x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

17 Oct 2005   •   00:00

Adresa buna, alt stat


Dupa ce o femeie a sunat la 911 si a spus ca se va sinucide, politistii din Douglas County au demarat actiunea de salvare. S-au dus la adresa indicata, au spart usa, au intrat si... n-au gasit pe nimeni. In final, s-au prins: adresa era buna, insa apelul venise din statul vecin, Oklahoma.


Triatlonul din Hawaii


In Kona, Hawaii a avut loc in aceste zile triatlonul Ford Ironman, la care au participat peste 1.800 de sportivi. O "partida" de inot de 3,9 km, 180 de km pe bicicleta si un maraton - iata cele trei probe de rezistenta, care l-au desemnat drept invingator pe germanul Faris Al-Sultan, cu recordul de 8 h, 14 min. si 17 sec.

Accident - Lovita de masina si amendata


Mary Magilton, de 54 de ani, a fost lovita de o masina in timp ce vorbea pe trotuar cu niste prietene. Accidentul s-a intamplat in nordul Angliei si a luat o alta turnura dupa ce Mary a dat o declaratie la politie. Aceasta a fost amendata deoarece a numit-o pe soferita care conducea masina "grasa".

Top - The Beatles sunt cei mai buni


Componentii formatiei The Beatles au fost desemnati de cititorii publicatiei americane Variety drept cei mai mari "entertaineri" din ultima suta de ani, devansandu-i pe Elvis Presley, Charlie Chaplin si Mickey Mouse. In urma baietilor din Liverpool se mai afla in top, in ordine alfabetica: pionierul jazz-ului Louis Armstrong, actrita de comedie Lucille Ball, legendele filmului Humphrey Bogart, Marlon Brando, Charlie Chaplin, James Dean si Marilyn Monroe, eroul desenelor animate Mickey Mouse, ca si muzicienii Elvis Presley si Frank Sinatra.

Pacientul belgian - Tuse cu suruburi


In urma cu patru ani, belgianul Etienne Verhees si-a rupt doua vertebre dupa ce a cazut de pe o scara, fapt pentru care medicii care s-au ocupat de el i-au introdus o placa de metal in muschii gatului, in scopul unei vindecari cat mai rapide. Saptamana aceasta insa s-a intamplat ceva cu totul neasteptat: belgianul a racit si "a tusit" unul dintre cele patru suruburi folosite pentru prinderea placii. "Am fost racit de cateva zile. Intr-o zi am tusit foarte tare, moment in care am simtit ceva in gura. Era un surub", a declarat belgianul, citat de Independent Online.

Mister - Cand a murit Jules Verne?


"In ce an a murit Jules Verne, daca a murit acum 100 de ani?": 50% din scolarii madrileni cu varste cuprinse intre 11 si 12 ani sunt incapabili sa raspunda la aceasta intrebare simpla, afirma vineri, consternat, cotidianul El Pais. Acest rezultat, obtinut in urma unei anchete desfasurate de responsabilii in materie de educatie din Madrid, este una dintre cele mai "rele vesti" ale ultimilor ani, pentru ca arata ca acesti tineri elevi sunt incapabili de "cel mai mic efort de deductie", adauga cotidianul de centru stanga. Un studiu al OCDE indicase deja in septembrie ca 33% din adolescentii spanioli sunt incapabili sa ia Bacalaureatul - spre deosebire de 8% in Irlanda si 18% in Franta.

Hotel - Intrarea cu copii, strict interzisa


Nu ai voie cu inghetata, cateodata nu ai voie cu caini... dar nici cu copii? Un hotel din Austria a luat hotararea de a nu mai caza in camerele sale luxoase persoanele care vin dupa ele cu copii, dorind in schimb sa-si pastreze in continuare clientii care detin caini, relateaza site-ul Ananova. Proprietarul Hotelului Cortisen, Roland Ballner, a declarat ca, in mod inevitabil, copiii aduc necazuri, provocand stricaciuni pe oriunde nimeresc si ca pagubele produse de acestia sunt intotdeauna mai mari decat pretul cazarii. Decizia austriacului pare sa fi fost una inteleapta, caci, potrivit spuselor sale, de cand a luat aceasta hotarare, numarul cazarilor in hotel a crescut in mod semnificativ. El a precizat ca de acum inainte copiii sub varsta de 12 ani nu mai au ce cauta in hotel si ca decizia nu va fi aplicata si in cazul cainilor, intrucat acestia sunt mult mai cuminti si mai ascultatori decat "micii vandali".
×
Subiecte în articol: antimonden