x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Festivalul Mamaia are altă scenă

Festivalul Mamaia are altă scenă

de Dana Andronie    |    08 Aug 2009   •   00:00
Festivalul Mamaia are altă scenă

Anul acesta, Festivalul Mamaia se anunţă a fi un eveniment "extraordinar". Cel puţin aşa au îndrăznit organizatorii să anunţe oficial, într-o conferinţă de presă.



Important este că, în acest an de criză, Consiliul Judeţean a reuşit să strângă fonduri ca ambele festivaluri - Mamaia "uşoară" şi Mamaia "populară" - să aibă loc! Aceasta este prima performanţă declarată cu voce tare de Cristian Zgabercea - preşedintele executiv. Cea de-a doua performanţă ar fi că, în sfârşit, Festivalul Mamaia va avea în anul 2009 o scenă care se ridică la standardele secolului în care trăim. Spectacolul va fi găzduit de Teatrul de Vară din Parcul Tăbăcăriei din Constanţa. Tot în 2009 se împlinesc 2000 de ani de când poetul Ovidius a fost exilat la Pontul Euxin, în cetatea Tomis. Ca atare, organizatorii au hotărât ca Festivalul Mamaia să se desfăşoare sub egida acestei mari "aniversări". Astfel, "Mamaia" intră într-un circuit cultural mondial...

AVEM CU CE!

"Nivelul concursului de Creaţie este foarte ridicat" - a decretat Mădălin Voicu - preşedintele juriului. Dacă în ultimii şase ani a fost secetă la această secţiune, iată că în acest an compozitorii români s-au lăsat duşi de valul de inspiraţie şi s-au înscris la festivalul naţional de muzică uşoară de la malul mării: Andrei Tudor, Cristian Faur (cu două piese), Mihai Alexandru (cu două piese), Mircea Romcescu (tot cu două piese), Adrian Romcescu, Marius Moga, Andrei Kerestely, Mihai Trăistariu.

PERFORMANŢĂ
"Suntem prea săraci să cumpărăm ceva ieftin" - a mai spus Mădălin Voicu, vrând să întărească ideea că "Mamaia" va fi cea mai tare din parcare!

O altă perfomanţă este prezenţa Olimpiei Panciu şi a soţului său - Mircea Romcescu. Marii artişti se întorc acasă şi sunt chemaţi să-şi etaleze valoarea pe scena unui festival naţional.

Productorul executiv al acestui eveniment este Niki Constantinescu. În această calitate, producătorul a propus să se acorde două premii speciale: un videoclip pentru secţiunea Creaţie (în valoare de 10.000 de euro) şi un alt premiu pentru secţiunea Interpretare - un maxi-single. Recunoaştem că aceste premii sunt binevenite la un asemenea festival. Concurenţilor le sunt mai de folos decât un autoturism, fie el şi Skoda Fabia (marele trofeu).

Celelalte premii sunt în valoare de: 1.500 de euro pentru primul loc (la ambele secţiuni), 1.000 de euro - locul al II-lea, 500 de euro - locul al III-lea.

Premiul Teo Peter: 1.500 de euro. Orchestra care îi va acompania pe concurenţii de la secţiunea Interpretare îl are ca dirijor pe Viorel Gavrilă, care va avea şi misiunea de a juriza. Bineînţeles că au ieşit deja discuţii legate de dublul rol pe care compozitorul îl va juca în cele patru seri de festival. Până la proba contrarie, suntem de bună credinţă şi credem că Viorel Gavrilă va dirija doar orchestra, nu şi jocurile din culise.

În "meniul" Festivalului Mamaia avem următoarele "ingrediente": Corina Chiriac, Erminio Sinni (20 august, prima seară); Nicola, Distincto, Adrian Romcescu, Ladyes, Francesco Napoli (21 august); Ramona Bădescu, Milenium, Rafaelo di Pietro (22 august) şi, în ultima seară, Provincialii şi Gremio Recreativo Cultural Social Escola De Samba Vai-Vai. Recitalurile acestor artişti sunt destul de previzibile, având în vedere că producătorul executiv al acestui festival este asociat cu Radu Groza la Music Management. Restul e tăcere!

×
Subiecte în articol: antimonden