x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 24 iulie 2004

Litoralul azi - 24 iulie 2004

24 Iul 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  24 iulie 2004

METEO. Vremea va fi instabila, cu cer noros seara, cand izolat va ploua. Maximele vor fi cuprinse intre 26… 28°C, iar minimele intre 18… 21°C. Temperatura apei marii va fi in jur de 20°C.

LA INALTIME. Telegondola este la mare cautare. Turistii din Mamaia se-nghesuie cu mic cu mare la coada la bilete, si ziua, si noaptea. Pretul unei calatorii e de doar 50.000 de lei.

  • Din cauza neatentiei unei profesoare, o tanara a ajuns la spital dupa ce a fost batuta de colegii cu care venise in vacanta. Un grup de baieti scapati de sub ochii supraveghetorilor au tras o bauta zdravana, dupa care, ametiti bine, s-au apucat sa devasteze corturile in care stateau ei si colegii lor. O tanara a sesizat incidentul si i-a reclamat pe scandalagii profesoarei, reprosandu-i ca le-a permis sa consume alcool. Neispirata, aceasta a parat-o pe eleva baietilor care, nici una nici doua, s-au apucat s-o loveasca pe "paracioasa". Ea se afla momentan sub supraveghere medicala de specialitate, pentru ca a suferit un traumatism toraco-abdominal inchis.

  • Trei terase din Mamaia au fost inchise de curand de inspectorii de la Oficiul de Protectie a Consumatorului. Motivul pentru care inspectorii au descins la locatiile respective au fost repetatele sesizari din partea consumatorilor. Desi terasele respective se autopromovau ca fiind "de lux", bucatariile nu respectau normele in vigoare, nefiind alimentate cu apa calda curenta. La celelalte terase, inspectorii au gasit printre ingredientele utilizate la prepararea meniurilor produse expirate, precum smantana si margarina. Inspectorii au aplicat amenzi cuprinse intre 5 si 30.000.000 de lei.’

  • Posesorii de ambarcatiuni de agrement din statiunea Eforie Nord au fost vizitati recent de inspectorii de control ai Ministerului Transporturilor si Turismului. Nici un patron nu respecta reglementarile prevazute de lege care precizeaza ca turele cu ambarcatiunile n-au voie sa se produca decat intr-un teritoriu strict delimitat de locurile in care se scalda ceilalti turisti. Mai grav e ca unii dintre turisti habar n-au ca acest gen de distractie se face pe zone speciale, incadrate de cordoane speciale. Patronilor gasiti in neregula li s-au aplicat amenzi in valoare de peste 200.000.000 de lei.

  • Joi seara, in jurul orei 23:00, cand distractia tinerilor era in toi, o bezna desavarsita s-a lasat peste statiune. Turistii aflati pe la terase, pe plaja sau prin lifturile din hoteluri n-au avut ce face decat s-astepte revenirea curentului. Toate ca toate, dar patiti au fost numai cei care nu "serveau" la ora respectiva distractia din Satul de Vacanta. O avea generator propriu, n-o avea, o fi fost vreo farsa sinistra, cert e ca in parcul de distractii din Costinesti toate instalatiile functionau bine-mersi, in timp ce-n rest era tot o bezna!

  • Vama Veche s-a transformat dintr-o statie a nonconformistilor intr-una a oamenilor cu portofelul gros. Intreprinzatorii particulari au deschis numeroase terase si minihoteluri care practica preturi demne de nivelul statiunilor de lux. Nu numai serviciile sunt mai scumpe in acest an, ci si terenurile pe care se bat comerciantii. Astfel, terenurile la malul marii sau la sosea au ajuns la pretul de 20-30 de euro/mp, iar agentiile imobiliare incheie din ce in ce mai multe contracte in zona Vama Veche.

    CUM NE DISTRAM

    COSTINESTI. Duminica seara, studentii aflati in vacanta in Costinesti vor intra in sesiune. Dar nu va fi una destinata exclusiv studentilor, ci tuturor iubitorilor de muzica. Asta pentru ca la terasa White Horse, de la ora 21:00, va incepe sesiunea folk. "La catedra" se va afla Ducu Bertzi. Acesta este al treilea an consecutiv in care Ducu sustine cantari in statiunea studenteasca. Si toate trei la aceeasi terasa. Asta da fidelitate! (C.O.)

    MAMAIA. In seara asta, pe plaja Palm Beach din statiunea Mamaia, turistii care s-au saturat de plimbarile interminabile pe faleza n-au decat sa mearga la un spectacol organizat de Teatrul Fantasio. Norocul melomanilor, caci teatrul va prezenta "Concert estival", cu un program din repertoriul international. Cine e interesat sa stie ca spectacolul va incepe la ora 20:00. (M.M.)

    MAMAIA. Daca atunci cand s-a lansat oficial telegondola, turistii din Mamaia pareau destul de sceptici, zilele astea se-nghesuie cu mic cu mare la coada la bilete. E asa un buluc de oameni, ca abia mai ai loc sa te strecori pe langa ei si sa-ti vezi de drum. Cand vine vorba de telegondola, turistii n-au un program preferat. Cat e ziua de lunga stau la cozi interminabile. Chiar si la ora 12:00 noaptea, turistii inca mai ingroasa randurile cozii la telegondola, chiar daca mare lucru nu prea mai e de vazut in bezna. (M.M.)

    NEPTUN. Cine are chef de volei pe plaja, de tenis pe nisip sau alte jocuri estivale "de plaja" poate alege linistit plaja din Neptun. Cat e ea de lunga, daca te plictisesti de zacut la soare si te-apuci s-o bati cap-coada e practic imposibil sa nu gasesti vreo activitate care sa-ti ocupe timpul liber. (M.M.)

    SATURN. Seara de seara, in statiunea Saturn, turistii cu copii in brate pot s-admire numere cu animale salbatice, si acrobatii pe sarma, si dame care-nghit flacari, la teatrul unguresc "Apollo". Spectacolul incepe la ora 20:00 si se prelungeste pana pe la 22:00, cu o scurta pauza, de care puteti profita ca sa rontaiti niscai floricele sau sa cumparati baloane caraghioase pentru cei mici. (M. M.)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden turistii