x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ceremonie de încoronare ca-n povești. Festivitățile pentru urcarea pe tron a regelui Charles vor ține 3 zile

Ceremonie de încoronare ca-n povești. Festivitățile pentru urcarea pe tron a regelui Charles vor ține 3 zile

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2023   •   22:20
Ceremonie de încoronare ca-n povești. Festivitățile pentru urcarea pe tron a regelui Charles vor ține 3 zile
Sursa foto: Hepta

Festivitățile de încoronare a regelui Charles se vor desfășura pe parcursul a 3 zile. Acestea vor avea loc în primul weekend din luna mai 2023 și va include două procesiuni mari, o slujbă religioasă, un concert cu vedete organizat la Castelul Windsor și o zi de voluntariat.

Oficierea venirii pe tron a noului monarh se va realiza în intervalul 6-8 mai 2023 iar regele a insistat că momentul istoric ar trebui să fie "înrădăcinat în tradițiile și fastul de lungă durată", dar și să "privească spre viitor".

Primul moment la balcon al regelui în calitate de monarh la Palatul Buckingham, o mare procesiune de încoronare, un concert cu vedete mondiale și o zi de voluntariat vor face parte din spectacolul de trei zile, relatează Sky News.

Încă nu este clar cum anume va fi modernizată sau schimbată ceremonia de încoronare, cu excepția indicațiilor din surse regale potrivit cărora slujba va fi mai scurtă decât cea a reginei Elisabeta a II-a, din 1953, care a durat trei ore.

Au existat sugestii ca, din cauza crizei legate de costul vieții, evenimentele să fie reduse pentru a recunoaște dificultățile economice actuale cu care se confruntă populația.

Însă unele surse din apropierea familiei regale spun că au primit mesaje că britanicii vor să vadă întregul spectacol care pentru ei înseamnă celebrarea marii a  Regatului Unit. 

Evenimentul are loc pe fondul unui amplu scandal declanșat de prințul Harry, cel de-la doilea fiu al regelui Charles, care a publicat un volum de memorii în care aduce acuzații familiei regale. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Rege Charles incoronare Marea Britanie