x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

08 Iun 2005   •   00:00

Cu barca prin Golful Mexic / Aurolac" In muzeu / Frenezie - Aparatura din Irak pentru Michael / Garcea - "Gay"-ii nu stiu sa conduca / Letonia - Salvat din "ghearele" calului

  • MONDEN
  • Cu barca prin Golful Mexic

    Nat Stone (31 de ani), din Boston, Massachussetts, isi cara barca de lemn, construita cu mana lui, in care urmeaza sa traverseze Rio Bravo. Excentricul american intentioneaza sa publice o carte in care isi va povesti aventurile traite in timpul calatoriei prin estuarul Golfului Mexic

    "Aurolac" In muzeu

    Muzeografii de la unul dintre cele mai cunoscute muzee din Rusia au dat afara un vagabond care avea culcusul printre operele de arta de o inestimabila valoare. Paznicii de la Fortareata Petru si Pavel din Sankt Petersburg l-au descoperit pe "aurolac" in urma declansarii alarmei antiefractie.

    Frenezie - Aparatura din Irak pentru Michael

    O televiziune americana si-a adus inapoi echipamentul de transmisie de la Bagdad, altele si-au trimis toate echipele de pe Coasta de Vest la Santa Maria pentru a acoperi unul dintre cele mai mediatizate verdicte din istorie, cel din procesul lui Michael Jackson. Presa din lumea intreaga si-a trimis reprezentanti in oraselul californian Santa Maria, care nu a mai primit niciodata in istoria sa atata atentie. In jurul micului tribunal cu aspect de scoala primara se monteaza corturi, se desfasoara care de emisie, in timp ce de doua zile juriul se desparte fara a avea un verdict. Pana si cel mai mic spatiu a fost inchiriat, incepand cu acoperisul cabinetului de avocatura din fata tribunalului si pana la un centru comercial din apropiere.

    Vigilenta - Politia, in alerta pentru un pistol de recuzita

    Trupele de interventie ale Politiei ruse au patruns intr-un teatru din Voronej, iar spectatorii au intrat in panica dupa ce un personaj de pe scena a deschis focul cu o arma falsa. In octombrie 2002, 129 de persoane au fost ucise dupa ce un grup de rebeli ceceni a patruns intr-un teatru din Moscova si a luat 800 de ostatici. Spectatorii s-au speriat, crezand ca este vorba de un nou atac, si au luat-o la fuga dupa ce au auzit impuscatura. Politistii, alertati de strigatele de spaima, au intrat in teatrul din orasul Voronej, unde ar fi trebuit sa aiba loc o reprezentatie a piesei "Soareci si oameni". Intr-unul dintre actele piesei, un caine este impuscat. Spectacolul a continuat dupa ce politistii i-au asigurat pe spectatori ca impuscaturile si fumul erau doar o parte a reprezentatiei.

    Garcea / "Gay"-ii nu stiu sa conduca

    Un tribunal din Sicilia a anulat decizia unui politist care i-a suspendat permisul unui conducator auto pe motiv ca este homosexual. Omul legii sustine ca a hotarat sa-l "puna la punct" pe Danilo G. (23 de ani), pentru ca, fiind gay, are "tulburari de personalitate", ceea ce poate duce la perturbarea traficului rutier. Avocatul Giuseppe Lipera a anuntat ca Danilo va cere politistului daune morale in valoare de 500.000 de euro.

    Letonia - Salvat din "ghearele" calului

    Echipa de pompieri din localitatea letona Kandava a fost nevoita sa se deplaseze in toiul noptii pentru a da jos din copac un barbat care incercase sa scape astfel din ghearele "unui animal fioros" - care s-a dovedit a fi un cal. Barbatul le-a povestit salvatorilor cum, dupa ce a auzit zgomote intr-un tufis si a urcat intr-un copac, de unde, cu ajutorul telefonului mobil, a chemat pompierii. "Apoi au venit oamenii nostri pentru a lupta in mod eroic cu un... cal", a relatat intamplarea inspectorul-sef al unitatii locale de pompieri.

    Cartea Recordurilor - Opt ani la rand "Titanic"

    Un cinematograf din Rusia a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a difuzat, opt ani la rand, celebrul "Titanic". Locuitorii orasului Ekaterinburg au fost atat de incantati de pelicula lui James Cameron, incat nu s-au mai putut desparti de ea. Drept pentru care mergeau constant sa vada acelasi film... timp de opt ani.

    Rubrica realizata de Adriana Paduraru
    ×
    Subiecte în articol: antimonden