x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

25 Apr 2005   •   00:00


  • 26 aprilie 2005
  • Aer conditionat la Zoo

    Conducerea Gradinii zoologice din Calcutta ia in calcul dotarea custilor animalelor cu aer conditionat. Motivul: caldurile foarte mari (peste 35 de grade Celsius) si umiditatea ridicata (peste 90 %) pun in pericol viata animalelor adapostite aici.

    Reconversie - Prezervative folosite la sari

    Doar un sfert din prezervativele din India sunt folosite la sex. Cel putin asa scrie ziarul The Economic Times, care citeaza un industrias din aceasta tara. Potrivit sursei citate, celelalte prezervative sunt "redirectionate" catre fabricarea sari-urilor, a jucariilor si a papucilor. Cea mai mare utilizare a prezervativelor "reconvertite" este in industria usoara. Croitorii folosesc lubrifiantul pentru ungerea acelor de la masinile de cusut sau pentru lustruirea aurului si argintului folosit la realizarea traditionalelor rochii indiene.

    Accident - Captiv in pubela

    Un adolescent din Melbourne a fost salvat de pompieri dupa ce a ramas intepenit intr-o pubela. Cum a ajuns acolo? Ei bine, unul dintre prieteni i-a aruncat telefonul mobil, iar tanarul de 18 ani, al carui nume nu a fost dat publicitatii, a incercat sa-l recupereze. Din nefericire, el a ramas cu jumatate de corp inauntru si cu cealalta jumatate in afara pubelei din inox. Lubrifiantii folositi de pompieri nu au dat roade, asa ca ei au fost nevoiti sa taie recipientul cu un bomfaier special pentru a-l elibera pe captiv.

    Controverse - Pictura cu sange infectat

    Un artist chilian a starnit nenumarate controverse dupa ce a dat un anunt in ziare prin care cerea sange infectat cu HIV. Benjamin Novoa Longuera a declarat ca are nevoie de "materie prima" pentru realizarea unei picturi in care sa ilustreze un bolnav de SIDA. "Toti prietenii imi spun ca fac un lucru nebunesc si ca o sa am parte de o multime de critici, insa ma voi lupta pentru a trece toate piedicile care mi se vor pune", a declarat pictorul.

    Candidatura - Cu geamanul in campanie

    Julian Castro vrea sa fie primarul orasului San Antonio (SUA). Cum nu poate fi in mai multe locuri in acelasi timp in campania electorala, el si-a trimis "pe teren" fratele geaman. Cand au aparut criticile, Castro a declarat ca nu a facut-o intentionat. "Ce sa facem daca semanam. Eu nu am vrut sa pacalesc pe nimeni. Fratele meu doar ma ajuta in campanie", a explicat el.

    Rubrica realizata de Adriana Paduraru
    ×
    Subiecte în articol: antimonden