x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoral 2004: Litoralul azi - 15 iulie 2004

Litoral 2004: Litoralul azi - 15 iulie 2004

15 Iul 2004   •   00:00
Litoral 2004: Litoralul azi  -  15 iulie 2004

METEO. Temperatura va creste, iar cerul va fi temporar noros si va ploua slab. Maximele vor fi cuprinse intre 21-24°C, iar minimele intre 14-16°C. Temperatura apei va fi de 14-17°C. distracTii. Puteti merge la paintball, in zona lacului Neptun. Daca mergeti in grup, veti beneficia de tarif redus. Intre 9:00 si 21:00, aveti ocazia sa va impuscati "dusmanii" cu vopsea.

  • Tinerii care merg in vacanta au ocazia din acest an sa participe la sesiuni de educatie sexuala, unde vor fi instruiti in legatura cu prevenirea si riscurile bolilor cu transmitere sexuala. Proiectul este initiat de Fundatia "Tineri pentru tineri", sucursala Constanta si coordonata de Ministerul Sanatatii. Navodari este una dintre statiunile prin care trece caravana fundatiei.

  • La Hotel Parc din Mamaia s-a incheiat recent seminarul legat de prevenirea traficului de carne vie. Evenimentul s-a desfasurat atat in Mamaia, cat si in Mangalia si Navodari, organizatori fiind Ministerul de Interne. Echipa prezenta la seminar s-a deplasat la Navodari, unde a explicat elevilor veniti in tabere ce inseamna traficul de fiinte umane si cum se poate preveni. Cu aceasta ocazie s-a lansat si ghidul de prevenire a traficului de carne vie.

  • Administratorii plajelor particulare nu mai sunt stresati de hoti. Daca in alti ani, turistii isi pazeau cu strajnicie traistele, in acest sezon, jandarmii care patruleaza nonstop au pus pe fuga borfasii. Nici noaptea nu s-au mai inregistrat vandalisme, astfel ca patronii nu se mai obosesc sa-si stranga de pe nisip nici macar sezlongurile.

  • La camera de garda a Spitalului clinic de boli infectioase din Constanta au venit, in doar 15 minute, trei copii muscati de caini. Parintii micutilor speriati ne-au spus ca necazul li s-a intamplat pe strada. Am intalnit si un caz in care o femeie a fost "capsata" de un caine-lup chiar in curtea unei prietene. Din pacate, acestor pacienti li se recomanda ca timp de 14 zile sa urmareasca starea de sanatate a animalelor. In cazul in care patrupedul care a produs muscatura moare, dispare sau da semne de boala in urmatoarele 14 zile, nefericitul pacient este obligat sa se prezinte la spital pentru inceperea tratamentului antirabic.

  • Situata la 6 km de Mangalia, Neptun este una dintre cele mai cautate statiuni, chiar daca se stie ca este si una dintre cele mai scumpe de pe Litoral. Si anul acesta, cei aproximativ 15.000 de turisti pe care-i primeste Neptunul se pot distra "La Steaguri", plaja care reprezinta, de altfel, punctul forte al statiunii. "La Steaguri" este continuata de plaja din Jupiter, dar nu comunica cu cea din Olimp, fiind despartita de o zona care apartine guvernului. Aici se afla cele mai scumpe vile din Romania, care au fost ale protocolului de stat din regimul Ceausescu, nu demult vandute printr-o licitatie organizata de Ministerul Turismului la preturi exorbitante. Asa ca pot fi incluse mai greu in oferta turistica. O modalitate destul de ieftina de cazare ar fi cele cateva blocuri aflate in centrul statiunii, unde proprietarii pun la dispozitia turistilor apartamente dotate cu tot ce le trebuie.

  • In sezonul estival, pretul fructelor a explodat. Caise poti gasi si la 40.000, iar pretul piersicilor nu scade sub 20.000 de lei. Ca sa simti gustul cireselor, chiar daca nu mai sunt tocmai trufandale, platesti cam aceeasi suma. Asta in conditiile in care pretul de productie nu se ridica nici la jumatate din cat suntem nevoiti sa scoatem din buzunar. De vina sunt comisionul angrosistilor, paza livezilor, transportul fructelor plus comisionul exorbitant de plaja.

    CUM NE DISTRAM

  • CONSTANTA - La Complexul muzeal de Stiinte ale Naturii puteti vizita zilnic, intre orele 9:00-20:00, "Microrezervatia". Tariful general este de 15.000 de lei. Iar daca stati prost cu finantele, dar vreti sa va bucurati ochii, incercati sa vedeti, la acelasi complex muzeal, expozitia "Pasari exotice si de decor". Biletul costa numai 10.000 de lei, iar programul de vizitare este 9:00-20:00.

  • MAMAIA - Parca ati amortit si nu v-ar strica putina miscare? In Mamaia va asteapta sase terenuri de tenis si un teren de tenis de picior, chiar langa Hotel Caraiman. Tariful este de 100.000 de lei pe ora, iar terenurile functioneaza si in regim de nocturna.

    In aceasta seara, turistii se pot distra cu fostii dusmani care isi disputau coroana de rege al manelelor. Nicolae Guta si Adrian Minune evolueaza in spectacolul Gala Litoralului, ce va avea loc la Teatrul de Vara din Mamaia de la ora 21:30. Pe langa titanii manelelor mai pot fi vazuti Carmen Serban, Sorin Copilul de Aur, Anastasia Lazariuc, Florin Petrescu de la Vacanta Mare, Romica Tociu si Cornel Palade. Desi figureaza pe afis, nu stim cum va reusi Costi Ionita sa ajunga la spectacolul din Mamaia, deoarece, dupa informatiile noastre, e plecat cu afaceri in Statele Unite. Doritorii nu vor scoate prea multi bani din buzunar, avand in vedere ca pretul biletului este de 100.000 de lei. Copiii au acces liber.

  • MANGALIA - Daca vremea ploioasa continua sa va strice planurile de plaja, poate n-ar fi rau sa cunoasteti cate ceva depre istoria orasului in care va petreceti vacanta. In Mangalia va recomandam sa vizitati Muzeul de Arheologie Callatis, din Parcul Orasului, al carui punct principal de atractie este "Mormantul cu papirus".

  • NEPTUN - Duceti dorul distractiei in gasca? Mergeti la paintball, in zona lacului din Neptun. In fiecare zi, intre orele 9:00-21:00, va puteti impusca dusmanii si prietenii cu bile cu vopsea. Iar daca va duceti cu un grup organizat, veti obtine si reduceri de tarif.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden