x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden In memoriam - Festivalul "Laura Stoica"

In memoriam - Festivalul "Laura Stoica"

de Dana Andronie    |    10 Oct 2006   •   00:00
In memoriam - Festivalul "Laura Stoica"

Ieri, familia Stoica a deschis portile apartamentului Laurei. Ziaristii au fost chemati sa fie martorii reinfiintarii fundatiei care poarta numele regretatei artiste. Protagonistii conferintei in "familie" au fost mama si fratele Laurei, Alexandru, dar si Aurel Mitran.

Ce rol a avut Aurel Mitran la aceasta adunare? El detinea ultimul album inregistrat de Laura, care urma sa iasa pe piata sub numele de "Vino!". Mitran a decis sa predea familiei "mostenirea" lasata de artista. Mai ales ca cei doi frati (Alexandru si Sebastian) si mama Laurei au ganduri mari cu reinfiintarea fundatiei (interpreta a infiintat-o in 1995, cu scopul de a ajuta tinere talente).

PREMII GENEROASE. Primul pas este organizarea unui festival national de interpretare care sa se numeasca simplu: Laura Stoica. O comisie - formata din specialisti (compozitori, interpreti textieri etc.) si ziaristi - va merge in toate cele 40 de judete ale tarii (plus Ilfov si Bucuresti) si va alege cate un tanar interpret (16-22 de ani) pentru concursul care va avea loc intre 8 si 10 octombrie 2007.

Este obligatoriu ca participantii sa interpreteze o melodie din repertoriul Laurei Stoica. Premiile se anunta a fi destul de generoase: 5.000 de euro pentru marele trofeu. Puteti afla mai multe detalii despre acest festival de pe site-ul www.laurastoica.ro.

A FI SAU A NU FI. Pe cat de frumoasa este initiativa, pe atat de riscanta si putin probabil este de realizat in Romania. Sa reuseasca familia Stoica (doar cu o fundatie) sa organizeze un festival atat de important cu resurse atat de putine? Poate ca ar fi momentul ca cei care au cu ce - de la influenta pana la contul in banca - sa se simta sa sustina (nu doar moral) initiativa familiei Stoica. Vrem sa credem ca mostenitorii vor face totul pentru memoria Laurei, si nu pentru a-si asigura o sursa de venit lunar. Ar fi pacat ca in spatele acestei fundatii sa se ascunda doar interese meschine. Vom trai si vom vedea ce va cerne timpul.

Astazi, Laura Stoica ar fi implinit 39 de ani. Familia a ales aceasta zi pentru a inaugura, la Urziceni (unde a avut loc accidentul), monumentul inchinat celor doi "actori grabiti". Ora: 14:30.

LA PREZENT
"Trebuie sa ducem mai departe ceea ce Laura Stoica ne-a lasat. Atat timp cat va exista fundatia, va exista Laura Stoica. Ma bucur ca putem sa vorbim despre ea la timpul prezent" - Alexandru Stoica

LA VIITOR
"V-am invitat in apartamentul Laurei pentru ca aici isi va desfasura fundatia activitatea. Va rog sa sprijiniti initiativa familiei, care vrea sa organizeze un festival national de muzica, doar de interpretare" - Aurel Mitran

×
Subiecte în articol: antimonden stoica laura laura stoica