x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lili Sandu, cu fitele la psiholog

Lili Sandu, cu fitele la psiholog

de Anca Stanescu    |    02 Aug 2008   •   00:00
Lili Sandu, cu fitele la psiholog

PREA MULTE GARI ● Depresie de primavara-vara-toamna-iarna
Desi, conform unui titlu de film, "Albii nu pot sa sara", unele femei reusesc! Lili Sandu a facut "Jump" inca de anul trecut, prin videoclipul albumului sau, dar se pare ca a sarit intr-o depresie. Asa ca a ajuns, cu tot cu fitele ei, direct la psiholog.PREA MULTE GĂRI ● Depresie de primăvară-vară-toamnă-iarnă
Deşi, conform unui titlu de film, "Albii nu pot să sară", unele femei reuşesc! Lili Sandu a făcut "Jump" încă de anul trecut, prin videoclipul albumului său, dar se pare că a sărit într-o depresie. Aşa că a ajuns, cu tot cu fiţele ei, direct la psiholog.

În ce privinţă o fi fost consiliată mai întîi Lili Sandu, atunci cînd s-a întins pe canapeaua din cabinetul terapeutului? În materie de dunguliţe de bluză Cavalli, care nu se asortau perfect la arabescurile genţii Vuitton şi nici nu respectau în totalitate nuanţa roşcat-blondă la modă în această vară? În legătură cu terapia "aeriană" de Dorobanţi, care nu se recomandă chiar oricînd, ci mai ales vara, seara, într-un cadru cît mai larg? Grele întrebări! Lili a fost sfătuită să-şi fixeze noi idealuri şi să-şi găsească un ţel, pentru a lupta cu balaurul deprimării. Şi să ţină un regim bazat pe legume şi peşte, pentru a scăpa de balastul kilelor în plus. Dar ce a adus-o oare în pragul unei depresii? Viaţa, dom’le, viaţa, cusută cu multă aţă... albă. Din păcate, aceasta n-a putut să lumineze conul de umbră în care a căzut Lili.

Cel mai bine ar putea fi privită Miss Sandu prin intermediul celor alături de care a defilat, într-o perioadă sau alta, în scopul traversării cîmpiei mondene a patriei. Două nume răsar şi aruncă o umbră copleşitoare pe imaş: Bogdan Stelea şi Ileana Lazariuc.

CU STELEA ÎN FRUNTE. Demult, pe cînd fiţele îi erau de mărimea unui fir de iarbă şi nu ajunseseră asemenea vrejului de fasole al lui Jack, Lili Sandu l-a îndrăgit pe Bogdan Stelea. În loc să trăiască fericiţi pînă la adînci bătrîneţi, ei s-au iubit cîţiva ani, însă s-au certat mai mulţi. Prin 2005 se despărţiseră, chipurile, definitiv şi irevocabil. "După o perioadă mai lungă în care relaţia noastră nu a mai mers, acum ea s-a încheiat. M-am gîndit mult la acest pas, am discutat cu Lili şi am decis că aşa este mai bine pentru amîndoi", declara pe atunci Bogdan Stelea.

"Dincolo de nepotrivirea de caracter, cert este că ea nu se mai simţea bine alături de mine, eu la fel, distanţa dintre noi a contat", a mai mărturisit portarul (la acea vreme) al Stelei. Cum, nepotrivire de caracter? Păi, asta-i grav! Oare Stelea ştia ce grăieşte sau l-a luat guriţa pe dinainte? Pentru că iată urmarea sau mai degrabă urmările: sărutări şi îmbrăţişări pătimaşe, cîteva luni mai tîrziu, în plin centrul Capitalei. Ca să vază toţi duşmanii că gura lui Stelea, prea ocupată cu gura domnişoarei Sandu, nu mai are timp de comentarii. Dar după nişte zeci de zile... "În momentul de faţă, pentru mine, dragostea e pe locul doi. Mă concentrez foarte mult asupra carierei, mă canalizez pe film şi muzică. Presa m-a cuplat cu vreo cinci, şase bărbaţi. Ne-am învăţat să trăim cu telenovele. Cînd am decis să pun capăt relaţiei, am fost conştientă că numele meu va fi asociat cu numele unor bărbaţi mai mult sau mai puţin influenţi. Aş fi fost şi mai mult de condamnat dacă aş fi rămas într-o relaţie care nu mai funcţiona doar pentru a-mi apăra imaginea. Noi nu ne-am despărţit cu scandal, probabil de asta se tot inventează. A fost o decizie luată de doi oameni maturi, care şi-au dat seama că relaţia a ajuns într-un punct în care fiecare îşi dorea altceva. Mă refer aici strict la faptul că fiecare are acum alte priorităţi", mai spunea Lili Sandu.

