x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoral 2004 - Cortistii, cei mai fericiti turisti

Litoral 2004 - Cortistii, cei mai fericiti turisti

16 Iul 2004   •   00:00

Nu e teapa! Apa calda, parcare, gratare, paznic la usa cortului. Tariful de cazare e de 80.000 de lei pe zi. Unde? La Camping Club Elodie din Jupiter. Puteti sa va luati si animalul de companie.

Pentru cei care doresc sa vina la mare, dar nu le ajung gologanii sa se cazeze la hotel, mai exista o sansa. Cumparati-va un cort si veniti la camping! Cu doar 80.000 de lei pe zi va bucurati de un loc ferit de ochii curiosilor, pazit si dotat cu dusuri si tablouri electrice.
SIMONA ECOVOIU

Este infinit mai ieftin si mai relaxant sa dormi intr-un cort. Un calcul scurt iti lumineaza brusc fata. Cum sa nu dai hotelul pe camping, la aflarea vestii ca economiile sunt majore? Cu doua milioane de lei, cat te-ar costa sa dormi o noapte la un hotel, poti sta pe Litoral vreo 20 de zile. La Camping Club Elodie din statiunea Jupiter vin pana si strainii, cei mai multi dintre turisti fiind francezi. Am gasit aici o atmosfera placuta, conditii bune de sedere, liniste si pace. Uite, ca se poate...

DIN TOATA TARA. Intram pe Strada Gala Galaction din Jupiter, de fel o statiune cocheta si fara prea multa agitatie. Prin gardul din fier forjat zarim cam 20 de corturi, desi capacitatea maxima este de 150. Cativa turisti isi savurau in tihna cafeaua din cescute de plastic. Li se citea multumirea pe chip... E adevarat ca nu e tocmai comod sa vii la mare cu cortul in spinare, la care musai mai adaugi haine groase pentru zilele ploioase, salteaua de izopren, sacul de dormit si strachinile. Dar pentru familistii cu o situatie financiara deloc stralucita, aceasta este o varianta. De fapt, singura... Ne-am uitat la numerele de inmatriculare ale masinilor din parcare. Nu incape indoiala, venitii sunt din toate zonele tarii.

CONDITII. La poarta ne-a intampinat Monica Grosu Tusac, patroana acestui camping, ce a fost dat in folosinta in luna iunie. Este o femeie pe cat de frumoasa pe atat de amabila. Asa ca ne intindem la vorba. Aflam ca s-a nascut in Galati si ca locuieste la Jupiter pe timpul verii. Iar cand da zapada pleaca in Belgia, pentru a sta cu cei dragi: "Doar 80.000 de lei de persoana costa cazarea la noi. Copiii pana la 6 ani nu platesc, iar pentru cei intre 6-14 ani, reducerile sunt la jumatate. Asiguram conditii decente. Iarba este curata, dusurile si WC-urile sunt spalate, ca la mama acasa. Avem, din loc in loc, si tablouri electrice, asa ca poti aduce chiar si televizorul. Lumea pleaca multumita de la noi, iar turistii francezi pe care i-am gazduit si-au prelungit sejurul". Va mai spunem ca aici vi se permite sa preparati o fripturica la gratar, dar si sa ascultati muzica preferata.

CU PATRUPEDE. Desi nu exista restrictii, cortistii au bun simt si nu-si deranjeaza vecinul. Si nu va mai ganditi cui sa-i pasati animalul de casa cand veniti la mare, caci il puteti lua si pe el, daca stiti ca nu face boacane. Ati scapat si de grija bagajelor cand plecati in recunoastere, deoarece paznicul e cu ochii-n patru. Iar daca se intampla sa va confruntati cu mici probleme de sanatate, medicul din camping va sta la dispozitie. In cazul in care in puterea noptii va loveste durerea de cap sau de stomac exista la poarta o cutie cu medicamente.

Totusi, cei care au mari probleme de sanatate ar face bine sa aiba la ei pastilele facatoare de minuni. Apune soarele... Dar nu-i nimic! Patroana a avut o idee care a prins, organizand un amuzant concurs de karaoke, la care participa turistii cu sau fara voce. Mai trist e cand ploua... Dar la fel de trist e si la hotel. Marea diferenta e ca traiesti la un pret rezonabil.

