x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

19 Oct 2005   •   00:00

Mobile cu sistem antifurt


Finlandezii au inventat un dispozitiv care permite telefonului mobil sa inregistreze miscarile proprietarului. In cazul in care e subtilizat de hot, mobilul recunoaste schimbarea in modelul de miscare si se blocheaza, fiind nevoie de o parola pentru a-l porni din nou.


Cultura cu Pamela Anderson


Un ultim retus pe un poster gigant, care o reprezinta pe actrita Pamela Anderson goala. Totul se petrece cu doua zile inainte de deschiderea Targului International de Carte de la Frankfurt si are un scop cultural nobil: promoveaza cartea "Artisti si prostituate", de David La Chapelle.

Legi - Pestisorii de aur aduc ghinion


In SUA, organizatorii de concursuri pentru copii cu varsta pana la 16 ani, care ofera acestora pestisori de aur pe post de premii, risca aproape un an de puscarie, plus o amenda in valoare de 8.500 de dolari. Aceeasi pedeapsa ii paste, mai nou, si pe proprietarii de magazine pentru animale care accepta sa vanda persoanelor sub 16 ani. De asemenea, reprezentantii pentru protectia animalelor impun noi reguli proprietarilor de animale de casa. Acestea prevad ca stapanii sa asigure un mediu ambiant potrivit, o dieta sanatoasa, posibilitatea animalelor de a se manifesta natural intr-un mediu artificial, precum si respectarea dorintelor acestora de a avea sau nu un partener de viata.

Iubareti - Nemtii au orgasm 16 ore din viata


Un studiu publicat de o revista germana arata ca nemtii dedica aproximativ sase saptamani din viata intretinerii de raporturi sexuale. Prin comparatie, doar doua saptamani sunt alocate gandurilor si activitatilor religioase, in timp ce 16 ore sunt alocate in mod cert satisfactiei oferite de orgasme. In acelasi timp, neamtul obisnuit petrece sase luni din viata blocat in trafic si alte noua luni spala si calca. Si se vede treaba ca toate acestea ii obosesc foarte tare pe nemti, din moment ce aproximativ 24 de ani din viata si-i petrec dormind...

Mutanti - Mata cu doua limbi are cinci degete


"Cinci Degete" este numele unei pisici care traieste in statul Carolina de Nord, SUA. Desi pisicile au, in mod normal, doar patru "degete" la labele din fata, pisica-mutant are cinci. Si nu doar atat: felina are si doua limbi, in loc de una singura. "Cinci Degete" mai are cativa fratiori mutanti raspanditi prin lume. Kesa este un motan de numai doua luni care traieste in Rusia si care are nu mai putin de sase labute dotate cu tot ce trebuie, respectiv cu pernute si gherute. Ambii proprietari sustin ca pisicile lor duc o viata absolut normala, manifestand aceleasi pasiuni care le anima pe toate pisicile normale: ghemele de lana si soarecii.

Sondaj - Australienii sunt cei mai lenesi


Cei mai harnici locuitori ai Asiei au fost declarati a fi singaporezii. Potrivit studiului desfasurat de specialistii de la Organizatia Internationala a Muncii (OIM), cetatenii micutului Singapore petrec mai multe ore ca altii serviciului - 46 de ore pe saptamana. Ei sunt urmati de cetatenii Coreiei de Sud (42 de ore/saptamana). Potrivit aceluiasi raport, cei mai "lenesi" ar fi locuitorii Australiei si Noii Zeelande, care stau la birou doar 35 de ore pe saptamana.

Infractiune - Arestare pentru o datorie de 1,16 $


Politia din Ohio, SUA, a retinut o femeie, pentru ca aceasta comisese infractiunea de a nu fi restituit o datorie catre statul american, insumand 1,16 dolari. In timp ce conducea, Deborah Combs a fost somata sa traga pe dreapta. Un ofiter de politie s-a apropiat de masina, inarmat cu un pistol pe care-l indrepta catre infractoarea dovedita, pe numele careia exista deja un mandat de arestare. Dupa ce femeia a acuzat tratamentul agresiv al autoritatilor, reprezentantii locali au declarat ca nu conteaza suma datorata, ci simplul fapt ca femeia se constituia, prin nerespectarea legii, intr-o infractoare periculoasa.
×
Subiecte în articol: antimonden