x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

18 Apr 2005   •   00:00
Budisti tridimensionali

Casa de licitatii Sotheby’s va pune la vanzare lucrari 3D ale artistului contemporan din Taiwan Hong Donglu. Imaginile sunt proiectate cu ajutorul unui sistem special de lentile pe un panou suspendat. Una din lucrari intruchipeaza mici budisti in rugaciune, asezati in globuri de cristal. Licitatia va fi organizata pe 1 mai.

A furat tramvaiul ca sa se joace de-a vatmanul

Un adolescent din Australia a furat cheile unui tramvai si a facut pe vatmanul. Pustiul de 15 ani nu este la prima abatere, in urma cu doua zile el sustragand doua tramvaie dintr-un depou din Melbourne. Cea de-a doua aventura a fost insa de scurta durata, pentru ca politia a intrerupt alimentarea cu electricitate.

Inventie - Masini zburatoare pe autostrada aeriana

Raul de avion are de acum un antidot. E vorba despre ingenioasa masina zburatoare. La propriu. Masina e dotata cu un mecanism special, care ii permite sa se inalte de la sol, pana la aproximativ 3.333 de metri. Pentru a facilita functionarea prototipurilor, specialistii NASA au organizat ceea ce se va numi "Autostrada aeriana". Activitatea va fi monitorizata cu ajutorul unui computer, iar sistemul va permite oricarui doritor sa zboare in orice moment. Si nici nu e nevoie de permis de zbor daca nu te ridici peste 1.200 de metri. Celebrul inventator Woody Norris a creat un vehicul destinat zborului, numit AirScooter. Acesta va putea sta in aer pret de doua ore, va costa 50.000 de dolari si va fi pus in vanzare anul acesta.

Postmodern - Pagubitii, parte a unui proiect artistic

Mark McGowan, un tanar artist absolvent al prestigiosului colegiu Goldsmith din Londra, va deschide peste cateva zile o expozitie de fotografie. Pana aici, nimic interesant. Numai ca subiectii prezenti in poze nu sunt altceva decat masini zgariate "artistic" de semnatarul expozitiei. El sustine ca cele 50 de masini distruse in actul creatiei au fost alese la intamplare, in Londra si Glasgow. In plus, proprietarii ar trebui sa se simta mandri ca au sansa sa participe indirect la ineditul vernisaj. Autorul este recunoscut drept un artist postmodern. Printre proiectele sala anterioare se numara impinsul unei nuci, cu nasul, pe un traseu de 11 kilometri, tavalitul prin Londra pe o distanta de 7 kilometri, fredonand un cantecel si alte bizarerii artistice de acest gen.

Artist - Picteaza cu ciocolata

Australianul Sid Chidiac a urcat pe culmile succesului printr-o metoda unica: pictura cu ciocolata belgiana. Marilyn Monroe sau Oprah Winfrey n-au mai fost pictate intr-o maniera atat de dulce, iar la fiecare expozitie a artistului sunt indicatoare: "Nu atingeti! Nu gustati!". Daca este tinut in conditii corespunzatoare, tabloul poate fi admirat timp de cativa ani buni.

Bomba - Pana la urma, marimea conteaza

Un pacient suparat de marirea de penis ce-i fusese facuta i-a trimis chirurgului, prin posta, un colet cu bomba. Blake R. Steidler (24 de ani), din Ohio, a construit un dispozitiv exploziv pe care l-a introdus intr-o cutie de bijuterii. Apoi a expediat-o pe adresa esteticianului care-i marise penisul. Din fericire, "teroristul" coplesit de remuscari a sunat serviciul de urgenta si s-a autodenuntat.

Omagiu - Tort cu sani

Supermodelul Jordan si logodnicul ei, Peter Andre, au decis ca tortul de nunta sa imite in cele mai fidele detalii, ca "mici" nu le putem spune, sanii vedetei. Nunta va fi oficiata in luna septembrie a acestui an. Pana atunci, bucatarii angajati sa produca tortul se chinuie sa gaseasca combinatia potrivita de ingrediente pentru ca dublura sanilor vedetei sa nu se dezumfle. Jordan a marturisit ca unul dintre motivele acestei alegeri este acela ca nu se putea ca intr-o asemenea zi sa nu aduca un omagiu dotarilor care au consacrat-o.

Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
×
Subiecte în articol: antimonden