DE VEDETA

Actorii Romic` }ociu [i Cornel Palade au plecat la mare f`r` cort, de[i aveau mare nevoie de el. Nu pentru c` ar fi dus lips` de bani pentru cazare, ci pentru a avea un acoperi[ deasupra capului la „Na]ionala de bere". Cu doar c~teva zile nainte de a se transmite emisiunea, comicii d`deau din col] n col], c`ut~nd nnebuni]i un cort: „Ne-am trezit cu ei n poart` [i ini]ial am crezut c` ne vor fi oaspe]i. Ei nu doreau de fapt dec~t s` le nchiriem cu cort, pentru a-l folosi la decor. Cu riscul de a r`m~ne f`r` singurul cort de nchiriat am preferat s`-l facem vedet` de televiziune", spune amuzat` Monica.

DIVERTISMENT

Gyorfi nu mai face topless
Nonconformista Daniela Gyorfi da semn de maturitate. Daca in alti ani ea facea plaja doar in bikini, fara sa o intereseze parerea celor din jur, anul acesta ea si-a cumparat un costum de baie intreg. Galben de culoare, ca sa sara in ochi. Se pare ca l-a luat degeaba, ca nu a gasit un moment de ragaz pentru a ajunge la plaja. (Miruna Mihalcea)

CINE CU CINE

NICOLAE GUTA a venit la spectacolul "Vara vedetelor", tinandu-se de mana cu partenera lui de viata si de scena, Sorina, despre care a spus ca este o femeie frumoasa si puternica, si de aceea este buna de bodyguard. Pentru a dovedi cat de mult o iubeste a luat-o de gat si a sarutat-o patimas. Un sarut parca decupat din "Pe aripile vantului". (H.T.)

COCTAIL

  • PASAT, INTEPENIT IN NISIP. Cornel Pasat, iubitul Oanei Roman, a fost invitat la deschiderea primei terase-club de patru stele de pe Litoral, pe o plaja particulara din Mamaia. Din exces de zel, probabil, ca sa nu-i zicem lipsa de ani buni de-acasa, Cornel a intrat in tromba pe plaja. Pe langa "deranj", fitosului musculos i-a mai si ramas bunatatea de vehicul intepenit in nisip. (Miruna Mihalcea)

  • OLTITA II DUCE GEANTA LUI JEAN. Intotdeauna maestrul trebuie sa aiba pe langa el un ucenic. In cazul lui Jean Constantin e vorba de o ucenica, in persoana prezentatoarei Oltita Chirila. In culisele spectacolului "Vara Vedetelor", Oltita s-a facut din nou remarcata pentru fidelitatea fata de geanta lui Jean, pe care n-a scapat-o din ochi si din mana, mai ceva ca un bodyguard profesionist. (Horatiu Tudor)

  • BADEA SI ORESTE DEMISI DE LA PRIMA. S-au terminat filmarile pentru emisiunea "In trecere la mare". Ultima editie n-a fost difuzata, din cauza demiterii lui Badea si Oreste. Moderatorii s-au pus pe glume proaste si l-au facut pe invitatul Costi Ionita sa plece din emisiune, dupa ce i-au spus ca a lansat "multe malformatii de succes", in loc de formatii. Scandalul iscat de gluma nesarata a dus si la "demisia" producatorului. Prima TV s-a sesizat in urma numeroaselor plangeri din partea vedetelor, care sunt nemultumite de faptul ca sunt luate la misto de gazde. (Dana Ciobanu)

  • MAXER A PARASITAXXA. Dupa ce abia se refacuse in formula de patru solisti, Axxa a ramas fara unul dintre membrii fondatori, Dinu Maxer. Iubitul Nicoletei Luciu a parasit Axxa pentru a se dedica firmei sale de productie. Formatia se pregateste de concertele pe Litoral in formula de trei, cu fratii Gabi si Mihai Onila si Tiberiu Petris. (Dana Ciobanu)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden