x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Galeria solistelor care iubesc şevaletul

Galeria solistelor care iubesc şevaletul

de Dana Cobuz    |    09 Mar 2008   •   00:00
Galeria solistelor care iubesc şevaletul

Muzică sau pictură? Şi una, şi alta. Din pasiune sau pentru bani? Şi una, şi alta. Ele sunt interpretele-pictoriţe.

Pe unii îi hărăzeşte Dumnezeu cu mai multe daruri.

Moto - în pictură, gura-i mută!


Muzică sau pictură? Şi una, şi alta. Din pasiune sau pentru bani? Şi una, şi alta. Ele sunt interpretele-pictoriţe.

Pe unii îi hărăzeşte Dumnezeu cu mai multe daruri. De talentul de a picta se bucură mai multe interprete cunoscute în show-bizul autohton. Nu putem însă să nu remarcăm că “la putere” se află, şi de această dată, basarabencele.

 

HOBBY CU PREŢ. Poate cel mai elocvent exemplu, dar şi cel mai mediatizat este cel al Annei Lesko. Moldoveanca s-a şcolit într-ale picturii în timpul relaţiei cu Irinel Columbeanu şi, nu întâmplător, maestru i-a fost Sabin Bălaşa, un apropiat al magnatului. “Am luat lecţii de pictură de la Sabin Bălaşa şi Mircea Novac. Picturile mele reprezintă extremele stărilor sufleteşti prin care trec: fericirea şi tristeţea. Nu cred în critica de specialitate.

Pictura ocupă un loc foarte important în viaţa mea, încât nimeni nu m-ar putea despărţi de şevalet şi culori!”, spune Anna, pe site-ul personal. Lesko a recunoscut că, deşi pictura este un hobby, creaţiile sale au şi un preţ bine cântărit şi că, din vânzări, a încasat câteva zeci de mii de euro.

 

PISICI ŞI FEMEI. “Fata care merge pe jos”, aşa cum mai este cunoscută solista basarabeană Alexandrina Hristov, dă mult mai multă atenţie artelor plastice decât Anna. De altfel, Alexandrina a absolvit şi Colegiul Republican de Arte Plastice “A. Plămădeală”, dar şi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău. În primăvara anului trecut a susţinut prima expoziţie personală din România la Ceainăria Cărtureşti, iar tablourile sale în culori tari – cu pisici şi femei cu ochii mari – au căutare pe piaţa de specialitate. “Compoziţiile sale amintesc foarte bine estetica stampei japoneze, pe de o parte, şi stilizarea sintetică a unora dintre picturile lui Morandi, pe de alta”, vorbeşte Vladimir Bulat, în Observatorul cultural, despre talentul Alexandrinei, tânăra care spune: “În pictură, gura-i mută!”.Tatiana Cerga, solista formaţiei Studio One, este şi ea pictoriţă. Începătoare şi timidă: cele 10 tablouri ale sale, reprezentând femeia în diverse ipostaze, le-a expus doar pe pereţii propriului dormitor.

Celia, fosta brunetă a trupei Elegance, a moştenit vocea de la mamă şi aplecarea către artele plastice de la tată. Ardeleanca îşi păstrează lucrările – picturi, desene în cărbune, lucrări în ceramică şi iconiţe pe sticlă – acasă la părinţi.

×
Subiecte în articol: antimonden