x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

28 Apr 2005   •   00:00


  • 28 aprilie 2005
  • Reclama - Baie in public

    Un top model din Australia a facut baie cu spuma in vitrina unui magazin. Megan Gale a lansat la magazinul David Jones o serie de produse de infrumusetare. Pentru a convinge publicul ca sunt foarte bune, Megan le-a incercat pe propria piele, in vazul tuturor. Desi produsul respectiv era destinat femeilor, majoritatea spectatorilor era formata din barbati. De altfel strada din Sydney pe care se afla magazinul a fost blocata din cauza curiosilor care s-au inghesuit sa o vada goala pe Megan.

    Fan incuiat in stadion

    Un fan al echipei de rubgy Wigan Warriors a fost incuiat peste noapte pe stadionul echipei sale favorite dupa ce a adormit in toaleta. Dupa un meci sustinut de Wigan Warriors impotriva formatiei Leeds Rhinos, Paul Walsh, 40 de ani, s-a trezit noua ore mai tarziu in toaleta. Disperat, el a sunat de pe telefonul mobil la politie pentru a fi lasat sa iasa de pe stadionul JJB al formatiei Wigan.

    Petitie - Alcool in Cosmos

    Un cosmonaut din Rusia cere ca alcoolul sa fie permis in spatiu. Salijan Saripov (foto), recent intors de pe Statia Orbitala Internationala, spune ca ar fi foarte bine daca li s-ar permite sa consume 50 ml de vin sau de cognac pe zi. "Nu numai ca ne-am face mai usor munca, dar am scapa si de stres", a adaugat cosmonautul.

    Liverpool - Taxa pe guma de mestecat

    Orasul Liverpool este primul din Marea Britanie care a introdus o taxa pe guma de mestecat. Motivul: curatarea gumei de pe trotuare necesita costuri din ce in ce mai mari. Consiliul local a votat o taxa de un penny pentru fiecare pachet cumparat. Indepartarea gumei de pe trotuare costa in fiecare an peste 150 de milioane de lire sterline.

    Campanie - Salvati broastele!

    Politia din Peru a demarat o campanie de salvare a broastelor care sunt transformate in lichid afrodisiac. "Frogshake" este un cocteil foarte popular printre peruvieni, in special barbati, care il folosesc pentru imbunatatirea performantelor sexuale. De curand, oamenii legii au eliberat 4.000 de broscute care urmau sa fie transformate in suc.

    Minneapolis - Licenta de cersetor

    In curand, pentru a fi cersetor in Minneapolis trebuie sa ai acte in regula. Adica, cel care vrea sa ceara de pomana trebuie sa se inregistreze la primarie pentru a obtine o licenta. Daca politia va gasi pe strada un cersetor fara ecuson, acesta va fi inchis timp de 30 de zile. Minneapolis se alatura astfel altor orase precum Cincinnati, Dallas sau Greensboro.

    Lux - 35 de lire o camera

    Unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Londra a fost asaltat cu rezervari dupa ce din greseala a postat pe Internet un anunt publicitar in care pretul unei camere era de zece ori mai mic decat cel real. Din cauza acestei erori, o camera la Lanesborough Hotel din Hyde Park Corner costa 35 de lire sterline pe noapte, in loc de 350. O persoana a rezervat 30 de nopti, iar alte 33 au facut 86 de rezervari in numai zece ore de la postarea anuntului. Hotelul, frecventat adesea de oameni bogati si celebritati, s-a oferit sa pastreze rezervarile, numai ca la pretul corect atunci cand a descoperit greseala. Oaspetii de moment s-au plans, iar intr-un final s-a ajuns la o intelegere, hotelul oferindu-le pana la trei nopti la pretul afisat din greseala.

    Mediu - Inmormantari pe verticala

    O companie de pompe funebre din Australia a primit aprobarea de a ingropa mortii pe verticala pentru a se proteja mediul inconjurator. Directorul companiei, Tony Dupleix, a declarat ca firma sa va face "numai inmormantari fara zorzoane, iar sicriul va fi inlocuit de un sac pentru cadavre". "Cand mori te intorci pur si simplu in pamant. Trebuie sa avem grija de natura. Asa ca nu inteleg de ce trebuie sa ne agitam atat cand vine vorba de o inmormantare", a adaugat el.

    Egipt - Sigiliile lui Keops

    O echipa de arheologi egipteni a descoperit 26 de sigilii rare care i-au apartinut faraonului Keops, cel care a ordonat construirea Marii Piramide de la Gizeh. "Sigiliile sunt facute dintr-un amestec de argila fina si piatra, au dimensiuni de 4,3 centimetri pe 4,5 centimetri si au gravate pe ele gradele militare ale regelui", a precizat ministrul Culturii, Farouk Hosni. Aproape 60 de piese de olarit, de forme si dimensiuni diferite, cu amprenta acestor sigilii au fost descoperite, de asemenea, in regiunea piramidelor din Valea Regilor.

    Moscova - Jaf armat pentru o femeie gonflabila

    Un barbat de circa 40 de ani, inarmat cu un cutit, a patruns intr-un sex-shop din Moscova, a amenintat-o pe vanzatoare si a fugit cu o papusa gonflabila si niste lenjerie sexy, relateaza Rompres. Potrivit patronului magazinului Intim, situat in apropierea parcului Gorki, prejudiciul se ridica la circa 300 de euro. Un portret-robot al ciudatului hot a fost distribuit politiei moscovite.

    Studiu - Inghetata ne face fericiti

    Cercetatorii au confirmat ca inghetata ne face fericiti, o singura lingurita fiind de ajuns pentru a activa zonele de pe scoarta cerebrala responsabile de senzatiile de placere. In cadrul studiului desfasurat la Institutul de Psihiatrie de la Londra, la cererea unui producator de inghetata, creierele participantilor au fost scanate in timp ce mancau inghetata, pentru a vedea ce zone ale scoartei cerebrale se activeaza. Consumul de inghetata are un efect imediat asupra zonelor cerebrale responsabile de placere din cortexul orbito-frontal.

    Rubrica realizata de Adriana Paduraru
    ×
    Subiecte în articol: antimonden