Astăzi se încheie seria de trei concerte dedicate “Zilelor Pensionarului Bucureştean”, desfăşurate la Sala Palatului în memoria lui Gică Petrescu.
DE GUSTIBUS - Muzică uşoară, populară, romanţe şi cântece de petrecere
Astăzi se încheie seria de trei concerte dedicate “Zilelor
Pensionarului Bucureştean”, desfăşurate la Sala Palatului în memoria lui Gică
Petrescu.
E adevărat că “Zilele Pensionarului” se desfăşoară în plină campanie electorală. La fel de adevărată este şi vorba românească “Mai bine mai tîrziu decît niciodată”. Prin urmare, luni seară, Corina Chiriac şi Andrei Duban s-au achitat fermecător de o misiune nu tocmai uşoară: prezentarea unei artilerii de nume muzicale cu greutate. Sub cupola acordurilor create de Big Bandul Radio, condus de Ionel Tudor, au defilat Mirabela Dauer, Ovidiu Komornyik, Aura Urziceanu, George Nicolescu şi Cătălin Crişan. Exuberanta Corina Chiriac a deschis larg porţile cîntărilor. “Ne cunoaştem din vedere”, “Drum bun”, “Uită nostalgia”, “Mama, doar mama”, “Inima ta” au fost cîteva dintre melodiile care au defilat pe “Strada Speranţei”.
Între prezentări, artista a reuşit să practice şi interogatoriul. “Eşti însurat?”, l-a chestionat ea pe Andrei Duban. “Săptămînal”, a venit răspunsul. “Înseamnă că ai cam multe soacre!”, a observat Corina.
29, NU 24! “Acum cîteva săptămîni, un prieten m-a invitat la o nuntă. Am intrat într-o sală, am luat loc la o masă. Peste cîteva ore am primit un telefon. Era el, care mă întreba de ce nu venisem. «Păi am ajuns de mult!», i-am replicat. «Unde?». «Aici, în sala 24!». «Noi suntem la 29», m-a lămurit amicul”, a povestit Cătălin Crişan. “De artista următoare mă leagă o prietenie de suflet. Concerta în Polonia, era gravidă şi m-am oferit să merg acolo să o ajut puţin. Avea un pătuţ îngust. Ca să încăpem amîndouă, ea s-a sprijinit cu burtica de valiza mea”, a povestit Corina Chiriac despre Mirabela Dauer. Îndelung aplaudată, aceasta s-a reîntors pe scenă şi şi-a încheiat minirecitalul cu un cîntec despre mamă. Corina Chiriac şi Andrei Duban au prezentat apoi zeci de perle – nu din mare, ci din puţul gîndirii elevilor. “Ceahlăul este situat sus, pe munte” şi “Dimitrie Cantemir a avut un rol însemnat în viaţa sa” au smuls ropote de... zîmbete. “Maria, Maria”, “Cînd vin acasă”, “Nu plînge, iubito!” şi “Pe mine cine mă sărută?” ne-a cîntat Ovidiu Komornyik. Apoi, înaintea piesei “Te-am trădat”, ne-a liniştit: “Doamnelor, să ştiţi că bărbaţii nu trădează niciodată... cu sufletul”.
RUGĂ. Emoţiile sălii au atins maximum de intensitate atunci cînd George Nicolescu a interpretat “Rugă pentru părinţi”. Aura Urziceanu ne-a aruncat un buchet mare de melodii, din care nu au lipsit cover-urile internaţionale, creaţiile proprii, acordurile latino şi improvizaţiile pe ritm de jazz, la care ecou a fost publicul. Piesa “Sanie cu zurgălăi” a împrumutat veşmînt de samba, apreciat ca fiind atractiv. Ieri, la “Zilele Pensionarului”, a fost Concert de romanţe şi cîntece de petrecere, cu participarea artiştilor Cornelia Catanga, George Nicolescu, Nicolae Niţescu, Alexandru Jula şi Aurel Pădureanu. Astăzi, manifestarea se încheie cu un Concert de muzică populară, onorat de Veta Biriş, Nicoleta Voica, Mioara Velicu, Dumitru Fărcaş şi Dinu Iancu Sălăjanu. Toate fondurile strînse din vînzarea biletelor vor fi donate caselor de bătrîni din Bucureşti.