x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Greţuri în direct şi în reluare

Greţuri în direct şi în reluare

de Dana Cobuz    |    Anca Stanescu    |    18 Sep 2008   •   00:00
Greţuri în direct şi în reluare

Sîntem înconjuraţi de o mare gestaţie mioritică: toate pseudovedetele se îneacă în declaraţii despre greţuri, vărsături, ameţeli, unguente, utere bombate şi burţi bine lăsate. Ne-am cam săturat de asemenea detalii care fac diferenţa dintre comunicare şi intoxicare!



Sîntem înconjuraţi de o mare gestaţie mioritică: toate pseudovedetele se îneacă în declaraţii despre greţuri, vărsături, ameţeli, unguente, utere bombate şi burţi bine lăsate. Ne-am cam săturat de asemenea detalii care fac diferenţa dintre comunicare şi intoxicare!
Povestea aducerii unui copil pe lume a ajuns motiv de prime-time, generator de audienţă şi rating-uri spectaculoase şi, implicit, secunde de publicitate bine plătite. Şi unul din cele mai bune motive pentru a stîrni curiozitatea unui popor avid de detalii intime din viaţa unui bogătaş, el însuşi însetat de publicitate. De asta s-au prins primii Irinel şi Monica Columbeanu.
Cele nouă luni de sarcină ale Monicăi s-au regăsit într-o strategie de mediatizare monstruos de bine pusă la punct.


Îndobitocire

Începînd de la prezentarea testului pozitiv de sarcină, în timpul petrecerii de nuntă a cuplului de la Izvorani, şi continuînd cu examenele ecografice difuzate la televizor, românii s-au învăţat cu ideea că Moni, la un moment dat, va trebui să-şi desfacă picioarele de fotomodel pentru expulzia fetală în direct. Telespectatorii au experimentat alături de gravidă greţuri, crampe, pofte, stări de oboseală şi somn, dureri, contracţii şi toate cele, normale într-o sarcină. Au numărat, în cor, zilele pînă la termen, au petrecut Revelionul cu grijă să nu se declanşeze cumva naşterea, s-au supărat că nu există în România nici o clinică în care să se poată naşte sub apă, au verificat pe internet care-s cele mai bune maternităţi din Europa... Toate pentru că televizorul îi îndobitocea.
Odată drumul bătut, s-a creat pîrtie... de naşteri la vedere. Anamaria Prodan s-a hrănit timp de nouă luni cît pentru o întreagă echipă de fotbal. Nimic nu i-a scăpat şi nu ne-a scăpat: poftele de alimente dulci, sărate şi combinate ale impresarei, mîngîierile cremuite pe burtică realizate de tandrul soţ, măsurătorile temporale în vederea executării cezarianei. Călit bine şi antrenat să fie în atenţia ochilor publici încă din burtică, Reghecampf Jr s-a dat peste cap, a răsturnat tabelele medicilor şi a ieşit la lumină victorios cu cîteva zile mai repede decît termenul prognozat. Sensibilizată de aventura gestaţiei şi a naşterii în văzul lumii, Anamaria Prodan vrea să dea gata o nouă sarcină. Se pare că ambiţia ei de a ne transmite în detaliu toate amănuntele digestive şi ovariene care însoţesc un eveniment de “facere” este nelimitată.


Ameţeală

Roxana Iliescu a avut de toate şi le-a povestit pe toate. Dacă la prima sarcină aproape că n-a simţit că e gravidă, la a doua a tras... cît pentru trei. “A doua oară, cred că Dumnezeu a vrut să aflu ce înseamnă de fapt pentru femeile normale «să fii gravidă» şi mi-a dat totul. Greţuri dimineaţa, la prînz şi seara, ameţeli, dureri de spate, schimbări de dispoziţie”, declara vedeta în “Superbebe”. Şi dă-i, şi povesteşte, dă-i cu mîncatul, cu vomatul, cu greutatea, începînd cu cele două dunguliţe roz de la testul de sarcină pînă la demonstraţiile de acrobaţie din burtică.
Corina Ciorbă a demonstrat că este o artistă... în expunerea burţii. Copilul nenăscut încă a fost plimbat pe scene din toată ţara, a fost subiect de şedinţe foto provocatoare şi credem că încă de pe-acum îi crapă obrazul de ruşine pentru cît de dezbrăcată umblă maică-sa, deşi ea se consideră o tipă cool.
Mulţi bărbaţi au suferit la auzul veştii că Nicoleta Luciu este gravidă. Toţi s-au întrebat ce se va întîmpla cu sînii ei? Vor mai creşte? Se vor lăsa? Presimţeau că Luciu se îngraşă şi are greţuri. Dar Nicoleta n-a vrut să le dea satisfacţie şi nu şi-a expus corpul schimbat de sarcină decît acolo unde trustul în care activează ca actriţă i-o impunea. Cu toate astea, nu ne-a ferit urechile de ştiri legate de unde, cum, cînd şi în ce fel îl va aduce pe lume pe bebeluşul ei.

×
Subiecte în articol: antimonden sarcina