x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

27 Apr 2005   •   00:00


  • 28 aprilie 2005
  • Mama-surogat a nascut cinci copii

    O femeie din SUA, care a acceptat sa fie mama surogat, a dat nastere la cinci copii, toti baieti. Teresa Anderson i-a adus pe lume pe micuti prin cezariana la Banner Good Samaritan Medical Centre, din Phoenix. Parintii baietilor, Luisa Gonzalez (foto) si Enrique Moreno, le-au gasit deja numele de botez: Enrique, Jorge, Gabriel, Javier si Victor.

    Sofat cu ochii pe ecran

    O femeie din Ontario (SUA) a fost amendata, pentru ca sofa in timp ce se uita la televizor. Politistii spun ca au zarit pe bordul automobilului condus de tanara de 21 de ani (al carei nume nu a fost dat publicitatii) un televizor de dimensiuni mici. Fata obisnuia sa urmareasca videoclipuri de la un DVD-player portabil.

    Beijing - O luna in cuib

    Un poet chinez vrea sa traiasca timp de o luna intr-un "cuib" de otel aflat la zece metri inaltime. In aceasta perioada, Ye Fu nu va vorbi cu nimeni, ci doar va transmite SMS-uri in care isi va relata starea de sanatate. In fiecare zi, oamenii ii vor aduce de mancare, apa si ii vor face curatenie in "locuinta". Poetul a recurs la acest gest pentru a scrie un nou volum ce va fi intitulat "Jurnalul din cuib".

    Bomba atomica - Philip Morrison a murit

    Astrofizicianul american Philip Morrison, care a participat la crearea primei bombe atomice pntru ca apoi sa se implice in lupta impotriva inarmarii, a incetat din viata, la varsta de 89 de ani. Nascut in 1915, Philip Morrison a transportat personal cu masina prima bomba cu plutoniu de la laboratoarele din Los Alamos pana in New Mexico, unde a fost testata in 1945. Apoi s-a deplasat pe insula Tinian, in Pacific, pentru a asambla bomba lansata asupra orasului Hiroshima, apoi a mers in Japonia pentru a evalua impactul. Dupa razboi, Morrison s-a angajat in combaterea proliferarii nucleare, mai ales in cadrul Federatiei Oamenilor de Stiinta Americani, alaturi de Albert Einstein.

    Bangkok - 50 de larve in ureche

    Medicii thailandezi au descoperit peste 50 de larve in urechea unui batran de 84 de ani. Anan Temtan s-a prezentat la spital, avand o hemoragie, si s-a plans personalului medical de mancarimi insuportabile in ureche. Doctorii l-au examinat pe barbat si i-au scos nu mai putin de 50 de larve. Batranul este acum sub observatie, medicii dorind sa fie siguri ca in urechea lui Temtan nu mai este nici un ou.

    On line - Casatorie intre doi labradori

    Doi caini din rasa labrador s-au casatorit dupa ce stapanii lor le-au cautat parteneri pe Internet. Oficierea casatoriei dintre Shamsher si Diana a avut loc dupa un ritual hindus, intr-un cort impodobit cu ghirlande de iasomie. La nunta au participat muzicieni, eunuci dansatori, 350 de oameni, dar si zeci de prieteni canini. Mireasa a fost imbracata traditional, in rosu, iar preotul a tinut slujba religioasa la fel ca pentru oameni.

    Invazie - Bizoni la tenis

    O turma de bizoni a incurcat traficul si a panicat populatia din localitatea Pikesville (SUA). In cele din urma, politistii au reusit sa indrepte cele noua animale catre un teren de tenis. Pentru aceasta operatiune s-au folosit 20 de masini si un elicopter. Bizonii fugisera de la o ferma din Stevenson, unde au fost retrimisi dupa capturare.

    Rubrica realizata de Adriana Paduraru
    ×
    Subiecte în articol: antimonden