x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

15 Oct 2005   •   00:00
Lume, lume...

Haine impotriva violentei

La Muzeul de Arta Moderna din New York s-a organizat o expozitie mai ciudata. Reunite sub titulatura "Safe: Design Takes on Risk", exponatele nu sunt alceva decat haine care il protejeaza pe om in situatii... de conflict. Chestia rosie din imagine nu este altceva decat o haina care il apara pe om de loviturile aplicate de politisti cu bastoanele de cauciuc la mitinguri.

Curmale "politice"

In Egipt, perioada Ramadanului este momentul propice stabilirii popularitatii liderilor politici mondiali. Cum? Simplu: curmalelor li se da nume de personalitati politice de pe tot globul. In voga sunt "Chirac", "Arafat", "Ayman Nur". Pe ultimul loc se situeaza curmalele "Sharon" si "Bush", foarte uscate si aproape necomestibile.

Ocupatie / Pensionara - dealer de plictiseala

O femeie in varsta de 79 de ani a fost condamnata la cinci ani de inchisoare pentru ca a pledat "vinovata" la acuzatia de vanzare de droguri. Juanita Ferguston Edwards este o pensionara care se incadreaza perfect in sablonul de batrana linistita. Insa septuagenara are niste obiceiuri mai neobisnuite: "dealeritul". Politia a descoperit in casa Edwards pastile Xanax, tranchilizante si relaxante Soma in valoare de 1.600 de dolari.

Furt - Bluza lui Elvis, subtilizata din pasiune

O bluza de matase albastra apartinand celebrului Elvis Presley a fost furata dintr-o expozitie organizata in Dallas. Proprietarul bluzei, Brud Glass, a declarat ca nu il va da in judecata pe hot daca ii va aduce bluza inapoi. Ceea ce hotul nu stie insa este faptul ca el a fost filmat in timp ce subtiliza camasa regelui rock’n’roll, Elvis Presley.

Licitatie - Beethoven de un milion de lire

Dupa un secol de disparitie, unul dintre manuscrisele marelui compozitor a fost regasit intr-o scoala religioasa din Philadelphia. Pretiosul document va fi scos la licitatie in luna decembrie, la celebra casa de licitatii Sotherby’s. Pretul de pornire este un milion de lire sterline. Manuscrisul este scris cu cerneala maro si neagra, dar are si insemnari ale lui Beethoven facute cu creionul sau cu culoarea rosie. Acest caiet de 80 de pagini contine compozitii pentru pian.

Tehnica - Celularul care isi recunoaste stapanul

Cercetatorii finlandezi au descoperit un sistem antifurt ce le va da dureri de cap hotilor de celulare si de laptopuri. Este vorba despre o inovatie tehnologica a carei originalitate consta in faptul ca poate recunoaste, gratie biometriei, modul in care se deplaseaza proprietarul lor. Sistemul botezat "gaitcode" inregistreaza si memoreaza in 3D miscarile unui singur utilizator certificat. In cazul in care o persoana straina se apropie de aparatul in care "gaitcode" este integrat, el cere o parola. Daca parola este gresita, "gaitcode" blocheaza imediat apa-ratul si toate aplicatiile.

Arta - Sase testicule pentru 350.000 lire sterline

Sculptorul german Jonathan Meese creeaza statui care nu respecta in totalitate anatomia omului. Mai exact, au sase testicule. Facute din bronz, cu o greutate de 500 de kilograme, acestea se vand ca painea calda la pretul de 350.000 de lire sterline. Care este motivul comercializarii acestor statui? Sa arate virilitatea rusilor.

Concurenta - Colombo versus Viktor Orban

Un studiu realizat in Ungaria pe un esantion de 500 de persoane arata ca Peter Falk, interpretul celebrului detectiv Columbo, este mai cunoscut in Ungaria decat liderul politic al opozitiei, Viktor Orban. Si asta nu este singurul caz de gen. Asa cum se precizeaza in cotidianul maghiar Hirlap, citat de Rompres, un ursulet mascota al unei televiziuni este mai popular decat premierul ungar, Ferenc Gyurcsany. Pagina realizata de Cristina Ologeanu si Miruna Nicolae
×
Subiecte în articol: antimonden