x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden La Pastele cailor - Brenciu viseaza la Al Jazeira

La Pastele cailor - Brenciu viseaza la Al Jazeira

de Simona Ecovoiu    |    04 Mar 2006   •   00:00
La Pastele cailor - Brenciu viseaza la Al Jazeira

Candva, Horia Brenciu aducea audiente record posturilor de televiziune TVR 1 si Antena 1. De doi ani incoace, castiga doar din muzica.

Jurnalul National: Ai renuntat defintiv la televiziune?
Horia Brenciu: Nu. Niciodata nu voi renunta la televiziune. Televiziunea este un mijloc prin care poti sa transmiti "ceva" la un grad mult mai mare de receptie. In loc sa te vada 200 de oameni, te vad 2 milioane. Totul ia o turnura diferita, greutatea celor transmise fiind cu totul alta. Daca s-ar fi inventat televiziunea pe vremea grecilor sau a romanilor, ganditi-va cati ar fi putut vedea spectacolele fabuloase si barbare de la Colosseum sau celebrele consfatuiri din amfiteatrele grecesti...

Ce te-a determinat sa iei o pauza?
Este bine sa cobori cateodata din sticla si sa vezi daca poti sa faci ceva si fara ajutorul ei. Dupa ce te-ai obisnuit cu reactiile, la comanda, ale unui public platit, este bine sa-ti verifici talentul in fata unuia care, uneori, nici macar nu te cunoaste. Si atunci... te vei descoperi! Ori e alba ori e absolut neagra!

"Unii te prefera, altii te urasc"

Ai avut si dezamagiri la locul de munca?
Televiziunea este una dintre cele mai frumoase entitati de gen feminin pe care am intalnit-o in viata mea. Dar la fel cum cineva conduce o emisiune de televiziune, altcineva conduce acea televiziune. Totul se reduce la oameni. Unii te prefera, altii te urasc, iar restul te ignora...

Daca ar fi sa te intorci, ce post tv te-ar tenta?
NBC, M6, Rai, Pro 7... Cateodata ma gandesc si la Al Jazeera.

Ai vrea un rol intr-o telenovela?
Mi s-a spus de multe ori despre un eventual talent al meu de a juca si am putut sa pun asta in practica, in mai multe randuri. Nu m-am facut de ras... Mai mult au ras ei.

Iti spusese cineva ca te vei casatori pana la 30 de ani, ceea ce nu s-a intamplat...
Asa cum Antarctida este inca o enigma pentru omenire si casatoria este un mare semn de intrebare pentru mine. Odata, am scris o poezie intitulata "Roata", care zice asa: "Nu mai stiu pe ce parte se-nvarte/ Ba vine mult spre mine si ma-nnebuneste/ Ba, dimpotriva, pleaca si ma dezgoleste!". Chestia asta cu poezia am mostenit-o de la tata... Tata a cunoscut-o pe mama la 41 de ani. Eu am 33.

Locuiesti singur. Cum te gospodaresti?
Nu stiu sa gatesc. Stiu, in schimb, sa mananc... E o adevarata arta!

"Suntem buni"

Ce poti spune despre trupa ta, HB Orchestra?
HB Orchestra este una dintre cele mai tari echipe de muzicieni din tara. E mandria si bucuria mea. De ce? Pentru ca sunt singurul om de televiziune din Romania care a ajuns sa castige bani din muzica! De cativa ani de zile, spectacolele, alaturi de orchestra mea, au fost sursele principale de venit. Acum imi vine foarte usor sa spun asta, dar inceputul n-a fost deloc simplu. A trebuit sa demonstrez ca muzica nu e un moft pentru mine. Pentru asta am slabit, pentru ca nu poti sa canti si sa dansezi in acelasi timp cu tone pe tine.

Ce contracte a mai prins fratele tau, celebrul tenor Marius Brenciu?
Ultima data mi-a dat telefon din Portugalia... Mi-a spus, printre altele, ca a fost programat sa cante la Metropolitan.

Fanii te asteapta cu un nou show tv.
E reciproca starea. Si eu abia astept sa realizez ceva special pentru ei.
×
Subiecte în articol: antimonden