x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Jeff Bezos a pierdut a doua poziție în topul celor mai bogați oameni din lume. Ascensiune spectaculoasă a unui magnat indian

Jeff Bezos a pierdut a doua poziție în topul celor mai bogați oameni din lume. Ascensiune spectaculoasă a unui magnat indian

17 Sep 2022   •   23:20
Jeff Bezos a pierdut a doua poziție în topul celor mai bogați oameni din lume. Ascensiune spectaculoasă a unui magnat indian

Jeff Bezos a pierdut a doua poziție în topul celor mai bogați oameni din lume, coborând pe locul 3, în timp ce magnatul indian Gautam Adani care urcă rapid în topul miliardarilor realizat de Bloomberg.

Elon Musk se menține în continuare numărul 1 în clasament, cu 260 de miliarde de dolari,dar ar putea fi nevoit să își păzească spatele, scrie CNN. Adani a avut nevoie de mai puțin de 10 luni pentru a ajunge pe locul 2, după ce a început anul pe poziția 14.

Este pentru prima dată când o persoană din Asia ocupă un loc atât de sus în lista Bloomberg.

Averea de 146,9 miliarde de dolari a lui Gautam Adani, în mare parte legată de participațiile din conglomeratul său extins Adani Group, se află încă mult în urma celor 260 de miliarde de dolari ale lui Musk. Grupul operează o serie de afaceri, inclusiv porturi și cărbune, care au prosperat în ultimii ani.

Acțiunile unor companii Adani au sărit cu peste 1.000% din iunie 2020 - reflectând optimismul investitorilor cu privire la puterea conglomeratului în domenii precum infrastructura și energia regenerabilă pe care premierul Narendra Modi le-a considerat prioritare pentru dezvoltare. Acțiunile companiei sale emblematice Adani Enterprises au crescut cu peste 115% în 2022.

În februarie, Adani l-a depășit pe magnatul indian Mukesh Ambani pentru a deveni cea mai bogată persoană din Asia.

Averea netă a lui Bezos s-a prăbușit la 145,8 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, în condițiile în care acțiunile din domeniul tehnologiei au fost puternic afectate, vineri, pe fondul unei vânzări mai ample de acțiuni. Acțiunile Amazon au scăzut cu 3% la începutul ședinței de tranzacționare, iar acțiunile au scăzut cu peste 25% în acest an.

Fondatorul Amazon a ocupat anterior locul 1 pe listă, dar averea sa a fost afectată după divorțul din 2019. O mare parte din averea sa este legată de acțiunile Amazon. Potrivit Bloomberg, scăderea din domeniul tehnologiei a redus cu 45 de miliarde de dolari averea netă a lui Bezos din ianuarie 2022.

×
Subiecte în articol: jeff bezos gautam adani