x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Inedit - Clipuri 3 D

Inedit - Clipuri 3 D

03 Mar 2005   •   00:00

MONDEN
Moda videoclipurilor scumpe a cam trecut. Artistii romani se dau in vant dupa productiile tridimensionale, care sunt mai ieftine. Singurul inconvenient: procesarea si montajul dureaza de 10 ori mai mult. Voltaj, Vank si Eda beneficiaza de videoclipuri mesterite pe calculator, 3D (tridimensional), iar Planeta Moldova si-a incropit un amuzant clip cu desene animate. O reteta noua, ce le-a asigurat succesul.
SIMONA ECOVOIU

PIONIERI. Trupa Voltaj a lansat moda videoclipurilor 3D
In urma cu doi ani, baietii de la Voltaj au debutat cu acest gen de productii. Astfel, piesa "Noapte buna" a beneficiat de o combinatie de filmari clasice de studio cu animatie 3D la cel mai inalt nivel. Meritul apartine echipei Heat Advertising, care a lucrat cot la cot cu cei de la Castel Film. Va mai amintiti de robotelul amorezat, care se rupea in zeci de bucati, ba disparea, ba aparea? Ideea a prins.

Si noul videoclip al Edei, "Vine noaptea", este realizat dupa aceeasi reteta de succes. Videoclipul ne aminteste de povestea de dragoste dintre Luceafar si Catalina. Patru artisti, specialisti in 3D, printre care Vali Colisniuc si Ionut Suman, inarmati cu 10 calculatoare de ultima generatie, au transpus in spatiul virtual, dupa o munca de trei luni, iubirea dintre celebrele personaje de poveste. Eda a fost fotografiata din toate unghiurile, pentru ca imaginea ei sa fie mai apoi prelucrata in format 3D.

LA MODA.Videoclipul melodiei "Balada pentru o minune", al trupei Vank, este o productie combinata intre animatie 3D si filmari cu membrii formatiei, personajele principale fiind un navigator, care, asemenea lui Ulise, trece prin furtuni, si iubita lui. Filmarile au durat doar o zi, in timp ce partea de montaj si procesare, in jur de doua luni. Scenariul este inspirat din balada germana "Lorei" si nuvela "Mari sub pustiuri", iar regia apartine fratilor Matei si Mihai Filip, cei care au semnat in 2003 si regia videoclipului piesei "1000" : "Nu ne-a costat prea mult acest clip, doar 2.500 de dolari. Noua ne place acest gen de videoclipuri. Sunt la moda si in strainatate si au un altfel de impact asupra publicului. In schimb, se realizeaza mai greu, ne-au trebuit doua luni", spune Cornel.

LA GREU

"Nu ne-a costat prea mult clipul, doar 2.500 de dolari. Noua ne place acest gen de videoclipuri. Sunt la moda si in strainatate si au un altfel de impact asupra publicului. Parca sunt mai apropiate de inima. In schimb, se realizeaza mai greu, vedeti doar ca ne-au trebuit doua luni pentru procesare si montaj" - Cornel, solistul de la Vank

AFACERE INTRE VERI
IDEE. Basarabenii din trupa Planeta Moldova, Florin Braghis si Mitos Mecleusanu, care sunt si veri, nu vor sa cante pe scena si nici sa fie cunoscuti dupa figura. Videoclipurile lor sunt realizate cu ajutorul desenelor animate, fara sume mari
Formatia Planeta Moldova se poate lauda cu un videoclip in care nici ca le apar figurile. Cel care a realizat animatiile pentru "Invidia" este Matei Branea, ideea apartinandu-le componentilor trupei cu pricina, basarabenii Florin Braghis si Mitos Mecleusanu, care sunt si veri, pe deasupra. Pentru ca s-a lucrat mai degraba pe prietenie, pretul productiei nu a fost ridicat, dar asta nu inseamna ca au facut rabat de la calitate. Ei si-au dorit ca acest clip sa fie realizat astfel, pe motiv ca sunt doar un proiect, deci nu au o formula de scena si nici nu sustin spectacole, ci doar concepte, prin albumele si clipurile lor animate. Nu s-au gandit nici macar o clipa ca vor ajunge atat de populari, peste noapte, doar cu vocile. Precizam ca Mitus este un as in pictura, iar Florin in software, combinatia fericita pentru astfel de creatii video.
×
Subiecte în articol: antimonden