x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden La TV: Cine-i păcătosul, "madam Clarance" sau "Tanti Meir"?!

La TV: Cine-i păcătosul, "madam Clarance" sau "Tanti Meir"?!

23 Iun 2009   •   00:00

Tradiţional, un amalgam de replici, mai mult sau mai puţin reuşite, emisiunea lui Dan Capatos ar fi trebuit să se aşeze cuminte în şirul celor precedente, divertismente ale miezului de noapte, un "noapte buna" cu zâmbetul pe buze pentru noctambuli. Dar, pentru toate celelalte există madam Clarance!



Sprintând În stilul său bulevardier, debutul de emisiune a lăsat să se întrevadă un potenţial "pupat la Piaţa Endependenţei", cu stare generală de beatitudine a tridentului de invitaţi, Meir-Zăvoranu-Mărculescu, contestatari şi animatori într-o imagine de ecran dată la vizionare  publicului.

Numai că n-a fost să fie... La ceasul potrivit, "Noaptea de Sânziene" a dat în clocot supranaturalul, deturnând comicul spre tragic. Hăhăielile au sublimat brusc în ameninţări procesuale în momentul în care, fără niciun fel de nuanţă, Nati Meir a fost semnalat de către un invitat la capitolul deschis pentru minorităţile sexuale.

Autorul, sau autoarea anatemei, "Madam Clarance", o prezenţă transexuală obişnuită în emisiune, a sărit de la pensia mică direct la gâtul căutătorului de candidatură prezidenţială, Nati Meir. Mergând în paşi de amintiri, plângându-se de concurenţa neloială pe Strada Lizeanu, generată de inevitabila trecere a timpului, "Madam Clarance" a descris, cu destulă acurateţe în amănunte, o întâlnire de ore tărzii în noapte, sub auspicii comerciale, şi mai ales homosexuale, cu domnul Meir.

În momentul în care sunetul, deloc muzical, al povestirii a ajuns la urechile lui Nati Meir, indignarea l-a făcut să părăseacă platoul emisiunii. Tot indignarea l-a făcut să revina în acelaşi loc, pentru a împotrivi vorbele sale ipotezei ce-şi găsise deja locul pe craw-ul de pe ecran: "Nati Meir este homosexual?!".

A revenit la platou, loc în care au curs argumentaţiile. Cea de împotrivire la defăimare a lui Nati Meir, care a cuprins inventarul celor două căsnicii şi numeralul şase, al copiilor din ograda proprie, combătută de cea a lui madam Clarance, care a descris, cu amănunte semnificative, geografia locală a întîmplării şi mai puţin pe cea a faptelor.


Pentru un scurt rezumat de final, stimaţi cititori, avem circul, putem  aştepta liniştiţi şi pâinea, nu?

×
Subiecte în articol: antimonden meir nati meir