UNDE-I LEACUL INIMII? În ceea ce priveşte despărţirea calmă ca Marea Moartă, valurile i le ştiu doar vecinii, care au ascultat, nopţi la rînd, concert (de ţipete şi urlete) gratuit. Destul de multă comunicare pentru cineva care spunea că duce lipsă... "Dacă în faţa ta ai un om care refuză să comunice, atunci e într-adevăr o problemă", obişnuia să afirme tot don’şoara Sandu. Iar în privinţa deciziei "mature" de a se despărţi, Lili a avut un motiv întemeiat: iubita de atunci a lui Stelea, pe nume Gabriela. Astăzi, Bogdan este om la casa lui, fiind însurat cu designerul Mirela Popa. Apele s-au liniştit pentru el, nu şi pentru Lili, care a plonjat într-o adevărată depresie. Şi, deşi se spune că "prietenul la nevoie se cunoaşte", sintagma nu
s-a aplicat în cazul ei.

PE APA... SENEI.
În anul 2006, prietenia lor era la apogeu. Deveniseră la fel de apropiate ca nişte iubiţi. Asta pentru că nici nu mai aveau iubiţi! Cine? Două dintre cele mai sexoase apariţii ale show-biz-ului autohton: Lili Sandu şi colega ei de apartament, Ileana Lazariuc. "Cînd o să vină, o să vină, dar pînă atunci ne simţim foarte bine aşa, fără să fim disperate să avem o relaţie cu cineva", declara sus şi tare Lili Sandu. Cele două "femei libere de bărbaţi" erau însă nerăbdătoare să îşi pună farmecele la bătaie pe la toate evenimentele mondene. Frumoase vremuri... Povestea s-a-ncheiat, iar pentru Lazariuca ea continuă tocmai la Paris, departe de lumea dezlănţuită şi bîrfitoare a Bucureştiului. Cele două demoazele s-au răcit sentimental, tot din cauza distanţei şi a "lipsei de comunicare", eterna scuză invocată. S-a zvonit că Ion Ţiriac, în plin proces de curăţenie, a poftit să măture din preajma nurorii sale vechea gardă de Dorobanţi în care a defilat şi Lili. Totuşi, vechile amice iubite s-au văzut la început de iunie, cu ocazia botezului lui Ion Alexandru Ţiriac, fiului Ilenei. Emoţiile revederii au fost depăşite, probabil, de cele ale întîlnirii lui Bogdan Stelea. Marea iubire a vieţii lui Lili Sandu a venit însoţit de soţie. Parfumul de telenovelă îi este doar familiar cîntăreţei, ce a prestat în serialele "Numai iubirea" şi "Păcatele Evei".

REANIMARE. Extenuată de atîtea roluri şi lacrimi ce-au scos untul talentului din ea, Lili Sandu a ales să se refacă alături de părinţi. I-a însoţit la Slănic Prahova, la tratamente, şi s-a întors cu bateriile încărcate. Tot mai bine-i, pînă la urmă, Acasă. La postul tv, care îi va oferi, din toamnă, un imens platou... de filmare. Era şi cazul să îşi resusciteze preocupările de actriţă, aspect ce a stat în "comă" doi ani din pricini muzicale. E clar, cariera lui Lili, cu nenumăratele-i hopuri, îi urmează sufletului pătimaş, ce nu se poate decide să urmeze o traiectorie precisă...

