x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden In ce cred vedetele?

In ce cred vedetele?

22 Apr 2004   •   00:00

„Principala religie practicata la Hollywood sunt banii", afirma un director din Cetatea Filmului. Totusi, multe staruri s-au lepadat de fite si au inceput sa propovaduiasca fel si fel de invataturi.

Adeptii hollywoodieni ai Kabbalei trebuie sa-i multumeasca Madonnei. In 1997, diva a devenit principala sustinatoare a invataturilor mistice kabbalice. A „cochetat" cu catolicismul si cu hinduismul, prin yoga. Si-a convins si prietenii, pe Britney Spears, pe Demi Moore si pe iubitul ei, Ashton, sa imbratiseze practicile Kabbalei. Se pare ca aceasta „convertire" a avut si efect. Pe Britney, Kabbala a ajutat-o sa depaseasca situatia de criza dupa furtunosul sau mariaj. Cea mai noua „cucerire" a invataturilor kabbalice este Paris Hilton, pe care credinta a eliberat-o de temeri. Adeptii sunt foarte stricti in privinta respectarii normelor. Astfel ca Madonna nu va sustine nici un concert vinerea.

Langa biserica

Tom Cruise crede cu tarie in biserica si invataturile scientologice. El sustine ca ii datoreaza acesteia pana si vindecarea dificultatii sale de vorbire. Actorul a devenit foarte sensibil. El chiar si-a concediat luna trecuta purtatorul de cuvant, pentru ca a indraznit sa-l sfatuiasca sa nu mai vorbeasca in public despre orientarea sa religioasa. Tom face orice ca sa fie cat mai aproape de miezul scientologiei. Pentru asta, el tocmai si-a cumparat o casa in imediata apropiere a unei biserici scientologice. Aceasta practica si-a castigat de-a lungul timpului foarte multi adepti printre vedetele hollywoodiene: John Travolta, Kirstie Alley, Lisa Marie Priesley.

Si-au incredintat viata bisericii

Recent insa, in jurul scientologiei s-a iscat un scandal de proportii. Membrii vor fi obligati sa semneze un contract prin care sunt obligati sa renunte la drepturile si libertatea lor, urmand ca in cazul in care vreunul dintre ei ar avea vreo problema de ordin fizic sau psihic, biserica va fi singura indreptatita sa ia o decizie cu privire la soarta lor. Nici John Travolta, nici Tom Cruise nu vor sa comenteze prevederile acordului.

Si Biserica Penticostala are adepti fideli ca Denzel Washington si Magic Johnson. Omul de rand se mira cateodata cand vede staruri de un asemenea calibru amestecandu-se cu gloata, dar responsabilul de comunicare al bisericii are si o explicatie: „Trebuie ca oamenii sa nu uite ca si ei au un suflet". Daca Denzel si Magic au un suflet, despre Prince se poate spune ca s-a cumintit. El s-a convertit la secta „Martorii lui Iehova" si a renuntat la versurile care nu corespund cu noua lui credinta.

Miruna Mihalcea


Definitii

  • Adeptii Kabbalahei isi gasesc satisfactia interioara in texte antice.

  • Toti practicantii poarta o bratara rosie. La intruniri, barbatii poarta alb, semn al energiei si luminii.

  • Scientologii cred ca omul nu este nici trup, nici minte, ci numai suflet. Condamna cu tarie practica psihiatrica.

  • Biserica Penticostala impune o disciplina spirituala, care implica rugaciunea, lauda, adoratia, marturisirea, postul, meditatia si studiul.

  • Martorii lui Iehova sunt o secta religioasa si cred ca Iisus n-a inviat si ca este fiinta obisnuita.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden