x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

13 Apr 2005   •   00:00
1,5 milioane $, o harta din secolul al XVI-lea

Casa de licitatii Christie’s din Marea Britanie scoate la licitatie o harta din secolul al XVI-lea, prima care include America si care arata Pamantul ca glob. Harta, realizata de Martin Waldseemuller in anul 1507, va fi pusa in vanzare pe 8 iunie 2005, iar organizatorii spera sa obtina pe aceasta in jur de 1.500.000 de dolari

Centura neagra la 6 ani

Un baietel de 6 ani din localitatea Cornwall (Marea Britanie) a obtinut centura neagra la karate. Alfie Byrne este considerat cel mai tanar posesor al centurii negre din aceasta tara, dupa un examen ce a durat 90 de minute. Tatal sau, antrenor de karate, spune ca Alfie a invatat mai intai sa se lupte si apoi sa mearga.

Licitatie - Ce se mai vinde pe eBay

Pe site-ul de licitatii eBay se poate vinde orice: de la costum de culegator de struguri si antichitati pana la parti ale corpului sau prenume. Cu siguranta, multi se intreaba ce se mai poate scoate la licitatie. Reprezentantii companiei Medtronic Inc., din Minneapolis, au descoperit ca pe site fusese vandut un pacemaker furat dintr-un spital din California. Mergand din aproape in aproape, Politia - alertata de Medtronic Inc. - a aflat ca aparatul fusese implantat unui barbat din Arizona. Apoi s-a gasit si hotul: o asistenta a Spitalului Memorial. Amber Bowen (21 de ani) a vandut pacemaker-ul cu numai 255 de dolari (pretul real este de 6.000 de dolari).

Testament - Un indian se da animalelor salbatice

Un fermier din India a scris in testament ca vrea ca, dupa moarte, trupul sau sa fie dat drept "cina" animalelor salbatice din Padurea Phawngpui. New World Laldingliana, in varsta de 46 de ani, si-a inregistrat ultimele dorinte la Judecatoria din orasul Aizawl. Desi au considerat ciudat testamentul indianului, judecatorii nu au avut nimic de obiectat si se vor asigura ca dorinta acestuia va fi respectata.

Videoclip - Dinti de cal in poponet de star

Jana este starul pop al Bosniei. Cantareata a fost muscata de fund de calul pe care il folosea la filmarile noului sau videoclip. Pentru a se intelege mai bine cu animalul, Jana pregatise drept "mita" morcovi. I-a pus frumusel in buzunarul de la spate al pantalonilor. Calul a vazut "prada", numai ca a gresit tinta, iar dintii acestuia, in loc sa apuce morcovii, au nimerit posteriorul starului.

Cina - Alune cu gandaci

Un german a fost despagubit cu aproximativ 1.000 de euro dupa ce a mancat un gandac aflat printre alunele pe care le servea intr-un restaurant. Barbatul, al carui nume nu a fost dat publicitatii, lua cina intr-un restaurant chinezesc din Rastatt. Vrand sa guste din alunele puse intr-un bol pe masa, germanul a luat si gandacul care "zburda" printre ele. Cand si-a dat seama de "intrus" era prea tarziu. A dat in judecata localul si a castigat 1.000 de euro.

Varsovia - 12 sex-shop-uri pe strada Papei

Pe strada cu numele Papei Ioan Paul al II-lea din Varsovia sunt nu mai putin de 12 sex-shop-uri pe cateva sute de metri, iar localnicii s-au adresat autoritatilor pentru a le muta din zona. Primaria a afirmat insa ca nu poate interveni, deoarece acestea functioneaza in cladiri aflate in proprietate privata. Magazinele cu profil erotic de pe Strada Ioan Paul al II-lea din Varsovia si-au suspendat totusi programul saptamana trecuta, in ajunul funeraliilor Papei.

Rubrica realizata de Adriana Paduraru
×
Subiecte în articol: antimonden