Verigi lipsă

O lună da, doi ani ba! Cam aşa s-ar putea descrie cariera lui Lili Sandu. Prima gară în care s-a oprit, din punct de vedere artistic, a fost Şcoala Vedetelor. A urmat prestaţia golaşă în trupa Trinity, în care Lili Sandu a evoluat alături de buna-i prietenă Ileana Lazariuc. După destrămarea formaţiei, Lili s-a axat pe actorie. Nu şi-a uitat prima iubire, ea trudind doi ani pentru albumul "Under my soul", masterizat (sic!) în Franţa. Acum va juca iar. Nici nu ştim prea bine ce este Lili: o actriţă care mai şi cîntă sau o mînuitoare de microfon care se mai şi "telenovelizează"?

CONCENTRARE
"Sînt foarte fericită să revin Acasă. Îmi doresc să mă reapuc de munca pe platourile de filmare. În aceşti doi ani m-am concentrat pe muzică şi mi-a lipsit foarte mult actoria. Lucrul la «Under my soul» a fost motivul care m-a ţinut departe de micul ecran"

ŢELURI DIFERITE
"Aş fi fost şi mai mult de condamnat dacă aş fi rămas într-o relaţie care nu mai funcţiona doar pentru a-mi apăra imaginea. Eu şi Bogdan nu ne-am despărţit cu scandal"
Lili SanduFete de carton şi băieţi de cartier

Expresia "băieţi de cartier" n-are nici o legătură cu celebra marcă de ceasuri şi bijuterii Cartier SA. Cuvîntul cartier provine din francezul "quartier" şi înseamnă, la origine, ceea ce înseamnă şi la noi: parte a unui oraş care formează o unitate organică. Mai înseamnă, ca sensuri secundare, parte din comandamentul unei mari unităţi şi a patra parte din stema heraldică. În orice caz, expresia "băieţi de cartier" are legătură cu sensul principal, doar că a deviat, prin sintagmă, la înţelesul de "băieţi de mahala" sau "băieţi de periferie". Băieţii de cartier au o psihologie comunitară, pe care o găsim fie în muzica hip-hop, fie în manele. Luînd în considerare numai aspectul de mentalitate al expresiei, vom descoperi, analizînd-o, că ea nu se manifestă doar în aria zonală a periferiei, ci în orice cartier al Bucureştiului. Se numeşte mentalitate de mahala. A semnalat-o şi a persiflat-o genial marele Caragiale, prin personaje memorabile ca Rică Venturiano sau, mai ales, prin "fetele de cartier" gen Ziţa, Veta sau Miţa Baston. Ei, bine, nici Rică, nici Spiridon, nici Miţa Baston n-au dispărut ca specie. Le vedem astăzi, zilnic, la televizor. O nesfîrşită paradă de ambalaje fără conţinut, care inundă literalmente micul ecran, dimineaţa, la prînz şi seara. Nu comunică nimic, nu construiesc nimic, doar se îmbracă, conduc Lamborghini, se rad în cap, îşi pun cercei în nări – dacă-s băieţi, sau se dezbracă pînă la limita CNA-ului – dacă-s fete. Cînd vorbesc, mai bine-ar tăcea, cînd cîntă, mai bine ar dansa. Şi, în general, mai bine ne-ar lăsa! Iată cîteva nume de referinţă: X Plugaru, Y Pistol, Z Columbeanu, XYZ Trident. Partea Yang a speciei e acoperită cu exemplare gen 0 Maximus, 01 Poponeţ, 000 Iovan şi mulţi alţii cărora, în cadrul acestei rubrici, le vom lăuda calităţile după cum le au. Iar prima calitate a tuturor acestora este aceea că, avînd o mentalitate de cartier, vor să poarte accesorii cu acest nume. E o confuzie la mijloc. Dragi "băieţi şi fete de cartier", aspiranţi la ceasuri şi bijuterii Cartier, această marcă e un simbol al rafinamentului. Între voi şi ea e o distanţă istorică, n-o puteţi compensa cu bani. Dar, în fond, e treaba voastră, numai că de ce trebuie să ştie o ţară întreagă ce v-aţi cumpărat? Nu că ar fi vreo interdicţie în acest sens, dar, dacă vă zornăiţi etichetele în public, presupunem că vă asumaţi şi comentariile noastre despre ceea ce vedem.

