x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

14 Apr 2005   •   00:00

Explorator in Arctica, la 15 ani / Tornada a scos la iveala marijuana / Dilema suedeza - Cine-i aresteaza pe politisti? / Second-hand - 2.000 de lire, intr-o camasa veche / Tribunal - Se vrea stewardesa, nu steward / Fumatori - Tigara cu valoare de simbol / Noroc - De trei ori "Ura!" pentru tablia patului

Explorator in Arctica, la 15 ani

Alicia Hempleman-Adams (15 ani), din Anglia, a plecat impreuna cu tatal sau, David, intr-o expeditie in Arctica. Fetita nu este la prima experienta de acest gen, ea fiind cea mai tanara persoana care a ajuns la Polul Nord. Pe cand avea numai 8 ani, Alicia si-a urmat tatal intr-o expeditie in Oceanul Arctic.

Tornada a scos la iveala marijuana

Se poate spune ca, in unele cazuri, tornadele fac fapte bune. Si asta pentru ca o astfel de furtuna a distrus casa lui Geoffrey Crook (din Florida), scotand la iveala minunatie de cultura de canabis. Plantele crescute de barbat in propriul dormitor valoreaza pe piata peste 8.000 de dolari.

Dilema suedeza - Cine-i aresteaza pe politisti?

Politistii din orasul suedez Boden sunt intr-o situatie paradoxala: comit o ilegalitate folosind o dubita neinmatriculata, dar nu este clar cine ii poate trage la raspundere pentru acest fapt. Potrivit unui cotidian local, politistii nu au platit suma de 100 de dolari necesara pentru inregistrarea noii dubite a Politiei. Iar legea spune ca, daca inregistrarea vehiculului nu a fost platita, atunci acesta nu poate fi condus pe drumurile publice. Comandantul Politiei locale s-a declarat surprins si a apreciat ca trebuie sa fie vorba despre o greseala in datele introduse in calculator. In aceste conditii, cotidianul a lansat o intrebare dificila: cine ii poate aresta pe politisti?

Second-hand - 2.000 de lire, intr-o camasa veche

Un barbat din Buenos Aires, care nu a vrut sa-si divulge identitatea, a gasit in buzunarul unei camasi achizitionate de la second-hand aproximativ 2.000 de lire sterline. Nu a dorit sa-i pastreze, asa ca a pornit in cautarea proprietarului. Tentativa a fost reusita, barbatul afland ca aceea care a vandut camasa este Patricia Grieco. Aceasta ramasese fara bani dupa moartea tatalui sau si a vandut cam tot ce era de prisos prin casa. Printre obiecte s-a aflat si obiectul vestimentar mai sus-mentionat in care raposatul isi tinea economiile.

Tribunal - Se vrea stewardesa, nu steward

Malcolm Davidson (50 de ani), din Marea Britanie, s-a saturat de meseria de steward. Vrea sa fie stewardesa si sa o cheme Marlene. Drept pentru care s-a dus sa-si schimbe sexul. Cand au auzit asa minunatie, reprezentantii Flybe British European (locul de munca al lui Davidson) l-au concediat. Considerandu-se discriminat, el a chemat in instanta compania aeriana, iar judecatorii i-au dat castig de cauza.

Fumatori - Tigara cu valoare de simbol

Cand vine vorba de licitatii, oamenii vin cu oferte de vanzare dintre cele mai bizare. O tigara fumata cu putin timp inaintea anuntului de intrare in vigoare a legii care face fumatul prohibitiv in Noua Zeelanda e acum scoasa la licitatie online, iar suma stabilita pentru prima strigare este de 5.400 de dolari. Tigara-simbol, fumata de patronul unui bar din Aukland, si-a depasit de mult valoarea initiala de un dolar. Castigatorul licitatiei va primi tigara fumata pe jumatate, impreuna cu o cutie confectionata dintr-un material special. Pretiosul obiect supus licitatiei a fost etichetat de specialisti drept "tigara Kiwiana de colectie" si devine cu atat mai valoroasa, ca simbol al fumatului liber, cu cat legile impotriva fumatului in Noua Zeelanda devin din ce in ce mai restrictive.

Noroc - De trei ori "Ura!" pentru tablia patului

Cine zicea ca locul cel mai sigur e la tine acasa se-nsela amarnic. Asta pentru ca n-ai de unde sa stii cand te paste o explozie de toata frumusetea, in timp ce tu dormi linistit in patul tau "sigur". De fapt, patul e intr-adevar sigur, cel putin in ce-o priveste pe Susan Grant din Northumberland. Tablia patului a fost cea care a "amortizat" efectul exploziei asupra victimei adormite. "Daca n-ar fi fost asa", declara genistii, "cu siguranta Susan ar fi murit".

Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
×
Subiecte în articol: antimonden