x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Fara chinuri - Fat a nascut "Imparatia cu trasnai"

Fara chinuri - Fat a nascut "Imparatia cu trasnai"

12 Iun 2004   •   00:00

Joi seara, Daniel Fat a adus in cafeneaua de la Cinemateca Romana "Imparatia cu trasnai".

Dar cine-i Fat? Un actor care se joaca cu vocea si canta de mama focului, cu tot cu sprancene. Dar ce-i "Imparatia cu trasnai"? O colectie de jucarii muzicale imprimata pe CD.

USTURIME. Imbracat la trei ace, in smoking, fara camasa, dar cu papion rosu care se asorta cu adidasii, Sfantu’ trasnailor a urcat la microfon si a anuntat dinainte publicul ca el "canta prost, dar tare". Apoi si-a dat drumul la gura si avea o viteza cu care ar fi obtinut, cu siguranta, o amenda usturatoare. Ei si ce? Desi a depasit volumul (unor cantareti veterani), Fat a manevrat foarte bine microfonul. A nimerit toate notele de pe portativ. "Magura", "Imparatia", "Usturimea" au fost pe deliciul martorilor din Cafenea. In cele din urma, Daniel i-a cedat microful lui Ducu Hotima, un om de afaceri din Maramures care nu are mai mult de 27 de ani. Tanarul i-a lasat pe toti cu gura cascata. De admiratie.

DUEL IN DUET. Nimeni nu se astepta ca un afacerist sa stie sa cante. Si bine, pe deasupra. Dupa piesa "Mai badita, rar in pas", a reusit chiar sa atraga si "admiratia" lui Fat, drept pentru care acesta i-a smuls practic microfonul din mana. Ca sa mai dreaga un pic gestul necugetat (garnisit si cu invidie), Daniel l-a provocat pe Ducu la un... duet. Invitatul s-a conformat si a cantat, impreuna cu Sfantu’, "Dupa pui de morosan". Si spre surprinderea lui Fat, colaborarea a iesit trasnet. Cei doi au fost rasplatiti cu ropote. De aplauze.

Tot pe lista cantaretilor care au fost chemati sa presteze la lansarea lui Fat se aflau si Tapinarii. Cu greu s-au lasat convinsi sa urce pe scena. Scuza? Adrian Tanase, voce de baza a "tapinarilor", era racit.

Vali Craciunescu de la Spitalul de Urgenta a trecut si el pe la Cafenea. N-a avut rabdare sa stea pana a inceput concertul lui Daniel Fat. Oricum, a fost observat de toata lumea. Poate si din cauza cosului de pe fata care se vedea de la o posta. Tatiana Stepa a venit si ea sa-l vada in actiune pe artist, dar nu a rezistat, din cauza fumului, sa stea pana la inceperea spectacolului. Pacat. A pierdut lansarea "Imparatiei cu trasnai". (Dana Andronie)

×
Subiecte în articol: antimonden