CENTURA ● Politichia de pe podiumul de defilare
Sânziana, cea mai castă Buruiană
Lunile iulie-august sînt anotimpul sînzienelor, în această perioadă planta de leac căpătînd cele mai puternice virtuţi. Dar ce să ne mai intereseze asta cînd o avem pe Sânziana, o Buruiană cum doar în pădurea de fiţe şi fiţoşi ai patriei mai poţi întîlni?

PARTITURĂ CU FIŢE ● Şi dragoste cu foc, şi bani în cont
Ferentz: virgină prin abstinenţă
Viaţa ei este tristă... mai-mai să-ţi dea lacrimile cînd o auzi că nu-şi găseşte un partener, care să o ajute să rupă pînza de păianjen apărută la colţul dormitorului personal de cînd nu a mai făcut sex.

CU FITZE, FĂRĂ FITZE ● Bătaie de 700.000 de euro

Andreea Spătaru, blonda din Boschet
Au îndrăgit-o lama, seringa şi bisturiul pînă cînd au umflat-o-n sîni şi-n buze de vreo trei ori. A făcut dragoste cu aparatul de fotografiat în sute de pictoriale fierbinţi. Însă abia cînd a fost bătută de gelosul Boschet în plină stradă a simţit Andreea Spătaru pe pielea ei cum este să fii iubită. Altoit de iubită sau iubită cu pumnii şi cu picioarele.

REFERENDUM ÎMPOTRIVA EI  ●  "Ciumaca" de la OTV a exasperat o ţară întreagă
Magda lu’ Tolea, cartofi şi circ
Credeaţi că le-aţi văzut pe toate în show-bizul mioritic şi că nu se poate mai rău? Ei bine, se poate! Nu e "pîine şi circ", ca-n celebrul dicton, ci cartofi şi circ! Doar sîntem pe plaiuri mioritice! Culmea penibilului şi a ridicolului poartă un nume: Magda lu’ Tolea.

CARIERĂ ● Ilinca Vandici, dintr-un Kanal în altul
O "zburătoare" care cîntă "cocoşeşte"
Venită, la doar 17 ani, de la Oradea în "jungla" Capitalei, Ilinca Vandici pare să facă faţă foarte bine competiţiei de fete frumoase şi atît, de pe piaţa media. Are aproape 22 de ani şi ştie ce vrea. Vrea să fie model. Model pentru tinerele din ziua de astăzi. Fugiţi!


TRIDENT! ● Lipsite de prejudecăţi, de haine, de talent
Trei blonde şi toate trei... stridente
Fetele care cîntă cu fundul. Cu fundul la vedere. Aşa sînt cunoscute cele trei blonde de la Trident. Întrucît s-au dezbrăcat singure în Playboy, nu ne mai rămîne decît să le căutăm la caracter.
IEPURAŞ DRĂGĂLAŞ ● Gina îşi sărută iubitul cu grăsimea de la genunchi

Pistol sau pocnitoare, aceasta-i întrebarea
Un personaj la fel de gol de conţinut precum biografia sa sau propria pagină de internet. Vorbim despre Gina Pistol, fireşte, care nu ne-a impresionat cu mai nici una din faptele săvîrşite în viaţa-i de "iepuraş".
AAH! ● Tablou încins filosofico-existenţial
Păsărin trudeşte... la vîrful carierei
Dacă un fost iepuraş Playboy a ajuns să ţină şedinţe literare, e clar că vine sfîrşitul lumii... Zicătoare de replici, femeie fatală, cititoare înrăită şi mai ales feministă convinsă, domnişoara Păsărin pare mereu că trudeşte la lustruirea vîrfului ei de carieră. De efort, i se întîmplă să mai şi geamă...


