, machiaj strident, haine prea sexy pentru varsta lor, „senile" pe post de incaltari. Le impresariau tatii lor, iar trupa a mers bine pana cand au izbucnit scandalurile cu privire la impartitul banilor. Antoneasca si-a acuzat parintii ca o tin prea din scurt si ca o folosesc doar pentru a rotunji veniturile familiei. Rezultatul? Trupa s-a destramat.

Raluca Ciocarlan (17 ani) a inceput sa cante in trupa Angels la 13 ani si jumatate. Responsabil de aceasta trupa a fost Costi Ionita. Hainele fetelor Angels erau facute de aceeasi persoana care le-a imbracat si pe Andrele, astfel ca isi aratau si ele buricul. Raluca a recunoscut ca nu i-a placut deloc ceea ce canta, dar a mers pana la capat, de dragul celebritatii la care ravneau parintii. Peste tot pe unde merge, este insotita de mama ei, pentru ca nu se descurca inca fara ajutorul adultilor. Debutul in show-biz la o varsta atat de frageda a privat-o de bucuriile copilariei. „Daca ar fi sa o iau de la inceput, nu as mai intra in lumea muzicii la aceeasi varsta. As astepta sa mai cresc, ca sa pot lua decizii pentru mine".

Imaginea de fete cuminti le-a cernut

Lala, Tisha si Dea. Pe scurt, TNT. Ele sunt fetele cu ciorapii vargati, care au chiulit la greu in liceu. Asa cum ele au preluat piesa „Ani de liceu" din „Liceenii", ciorapii „TNT" sunt acum pe gambele multor pustoaice. Ce fac ele cu banii? Probabil ca-si cumpara gume. De sters si de mestecat.

Ana Maria avea 14 ani cand a castigat Festivalul Mamaia, acum trei ani. Sa fi fost marele premiu, o masina de lux, singurul imbold care a manat-o atunci in lupta pe micuta ardeleanca? Nu se mai aude nimic de ea de o buna bucata de vreme. Piesa „Ochii tai" a fost uitata tot atat de rapid pe cat a fost lansata. Sa-si fi dat seama fratele sau mai mare, care a impresariat-o, ca o astfel de cariera implica renuntari si compromisuri?

Alina Sorescu este eleva la Colegiul National Al. I. Cuza din Capitala. A fost „aruncata" in lumea muzicii de la o varsta frageda tocmai pentru a invata de mica sa-si castige painea si sa faca sacrificii pentru a obtine ceva in viata. Si ea se numara printre cantaretele impresariate de parinti. Tatal ei o insoteste la spectacole, la evenimentele mondene, la televiziuni... absolut peste tot. Un amanunt demn de luat in seamna: si Alina a inceput sa ne arate formele, din ce in ce mai proeminente. Deh, e in crestere!
Cristina Ologeanu, Claudia Daboveanu


Din "bombonica" s-a transformat in femeie sexy

Selena s-a lansat impreuna cu fetele de la Candy. Avea 13 ani si arata ca o bombonica. Acum s-a transformat in femeie sexy si agresiva. La 17 ani, Selena nu considera ca si-a pierdut copilaria. Inca de mica avea alte preocupari, mai importante, decat cei de varsta ei. Daca tot ne-am ocupat de fosta bombonica, nu puteam sa le iertam si pe celelalte doua fete Candy, Claudia si Giulia. Cream face furori acum cu Marius Moga si nu iese din bluzele transparente. Iar Giulia este atat de sexy, incat s-a apucat de o cariera solo! Cine are de castigat? Bineinteles ca parintii, minorele nu au cum sa gestioneze banii, pentru ca nu le permite legea. Andra a fost descoperita la 16 ani de Costi Ionita. Are nu numai voce, dar este si sexy. Cum este inca eleva, ea a fost atenta la imagine, dar si la versuri, ca sa nu fie prea deocheate. A tinut-o asa pana a dat de Tiger One si s-a dezbracat de caracter. Rezultatul: a ramas in sutien!

×
Subiecte în articol: antimonden