x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 17 iulie 2004

Litoralul azi - 17 iulie 2004

17 Iul 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  17 iulie 2004

METEO. Vremea se va incalzi usor. Cerul va fi mai mult senin. Maximele vor fi cuprinse intre 24… 27°C, iar minimele, intre 14… 18°C. Temperatura apei marii va fi de 16...18°C.

PARADA. A sosit Circul in statiunea Saturn! La "Parada Animalelor" puteti vedea tigri, lei, pume, leoparzi, pantere, camile, lame, antilope, serpi si ponei autohtoni.
  • Pe plaja din Navodari, persoanele venite in vacanta pot sa stea mai linistite ca-n orice alt an. Exista un cort al Asociatiei pentru Sanatate, Educatie si Familie din Bucuresti, unde isi pot masura pe loc tensiunea arteriala, nivelul colesterolului din sange si greutatea. Consultatia costa doar 25.000 de lei, pret pentru care turistul obtine si o revista cu informatii utile din domeniul medical.
  • Daca anul trecut parcul de distractii Aqua Magic era plin de copii, adolescenti si parinti la un loc, de ceva vreme locatia e cam pustie. Vremea n-a tinut nici cu proprietarii, care stau destul de prost la capitolul incasari, dar nici cu cei care-au auzit de faima "jucariilor" si vor sa-ncerce toboganele cu apa si piscinele cu colace gigant. Sutele de sezlonguri sunt goale, bazinele la fel, iar paznicii pazesc un parc aproape gol.
  • Regia Autonoma de Transport in comun a judetului Constanta va pune la dispozitia calatorilor autobuze accesibile si persoanelor cu handicap. Programul a fost demarat inca de la inceputul lunii martie a acestui an, la initiativa fundatiei "Si tu", cu sprijinul directorului RATC Constanta. In prezent, proiectul reprezinta un pionierat in Romania, dar urmeaza ca si alte regii sa preia, in scurta vreme, modelul constantean.
  • Inspectorii de control de la Autoritatea Nationala pentru Turism au facut o razie printre terasele din statiunea Eforie Sud. Atat ei, cat si turistii care s-au nimerit la fata locului au fost ingroziti de mizeria de prin frigidere si gupuri sanitare. Localuri care nu erau inca terminate, functionau totusi, acoperite de folii de plastic imbibate de praf de la constructii si intepenite cu bolovani ca sa nu le ia vantul. Proprietarii au primit amenzi in valoare de 70 de milioane de lei.
  • Turistii din Costinesti se imbulzesc sa incerce atractia verii din statiune. Ce ar putea sa le incite interesul atat de tare? Este vorba despre saritura cu coarda elastica, care le permite curajosilor sa se balanseze in aer si sa se rasuceasca peste cap. Senzatiile tari ale "sportului extrem" costa nu mai putin de 250.000 de lei saritura. Ceea ce nu ii descurajeaza pe curiosi, care nu mai contenesc sa se aseze la coada pentru a sari cu coarda.
  • Incepand de astazi, Radio Delta RFI organizeaza a doua editie a campaniei "Marea Plimbare la Mare". Astfel ca in fiecare sambata si duminica, pana la 15 august, un microbuz cu 15 persoane la bord porneste dimineata la ora 7:00 din Bucuresti spre Neptun, pentru ca seara tarziu sa se intoarca in Capitala. Si uite-asa, ascultatorii amatori de mare si de soare au ocazia unei plimbari gratuite de o zi pe Litoral. Pentru a ocupa unul din cele 30 de locuri disponibile in fiecare saptamana, orice bucurestean poate suna de luni pana vineri la telefonul 223.19.20 sau se poate inscrie pe site-ul radioului, la adresa www.deltarfi.ro.
  • Turistii au o modalitate in plus de a se distra. Firmele specializate constantene organizeaza scufundari de agrement. Dintre locatiile solicitate de cei aflati in concediu, Vama Veche se afla pe primul loc. Tariful pentru o ora si jumatate petrecuta pe fundul marii este de 1.000.000 de lei de persoana. Pretul include costumul de neopren, labele, vizorul, tubul de oxigen si toate cele necesare scufundarii. Reprezentantii firmelor sustin ca satisfac, zilnic, cam opt cereri, media scazand, bineinteles, atunci cand vremea e rea si apa rece. La fiecare scufundare, turistii sunt insotiti de doi profesionisti, iar la sfarsitul "sedintei" se elibereaza cate un brevet de scafandru de agrement.

    CUM NE DISTRAM

    MAMAIA. In curand, turistii din Mamaia vor putea asista la un spectacol extraordinar de lumini si dans contemporan. Evenimentul va avea loc pe plaja Modern din Mamaia, dar si la Palatul Voievodal din Constanta. Spectacolul face parte din proiectul "Heart Beats Light" si este propus de coregrafa de origine americana Allyson Green, alaturi de un grup de dansatori romani.

    CONSTANTA. Azi, de la ora 19:00, Opera din Constanta prezinta premiera spectacolului "Liliacul", de Johann Strauss. Organizatorii promit ca spectacolul va fi unul antrenant, presarat cu umor si farse si se va desfasura avandu-l ca dirijor pe Gheorghe Stanciu. Piesa va aduce pe scena atat nume romanesti, cat si personalitati ale strainatatii. Printre ei se vor numara Cristian Rudic, Ioan Ardelean, Lucia Mihalache, Marian Somesan si Laura Feier din Olanda.

    SATURN. Pana la data de 22 august, turistii care au ales sa-si petreaca vacanta in statiunea Saturn, pot viziona spectacolul "Parada Animalelor", organizat de Apollo Circus. O gramada de lighioane, unele mai periculoase sau mai exotice ca altele, vor popula arena. Turistii se vor intalni cu tigri, lei, pume, leoparzi, pantere, camile, lame, antilope, serpi si ponei autohtoni. Copiii o sa se bucure si ei, asa cum i-a obisnuit circul, de numerele hazlii ale clovnilor si de cele pline de suspans ale acrobatilor. Spectacolul, care dureaza 60 de minute, va putea fi vizionat zilnic, incepand de la ora 20:00, vizavi de plaja ARDAS.

    CONSTANTA. Duminica, incepand cu ora 22:00, la Constanta, Teatrul "Ovidius" pregateste doritorilor de distractie comedia "Hotel". Aceasta se va juca la Gradina Soveja. Piesa este cu adevarat un succes, avand in vedere ca a fost premiata in Marea Britanie, ca fiind cea mai buna comedie a anului. Spectacolul este regizat de Horatiu Malaele, iar din distributie fac parte Vasile Cojocaru, Diana Lupan, Iulian Enache, Radu Niculescu, Liviu Manolache, Laura Iordan si altii.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden constanta turistii