BALET ● Eu sînt, eu vreau, eu pot!
Răzbunarea lui Iri Columbeanu
Se pare că e valabilă aserţiunea potrivit căreia orice exces vine dintr-o lipsă. Cel puţin în cazul cuplului Monica-Iri.La ea pentru căa uitat cît costă kilogramul de roşii, deşi provine dintr-o familie modestă, iar la el pentru că îşi exhibă la bătrîneţe frustrările din adolescenţă.REFĂCUT ŞI ADĂUGIT ● Mărire ţie, penisule!

Fizz nu (mai) răspunde... de el
Şi-a lungit penisul cu patru centimetri. A mai şi cîntat. De la ultima strigare de acest fel, pămîntul a înconjurat soarele de vreo două ori. Mai are în dotare şi-un site, în care ne întîmpină aşezat comod pe un fotoliu cînd roşu, cînd gri. Asta-i doar online... Dar dacă nu Fizz, atunci cine?

OOPS! ● Alina a fost "virgină" pînă la 20 de ani
Plugaru’ de la cratiţă
A pus prima oară mîna pe-o manetă la 16 ani. Însă a rămas, traseistic vorbind, virgină pînă la 20, cînd a circulat şi cu RATB-ul. Ar renunţa să mai fie regină (porno) dacă i s-ar oferi un post permanent la coada cratiţei. Doamnelor şi domnilor, Alina Plugaru!
GURA PĂCĂTOSULUI ● Andreşan: "Încep să cred că unii chiar nu am creier"
Pîrţotină, fleorţotină, buleandră, şuleandră
Nu o judecăm, nu o acuzăm, doar v-o prezentăm. Laura Andreşan, întoarsă pe toate feţele. Dezbrăcată de secrete, penetrată de regrete. Că n-a pus-o de-un trio cu Tăriceanu şi Elena Udrea decît în visele ei.


POFTĂ MARE! ● Cine se teme să muşte din Simona Suhoi?
Sensuala, pericol public
E atît de ocupată, încît nu are timp decît de saloane cosmetice. S-a "îndrăgostit" de pi încă de pe băncile şcolii. În fiecare seară se culcă alături de Samir şi Samira. Pe lîngă moţul (auriu) din frunte, deţine şi o tulburare de percepţie. "Oriunde mă duc am senzaţia că, pac!, mi se dă cu ceva în cap", zice ea cu năduf. Unii nu se miră... de ce oare?"ASPIRATOARE DE GAGICI" ● Pe bancheta din spate: Pistol, Zugravu şi Lesko
Vai de Poponeţul lor!
Dacă ar fi să te iei după porecla lui, ai zice că lui Poponeţ îi cam plac bărbaţii. Da’ de unde! Cel puţin în public, Codin Bogdan Maticiuc, mîndrul purtător al supranumelui cam puturos, se afişează cu femei tot una şi una.Anna Lesko:Vocea “invizibilă” sau Zglăvoaca de Chişinău
Anna Lesko este pe cale de dispariţie. Nu ea ca persoană, ca identitate civilă, ci ca specie de vedetă. Sau, mai exact, ca specie de pseudovedetă. Totul la Anna Lesko este “pseudo”: declaraţiile, atitudinea, vocea, sînii. În privinţa silicoanelor, ea zice că nu (normal, doar e pseudo), dar dacă priviţi comparativ pozele, trageţi singuri concluzia. Din fericire, problema cu sînii se rezolvă chirurgical, prin proteze de silicon, cu vocea e mai greu. Nu există silicon pentru corzile vocale sau pentru talent. Performanţa Annei Lesko este însă uluitoare: să n-ai nici un pic de volum, nici un strop de timbru şi totuşi să se vorbească şi să se scrie atît despre tine ca despre o cîntăreaţă e o raritate chiar şi în patria play-back-ului. Orice manelist stă mai bine cu vocea decît frumoasa ucrainiancă, spunea cineva, pe bună dreptate

×