x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

21 Apr 2005   •   00:00


  • 22 aprilie 2005
  • Dric echipat cu bar

    Un antreprenor de pompe funebre australian a propus clientilor un dric echipat cu un bar, pentru a "inveseli" oarecum intregul proces. Compania din Melbourne pune la dispozitia clientilor un microbuz echipat cu un minibar si un DVD player. Directorul societatii, Martin Tobin, este convins ca acest serviciu inedit nu va fi totusi pe placul tuturor clientilor.

    Carte - Papa, mai tare ca Harry Potter

    Operele lui Joseph Ratzinger, devenit recent Papa Benedict al XVI-lea, au intrat direct pe primul loc in topul celor mai bine vandute carti din Germania, depasind ultima editie din seria "Harry Potter". De cel mai mare succes s-a bucurat lucrarea "Sarea Pamantului", transcrierea unui interviu-fluviu acordat de Ratzinger in urma cu 10 ani. Librariile din Berlin au epuizat intr-un timp-record toate lucrarile Papei Benedict al XVI-lea pe care le detineau in stoc. Proprietarul unei librarii crestine a declarat ca goana dupa cartile lui Ratzinger a inceput in urma cu o saptamana, cand numele sau a devenit tot mai des citat, iar iubitorii de literatura doreau sa afle cat mai multe amanunte despre autor. (Radu Popa)

    Baraj - Pensionar pe contrasens

    Un barbat din Croatia in varsta de 80 de ani a mers pe contrasens, la volanul masinii sale, aproape 25 de kilometri. Batranul n-a tinut cont nici de autostrada foarte aglomerata, nici de injuraturile participantilor la trafic, nici de semnalele politiei. Si-a continuat linistit drumul. In cele din urma, pensionarul a fost oprit cu ajutorul unui blocaj al politiei, intre Zagreb si Rijeka (localitate situata in nordul tarii). Barbatul a fost amendat cu aproximativ 200 de lire sterline, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru sase luni.

    "Crima" - Si-a "eutanasiat" masina

    In Florida a avut loc recent una dintre cele mai ciudate atacuri. John McGivney, in varsta de 64 de ani, proprietarul unui Chrysler LeBaron, si-a-mpuscat masina, ca s-o scape de suferinta. Pentru "eutanasie", McGivney a tras cinci focuri cu un pistol semiautomat, in plina strada. Ciudatenia nu se opreste aici. Nu de mult, masina fusese implicata intr-un grav accident, in urma caruia raportul politiei o declara "decedata". Ucigasul de masini a fost inchis pentru periclitarea sigurantei publice, dar eliberat a doua zi. McGivney a declarat politiei ca inchisoarea a meritat, in comparatie cu placerea resimtita la "eutanasierea" vehiculului.

    Travesti - Hotul cu poseta

    La departamentul de politie Loundoun a fost primita o reclamatie din partea unei banci. Functionarii sustineau ca era cat pe ce sa fie victimele unui jaf armat. Suspectul? Un barbat cu voce ragusita, imbracat intr-o rochie lunga cu floricele. Purta manusi albe, din piele-ntoarsa, si o poseta delicata, in care sustinea ca are un pistol. Si pe care spera, probabil, s-o umple cu bancnote barosane. Cand colo, aspectul lui amuzat nu i-a speriat suficient pe functionari, asa ca atacatorul a plecat cu sacosa goala. Momentan, portretul-robot trasat de politie trimite la un hot in rochie cu floricele.

    Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
    ×
    Subiecte în articol: antimonden