x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 19 iulie 2004

Litoralul azi - 19 iulie 2004

19 Iul 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  19 iulie 2004

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

METEO. Vremea va fi frumoasa si calda. Cerul va fi mai mult senin. Maximele vor fi cuprinse intre 26… 28°C, iar minimele intre 18… 20°C. Temperatura apei marii va fi de 16... 18°C. ATENTIE! Pentru o aventura cu ski-jet-ul scoateti din buzunar 600.000 de lei. Aveti grija insa cand va aflati pe val sa nu-i loviti pe ceilalti care se afla in mare.

  • O gospodarie era cat pe ce sa se faca scrum. Incendiul a izbucnit intr-un adapost de pasari si ameninta sa se extinda asupra locuintei din apropiere. Din fericire, locatarii nu erau acasa, iar vecinii au anuntat in scurta vreme pompierii. Militarii, inarmati cu doua masini cu apa si spuma, au reusit sa stinga flacarile in aproximativ jumatate de ora. Adapostul a fost distrus in intregime, iar pompierii au stabilit ca accidentul s-a produs din cauza neglijentei proprietarilor care au lasat o torta aprinsa in incinta.

  • Telegondola a pornit. Turistii pot admira de acum Mamaia de la 50 de metri inaltime. Cele 21 de telegondole dotate cu aer conditionat, care parcurg zilnic traseul Perla - Cazino, vor fi branduite Zapp in zilele urmatoare. Asa ca plimbarile la inaltime o sa se petreaca fie in cabine galbene, fie in cabine rosii, marca Zapp. Iar la coborare, cine are chef sa trimita colegilor ramasi acasa un e-mail si sa le spuna cum e sa petreci sapte minute deasupra statiunii poate mearge la cele trei standuri Zapp de pe plaja. Acolo ii asteapta zilnic laptop-uri cu acces gratuit la Internet, intre orele 13:30 si 19:30.

  • Specialistii francezi in agricultura s-au intalnit recent cu proprietarii de vita-de-vie din Constanta. Intalnirea are drept scop salvarea plantatiilor si punerea la punct a unui program care sa exploateze si sa fructifice, la maximum, recolta de struguri. Tot specialistii institului francez vor realiza pentru producatorii romani un plan de organizare pentru ca suprafetele de vita-de-vie sa nu mai fie abandonate.

  • Doua dintre gogoseriile de pe plaja din Eforie Sud, care apartin aceluiasi proprietar, functioneaza inca de la debutul sezonului fara autorizatie. Administratorul asociatiei a fost amendat in repetate randuri si, cu toate acestea, refuza sa ia orice fel de masuri pentru imbunatatirea activitatii. Mai mult, de cate ori sesizeaza ca se apropie reprezentantii Inspectiei Sanitare de Stat, inchide sandramaua, cu tot cu angajati, iar in urma lui nu raman decat cratitele cu ulei ranced si sacii de faina amestecata cu nisip. Din pacate, imediat ce dispar inspectorii, societatea isi reia linistita activitatea. Asa ca... aveti grija la gogosi!

  • Reprezentanti ai Politiei din Costinesti, impreuna cu Detasamentul de Jandarmi Targu-Mures si cu militarii din Costinesti, au verificat cu cateva zile in urma o parcare, o discoteca, doua locuri unde-si desfasurau activitatea vanzatorii ambulanti si un parc de distractii. In urma raziei, 15 persoane surprinse fara acte de identitate au fost duse la sediul Politiei, inregistrate si amprentate. Valoarea totala a amenzilor primite de turistii gasiti in neregula se ridica la aproape 7 milioane de lei. Cei veniti pe Litoral sunt sfatuiti sa aiba in permanenta la-ndemana actele de identitate, cu atat mai mult cu cat oamenii legii din Costinesti anunta ca astfel de controale se vor desfasura zilnic.

  • In Saturn, turistii mai cumpara inca inghetata de la dozator. De vanilie, ciocolata si capsuni. Ne-am plimbat prin toata statiunea ca sa ne lamurim daca nu cumva n-am vazut noi bine. Ei bine, dozatoarele erau peste tot, iar turistii asteptau la cozi considerabile pentru un cornet. Tot in Saturn, pensionarii isi mai duc nepotii la cofetarii. E vorba de vechile cofetarii, cu amandine, savarine si ecler in spatele vitrinelor cu mileu deasupra. Mai amuzant e ca "reclama" e afisata-n geam, in doua moduri. Pe de o parte, cu litere "trase" in vopsea veche de pe vremea lui Ceausescu si, pe de alta parte, cu litere de-o schioapa decupate din polistiren.

    CUM NE DISTRAM

  • MAMAIA. Turistii veniti pe Litoral si care sunt dispusi sa cheltuiasca bani grei pe distractie pot alege linistiti o plimbare cu ski-jetul. O tura nu costa "decat" 600.000 de lei de persoana si dureaza 10 minute. Pretul nu include decat echipamentul de protectie, respectiv o vesta de salvare si... suspansul sportului extrem. Totusi, cei care aleg sa se plimbe cu ski-jetul sunt sfatuiti sa tina cont de persoanele din jur, chiar daca, teoretic, acestia au culoare speciale. Nu de putine ori s-au intamplat accidente din neatentia unora sau a altora. Nu degeaba se cheama "sport extrem".

  • CONSTANTA. Delfinariul din Constanta asteapta turistii dornici de spectacole relaxante si amuzante in care actorii principali sunt delfinii, zilnic intre orele 9:00 si 19:00. Pretul pe care-l scoate un adult din buzunar este de 40.000 de lei, iar in cazul grupurilor organizate de copii se aplica o reducere de 50%.

  • MANGALIA. Cine are drum prin Mangalia si nu mai stie cum sa-si omoare timpul cand vremea numai a plaja nu te trage ar face bine sa treaca pe la Muzeul Arheologic "Callatis" Pentru un pret chiar rezonabil nici nu zici c-ai pierdut vremea aiurea si te mai si alegi cu ceva informatii utile la un moment dat. Adultii nu lasa la intrare decat 20.000 de lei, iar pentru copii mai scot inca 10.000 de lei. Vizita la Muzeul Arheologic poate s-o faca asadar oricine, numai sa fie intre orele 8:00 si 20:00.

  • COSTINESTI. Pentru turistii care au plecat cu bani putini in geanta, dar au chef sa-si reinnoiasca garderoba de vara, statiunea Costinesti e taman buna. Acolo sunt de gasit o gramada de tarabe si magazinase care mai de care mai pline si mai colorate si care pun la dispozitia clientilor o gama varianta de turcisme si chinezarii ieftine ca braga. Asa ca tinerele cu siguranta ca-si vor gasi o ocupatie placuta si nu foarte costisitoare in zilele in care soarele nu tine cu turistii de pe Litoral. (Mihalcea Miruna)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden turistii