x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

19 Apr 2005   •   00:00


  • 20 aprilie 2005
  • 37 de zile pe sarma

    Un echilibrist asiatic vrea sa petreaca 37 de zile pe sarma. Barbatul si-a ales ca loc de "activitate" parcul Xuanwuhu din Nanjing (la est de provincia chineza Jiangsu). Pe timpul noptii, Aisikaier va sta intr-un adapost suspendat de aceleasi fire.

    Carnatul i-a spart nasul

    Un motociclist din Marea Britanie a fost lovit in nas de un carnat congelat aruncat de la o fereastra. Barbatul de 46 de ani a suferit o fractura de piramida nazala si a fost dus de urgenta la spital. Politia examineaza acum conditiile in care s-a produs stupidul accident.

    Eroziune - Buddha, macinat de ploi acide

    Cea mai mare statuie a lui Buddha asezat din lume, aflata la Leshan, in sud-vestul Chinei, este macinata de ploi acide, provocate de poluare. Pe sculptura de piatra inalta de 71 de metri si veche de 1.200 de ani au aparut pete negre si cenusii, dupa ce in 2001 s-au cheltuit 30 de milioane de dolari pentru restaurarea ei. Buddha de la Leshan face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

    Justitie - Rocker pedepsit dupa zece ani

    Rockerul argentinian Andres Calamaro a fost condamnat recent pentru o fraza rostita in urma cu zece ani. "Ma simt atat de bine, incat as fuma o marijuana", a spus Calamaro celor 100.000 de fani prezenti in noiembrie 1994 la concertul desfasurat in La Plata. Parintii catorva tineri care au participat la spectacol l-au chemat in instanta, insa nici un judecator nu le-a dat castig de cauza. Pana de curand, cand au gasit un magistrat dispus sa condamne gestul "nesabuit"al rockerului.

    Spirite - Casatorie intre copaci

    Locuitorii din Calcuta (India) au casatorit doi copaci sacri pentru a indeparta spiritele rele. Evident, "mirii" au fost imbracati in haine de sarbatoare, la care s-au adaugat si ghirlandele de galbenele. Si cum nunta fara nuntasi nu exista, dupa oficierea ceremoniei de cununie s-a pornit un banchet pe cinste, la care au participat peste 1.000 de persoane.

    Incendiu - A luat foc pe masa de operatie

    Politia din Seattle investigheaza unul dintre cele mai ciudate si rare accidente. Este vorba despre un pacient care a murit pe masa de operatie in timpul unei interventii chirurgicale pe cord deschis, efectuata in regim de urgenta. Neobisnuit este insa faptul ca pacientul, ca si cum n-ar fi suferit destul, a mai si luat foc in timpul operatiei. Corpul acestuia s-a aprins din cauza combinatiei de alcool si a unui instrument medical care a facut scanteie. Fisa medicala indica insuficienta cardiaca drept cauza a decesului, asa ca politia nu s-a sesizat. Asta pana de curand, cand cineva a trimis o scrisoare care sustinea ca pacientul ar fi decedat in urma arsurilor grave. Medicii recunosc ca astfel de accidente se mai intampla, dar extrem de rar.

    Minune - Zidul din Chicago, loc de pelerinaj

    Locuitorii din Chicago se roaga mai nou la un zid. In speranta ca urmele lasate de intemperii pe tencuiala aduc pe undeva cu chipul fecioarei Maria. Si poate le iese si lor, nu-i asa, de-o vindecare, ceva. Sau macar de noroc la concursuri cu premii. Obdulia Delgado este prima feri-cita care a zarit minunea pe zidul din apropierea autostrazii. A tras pe dreapta si s-a rugat. Si-a adus si barbatul a doua zi, iar peste o saptamana a venit si preotul. Dupa ei... potopul de oameni, care mai de care mai nevoiasi, mai credinciosi si mai curiosi sa vada minunea. Zidul a devenit, asadar, loc de pelerinaj.

    Reduceri - Zbor aproape gratis cu avionul

    Week-end-ul trecut, americanii au avut parte de un bonus special din partea unei companii de zbor. Calatorii, aliniati cuminti la coada, cu cei 40 de dolari pregatiti pentru cursa pe care urmau sa o efectueze, s-au trezit ca n-au de platit decat 1,86 dolari, cu tot cu taxe. Evident ca nimeni n-a protestat. Plimbarile "de voie" au durat doua zile, pana cand reprezentantii companiei de zbor au observat ca incasarile sunt cu mult sub limita obisnuita. Toata povestea se datora unei defectiuni la sistemul de operare pe computer. Calatorii, amuzati de situatie, si-au cumparat in avans mai multe bilete pentru rutele pe care le frecventau de obicei.

    Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
    ×
    Subiecte în articol: antimonden