x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Fara O-Zone / Arsenium de Moldova, la Eurovision 2006

Fara O-Zone / Arsenium de Moldova, la Eurovision 2006

de Dana Cobuz    |    17 Mar 2006   •   00:00
Fara O-Zone / Arsenium de Moldova, la Eurovision 2006

Dupa lupte "seculare" si acuzatii nenumarate la adresa organizatorilor, Republica Moldova si-a desemnat reprezentantul in finala Eurovision de la Atena.

Mai-a-hii, mai-a-hoo, fostul O-Zone Arsenie Toderas, pe numele sau de solo Arsenium, va urca pe scena amenajata in Sala Olimpica din Atena, la 20 mai, alaturi de Natalia Gordienco, pentru a reprezenta Moldova la Eurovision. Calificare pe merit sau aranjata? Timpul va spune. Conform rezultatelor cumulate (televoting si juriu de specialitate), piesa "Loca" a fost cea mai buna din cele cinci prezente in cea de-a doua finala nationala, organizata de fratii de peste Prut la 15 martie. Fostul membru O-Zone si fosta solista a formatiei "Millenium" au obtinut maximum de puncte: 24, invingandu-i pe Ludmila Znamenskaia, Vadim Luchin si Svetlana Sertova, Sergiu Cuzencoff si Marcella.

EL SI EA. In cadrul unei conferinte de presa desfasurate cu putin timp inainte de etapa finala de preselectie, compozitorul Marian Starcea a declarat ca stie deja numele invingatorilor. A scris numele interpretilor si a sigilat hartia intr-un plic. Acesta a fost deschis dupa finala de un ziarist de la Jurnal de Chisinau. Numele finalistilor: Arsenium si Natalia Gordienco, transmite Basa Press. Gurile rele spun ca piesa lor e cam slabuta, ca El e o imitatie ieftina a lui Enrique Iglesias, iar Ea, o clona palida a lui Sarah Connor.

PREMONITIE
"Nu ne inscriem la noua preselectie. In felul acesta, vom protesta fata de aceste nedreptati. Daca pana acum a fost incalcat regulamentul, si de acum incolo va fi incalcat. Este o preselectie inventata, pentru ca toata lumea stie ca va fi trimis Arsenie, care va aparea in duet cu Natalia Gordienco" - Vlad Gorgos, impresarul trupei "Millenium"

CONCURENTI CU REPETITIE
Cele 38 de participante in semifinala si finala concursului Eurovision 2006 ar putea ramane doar 37, daca decizia de retragere a reprezentantului Serbia-Muntenegru ramane definitiva, dupa intalnirea delegatiilor la 21 martie.

Deocamdata, sunt cunoscute numele tuturor participantilor, cu exceptia concurentului din Suedia, unde finala va avea loc maine seara.

Si aceasta editie a festivalului cantecului european sta sub zodia diversitatii si ale repetitiilor. Fabrizio Faniello canta a doua oara pentru Malta, Eddie Buttler, tot a doua oara, pentru Israel, iar Brian Kennedy revine pe scena Eurovision, pentru Irlanda, dupa 11 ani.

Ce sa mai spunem de reprezentanta tarii-gazda, care a mai concurat de doua ori pentru Grecia si o data pentru Cipru! Si fiindca vorbeam despre diversitate, sa mai spunem ca Ich Troje (Polonia) va canta alaturi de rapperul Real McCoy, iar bulgaroaica Mariana Popova va fi acompaniata cu vocea de homosexualul travestit Azis.

SUPARARE
Trupa Indiggo nu a avut noroc nici cu Eurovision Moldova. Mama gemenelor Modorcea, devenita celebra dupa finala de la Bucuresti, ameninta Republica Moldova cu un scandal international, pentru ca trupa nu a fost acceptata sa concureze la Chisinau, afirma Silvia Bogdanas in ziarul Timpul, citata de www.music.md. Respingerea a fost cauzata de faptul ca gemenele nu au cetatenie moldoveneasca, desi, initial, s-a declarat ca este un concurs deschis pentru toti doritorii.
×
Subiecte în articol: antimonden finala eurovision