x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Legiştii au stabilit cauza morţii cântăreţului George Michael

Legiştii au stabilit cauza morţii cântăreţului George Michael

07 Mar 2017   •   16:20
Legiştii au stabilit cauza morţii cântăreţului George Michael

Cântăreţul George Michael a murit din cauze naturale, a declarat marţi un medic legist britanic, la încheierea unei investigaţii de lungă durată privind decesul pop starului, informează Reuters. 

George Michael a murit la vârsta de 53 de ani, în ziua de Crăciun, în locuinţa sa din Goring, comitatul Oxfordshire, la vest de Londra. Autopsia iniţială a fost neconcludentă şi au fost efectuate noi teste. În prezent medicul legist a declarat că nu este nevoie de mai multe cercetări cu privire la moartea cântăreţului. 

"Deoarece există o cauză naturală confirmată a morţii, care a fost cardiomiopatia dilatativă cu miocardită şi steatoza hepatică (ficatul gras sau acumularea de grăsime în celulele hepatice, potrivit AFP), ancheta este întreruptă", a precizat într-un comunicat Darren Salter, medicul legist din Oxfordshire. 

"Nu vor fi furnizate alte actualizări, iar familia cere presei şi publicului să-i respecte intimitatea", a spus Slater. Corpul starului poate fi acum predat familiei în vederea funeraliilor. 

Istoricul artistului privind consumul de droguri a dat naştere la speculaţii din partea prietenilor şi a mass-media că acestea i-ar fi putut provoca moartea, scrie DPA. 

George Michael, al cărui nume real era Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a născut dintr-un tată grecocipriot şi o mamă britanică, pe 25 iunie 1963, în cartierul East Finchley, din nordul Londrei. A devenit celebru ca membru al duetului ''Wham!'' (înfiinţat în anii '80 împreună cu prietenul său din copilărie Andrew Ridgeley), cunoscut pentru hituri ca "Wake Me Up Before You Go-Go", "Club Tropicana" şi "Last Christmas". 

Muzicieni din Marea Britanie şi din întreaga lume i-au adus un omagiu lui George Michael, care a vândut peste 100 de milioane de albume de-a lungul carierei sale care acoperă aproape patru decenii.AGERPRES

×