x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 28 iulie 2004

Litoralul azi - 28 iulie 2004

28 Iul 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  28 iulie 2004

METEO. Cerul va fi variabil si vor fi conditii de averse seara si noaptea. Maximele vor fi cuprinse intre 25… 28°C, iar minimele intre 19… 21°C. Temperatura apei marii va fi in jur de 21… 22°C.

VITEZA. Turistii din Costinesti se bucura de o noua distractie: plimbarile prin statiune cu masinile de teren. La orice ora, doritorii pot astepta la capatul traseului, Hotel Forum, s-o ia din loc.

  • In Navodari, elevii se plictisesc. Pe toata aria Complexului de tabere Navodari nu vezi nici urma de afis care sa anunte vreun spectacol. Ba mai mult, vechiul Teatru de Vara zace astazi in paragina. Parasit complet nu e, pentru ca tinerii si-au gasit repede acolo refugiul pentru o pauza de-o bere si-o pipa, departe de ochii oricum nu prea vigilenti ai supraveghetorilor.

  • Politistii constanteni de la circulatia rutiera au avut de-a face recent cu un caz premiera. Ei au fost sesizati ca un turist se plimba nestingherit prin Mamaia cu o masina trasnet. Nu asta ar fi problema, ci numerele de inmatriculare, care trambitau un mesaj cat se poate de obscen. Chestionat, individul de 29 de ani, cu domiciliul in Marea Britanie si cu lanturi cat zgarda atarnate de gat, a raspuns ca asta e modalitatea care a prins cel mai bine la agatat gagici. Politistii i-au aplicat o amenda in valoare de 3.600.000 de lei. Tanarul n-a parut deloc devastat de eveniment si le-a impartasit politistilor un secret. Mai are un set de numere, numai ca mesajul e si mai "soc".

  • Cu cateva zile in urma, constantenii au putut participa la lansarea ghidului "My City Constanta". Tirajul initial este de 30.000 de exemplare, iar orasul de la malul marii deschide seria locatiilor care vor beneficia de un astfel de ghid. Programul cuprinde o gama foarte extinsa de informatii, privind diverse servicii de care pot beneficia atat locuitorii orasului, cat si turistii veniti in vacanta, despre arta, cultura, agentii de turism, excursii, harti, date despre hoteluri si locuri de agrement, despre restaurante, baruri, magazine si detalii referitoare la evenimentele care se vor desfasura in oras si in celelalte statiuni de la Marea Neagra.

  • In urma cu doua zile, vremea pe Litoral a luat o-ntorsatura nu tocmai prielnica unui sejur de vacanta. Dintr-o data s-a pornit o ploaie torentiala. Motiv pentru care nu putine au fost statiunile care au ramas pe-ntuneric si, evident, fara pic de curent. Printre statiunile afectate s-a numarat si Eforie Sud, de unde turistii au plecat valuri-valuri catre celelalate statiuni de pe Litoral, din cauza ca in Eforie nici sistemul de scurgere nu sta prea bine si strazile au fost imediat inundate. Numai c-au dat din lac in put. De ajuns in Mamaia au ajuns, numai ca l-a intoarcere au intampinat aceleasi greutati, pentru ca si aici, soselele pluteau in apa.

  • Dupa ce si-au inceput raziile pe Litoral, inspectorii OPC s-au ingrozit de neregulile majore cu care s-au confruntat in ceea ce-i priveste pe comercianti. Nu stau o clipa locului si colinda zilnic terasele de pe Litoralul romanesc. In statiunea Saturn, spre exemplu, pe langa deja celebrele conditii igienico-sanitare improprii, inspectorii de la Protectia Consumatorului au constatat ca turistii se racoresc cu sucuri expirate. Dupa ce stau ore-n sir cu capul in soare, nimanui nu-i mai arde sa verifice termenul de valabilitate al racoritoarelor. Comerciantii profita de neatentia turistilor si le servesc sucuri expirate, asta dupa ce au fost depozitate necorespunzator, contribuind si mai mult la alterarea lor. Amenzile aplicate de catre inspectori s-au ridicat la valoarea de 500.000.000 de lei.

    UNDE NE DISTRAM

  • JUPITER. La Hotel Capitol din statiunea Jupiter se filmeaza emisiunea "Cocktail de vara" de la TV Neptun. Accesul spectatorilor doritori de-o pauza la piscina hotelului este liber. Invitatii speciali sunt trupele Animal X si Sistem. Asa ca turistii care au chef sa se relaxeze si sa asiste "live" la un spectacol gratuit cu baietii de la Animal X si de la Sistem n-au decat sa vina in Jupiter, la Hotel Capitol, de la ora 17:00. Cu ocazia asta, timp de o ora, o sa se numere si ei printre invitatii emisiunii estivale de la TV Neptun.

  • MAMAIA. La Teatrul de Vara din statiunea Mamaia, turistii sunt invitati la spectacolul "Super Show-ul Litoralului". Cap de afis este vestitul comic Doru Octavian Dumitru. El va fi "secondat" de trupe de muzica si de solisti, printre care 3 Sud Est, fetele de la Blondy si Elegance, Talisman, Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu si Anne’s. Nu vor lipsi nici numerele de umor ale lui Tociu si Palade. Spectacolul va incepe la ora 21:30. Pentru cele cateva ore de distractie, turistii vor scoate din buzunar 150.000 de lei de persoana, singurii scutiti de taxa fiind copiii sub varsta de 5 ani.

  • MAMAIA. Zilele acestea, pe plajele din statiunea Mamaia, echipa de casting a TV Neptun face preselectii pentru concursul Miss Spaggia din cadrul emisiunii cu acelasi nume. Criteriile de selectie nu sunt nicidecum stricte, asa ca orice domnisoara draguta care vrea sa se remarce e binevenita sa participe la sedintele de pregatire organizate de colaboratorii televiziunii. Doritoarele vor trece prin ceva sesiuni premergatoare concursului final, care se va difuza la televizor. Marea castigatoare a editiei finale va avea ocazia sa plece la plimbare in Italia, pe banii organizatorilor.

  • COSTINESTI. Mai nou, in Costinesti, se organizeaza plimbari cu vehicule de teren. Orice turist, copil, elev, student sau adult, e binevenit sa-ncerce experienta. "Statia" de plecare se afla chiar langa Hotel Forum, din capatul aleii principale a statiunii. Iar programul e lejer, adica plimbarile se pot face cam la orice ora. Cu singura conditie ca aleea sa nu fie supraaglomerata.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden turistii