x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

24 Apr 2005   •   00:00


  • 25 aprilie 2005
  • Intrecere de tipete

    Micutii japonezi se apuca de sumo inca de la varste fragede - practic inca de cand incep sa se tina pe picioare. Pentru cei care, insa, nu au ajuns nici macar la aceasta varsta exista sansa de a participa la campionatul de "sumo la plans". Sau, ma rog la "tipat". Peste 78 de copii s-au strans la templul Sensoji din centrul capitalei Tokyo pentru a tipa din toate puterile si a demonstra ca sunt cei mai tari.

    Record - Cor din 15.785 muncitori

    Un cor urias format din 15.785 muncitori din China a stabilit un nou record mondial Guinness in orasul Tangshan, provincia Hebei. Muncitorii, de la toate unitatile industriale locale, au cantat acelasi cantec - "Muncitorii sunt puternici" - in piata "anti-cutremur" a orasului. Dirijorul a fost nevoit sa stea intr-o macara ridicata la o inaltime de 8 metri, informeaza Rompres.

    La furat - Hoti de tot rasul...

    Doi hoti care cautau probabil bani sau medicamente pe o ambarcatiune-ambulanta din portul Askvoll, Norvegia, au crezut ca pot sa scape de politisti cu barca de salvare. Numai ca au uitat un lucru: sa invete sa vasleasca. "Nu aveau nici o sansa: unul vaslea intr-un sens iar celalalt invers!", a explicat la postul de radio NRK adjunctul sefului politiei locale. Nava-ambulanta i-a urmarit, indreptand proiectoarele sale puternice in directia barcii care se invartea pe apa. Intr-un final, cei doi au ajuns cu barca la tarm unde au fost retinuti de politisti.

    Statistica - Femeile, mai bogate ca barbatii

    Femeile din Marea Britanie vor fi mai bogate decat barbatii in 2005, ajungand sa detina mai mult de 60% din bunurile tarii fata de 48 % in prezent, potrivit unui studiu dat publicitatii vineri de un organism de servicii financiare. Femeile se descurca mai bine la scoala decat barbatii, dau mai multa atentie proprietatii si au o speranta de viata mai ridicata, explica aceasta ancheta.

    Sinistru - Macel in numele lui Mohamed

    Un profesor pakistanez a fost arestat pentru presupusa asasinare a sotiei sale si a celor patru copii, gasiti cu gaturile taiate in orasul Karachi (sudul Pakistanului), inainte de a recunoaste ca i-a ucis pentru a marca ziua de nastere a profetului Mahomed. Initial, politistii crezusera ca barbatul a actionat astfel pentru a se razbuna pe sotia sa care "avea o relatie ilicita cu un amant". Insa profesorul, interogat de presa in celula sa, a afirmat ca si-a sacrificat familia in numele lui Allah pentru a marca ziua de nastere a profetului Mahomed. "Nu o banuiam si nici nu-i reprosam ceva sotiei mele. O iubeam la fel ca pe copii. Este un cadou pentru aceasta zi mare. Am vrut sa ma sinucid... Vreau sa ma alatur curand familiei", a spus el.
    ×
    Subiecte în articol: antimonden