x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden In 15 ani, de 5 X Maria

In 15 ani, de 5 X Maria

11 Mar 2005   •   00:00

MONDEN
DRUM - A cantat cu patru formatii, iar acum se lanseaza solo
DANA CIOBANU

INCREDERE. Clasarea pe locul al doilea la finala nationala Eurovision 2004 i-a dat curaj sa inceapa o cariera solo
Are deja 15 ani de activitate muzicala. Cand a cantat prima data in fata publicului, cu formatia Solaris, pe stadionul Progresul, abia isi luase buletinul si interpreta doua piese ale idolului sau, Elvis Presley, in fata a mii de spectatori. Cativa ani mai tarziu, a urcat pe aceeasi scena cu Joe Cocker, Rod Stewart si Eros Ramazzoti, la Rockmania. "Era in miez de vara, pe niste calduri teribile si tin minte ca scena frigea la propriu, iar eu alergam de colo-colo desculta", povesteste Maria.

EXPERIENTA. Alaturi de formatiile in care a activat a castigat o nepretuita experienta de live, pe care nu o poate inlocui o viata de cantat prin studiouri: "La Directia 5 am ajuns cu o recomandare, am dat proba, le-am placut si am ramas cu ei timp de aproape un an. Cel care mi-a propus sa vin ca backing vocals in Timpuri Noi a fost Dan Iliescu. Cu cei din Vank nu ma stiam, au luat numarul meu de telefon de la un amic comun, am venit la sala lor de repetitii, am ascultat piesa «Langa inima mea vine inima ta», mi-a placut si am cantat-o". Adevaratul succes l-a cunoscut insa cu formatia Van Noizz (alaturi de Romeo Vanica jr), prin hiturile "Vara in doi", "Nu renunta", "Pas cu pas". "Cu Romeo Vanica jr sunt in relatii bune si e posibil ca Van Noizz sa scoata un nou album in vara-toamna. Dar acum sunt ocupata cu primul meu album solo, pe care sper sa il lansez la sfarsitul acestei luni. O sa fie un eveniment cu surprize, printre care si un duet cu un vocalist care activeaza intr-o formatie rock foarte cunoscuta", dezvaluie Maria, multumita ca a primit numeroase propuneri de colaborare in urma anuntului prin care cauta instrumentisti, publicat pe pagina ei de Internet, www.mariaradu.ro.

PROGRAM. Cum arata o zi obisnuita din viata Mariei? "Ma trezesc nu foarte devreme, il scot pe Jackie (boxerul meu scump) afara, beau un cocktail de sucuri de legume si fructe care ma energizeaza si apoi intru in iuresul pregatirilor albumului (ore de studio, repetitii, planuri, discutii etc). Cand am timp, mai vad un film sau o piesa de teatru si de trei ori pe saptamana ma duc la sala de gimnastica, de unde plec cu un tonus excelent". Care sunt cele trei lucruri de care nu s-ar desparti niciodata? "Inelul de logodna (daca l-as avea...), mobilul, care este foarte util, si o carte". Cat despre propriul viitor, Maria este increzatoare ca, peste 20 de ani, se va afla in mijlocul unei familii numeroase (cu trei copii, doi caini si mai tarziu multi nepoti) si avand la activ cel putin 10 albume.

DISCRETA

"Nu mi-am propus niciodata sa fac valuri altfel decat cantand, am avut relatii normale cu toti colegii mei de breasla si am incercat sa fiu cat mai decenta si discreta cu viata mea personala. Asa am reusit sa ma tin departe de scandaluri si barfe" - Maria Radu interpreta
×
Subiecte în articol: antimonden