x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

12 Apr 2005   •   00:00

Liniste, se cloceste! / Babuta rockerita in Japonia / Portugalia - Record de vizitatori la Muzeul Painii / Optiune - Mobilul, mai tare ca sexul / Recompensa - Mita contra informatie / Hong Kong - Despagubiri pentru decesul patrupedului / Shanghai - Olimpiada porceasca

Liniste, se cloceste!

O ratusca Mallard si-a instalat cuibul langa cladirea Trezoreriei Statelor Unite, in apropiere de Casa Alba. Si pentru ca sa nu o deranjeze cineva din clocitul celor noua oua, serviciile secrete americane au baricadat cuibul. De asemenea, este interzisa si hranirea ratei.

Babuta rockerita in Japonia

Politia japoneza a arestat o femeie in varsta de 58 de ani care isi stresa vecinii cu muzica rock. Miyoko Kawahara avea obiceiul sa "difuzeze" muzica nonstop si cu volumul dat la maximum. Potrivit Politiei, Kawahara si-a inceput "programul rock" in noiembrie 2002. Femeia risca pana la 10 ani de inchisoare, la care se adauga o amenda de 2.800 de dolari.

Portugalia - Record de vizitatori la Muzeul Painii

In Portugalia exista peste 100 de feluri de paine. In plus, personajul care simbolizeaza independenta nationala este o brutareasa. Asa stand lucrurile, trebuia sa se faca si un muzeu al painii. Iar succesul acestuia este imens: de la inaugurarea din 2002 si pana acum i-au trecut pragul peste 300.000 de persoane. Doar calestile mai egaleaza painea in materie de vizitatori, Muzeul Calestilor de la Lisabona (unde sunt expuse trasuri regale din secolul al XVII-lea) avand un numar asemanator de vizitatori.

Optiune - Mobilul, mai tare ca sexul

BBDO Worldwide si Proximity Worldwide au realizat un studiu referitor la cazurile in care o partida de sex a fost intrerupta brusc de unul dintre parteneri, pentru a raspunde apelurilor telefonice. Astfel, a fost descoperit ca 14% din posesorii de telefoane mobile admit ca au intrerupt actul sexual ca sa raspunda la mobil. Dintre acestia, cei mai multi sunt locuitori ai Germaniei sau Spaniei. Cei mai putini provin din Italia, iar SUA detin o proportie de 15% din total. Directorul de comunicare de la BBDO Worldwide are si o justificare: "Lumea e convinsa ca, daca nu raspunde la telefon, cu siguranta va rata ceva important, mult mai important, de exemplu, ca o partida de sex. In plus, contactul telefonic cu diversi asigura un real succes pe plan social". In plus, 52% din intervievati admit ca folosesc mobilul pentru a flirta.

Recompensa - Mita contra informatie

Conducerea unui liceu american a nascocit o metoda inedita de a crea elevilor sentimentul ca se afla in siguranta. Metoda se bazeaza, in mod deosebit, pe recompense materiale. Astfel, elevii vor primi sume cuprinse intre 10 si 100 de dolari pentru orice informatie referitoare la posesie sau comercializare de droguri, portarma sau alte delicte, din banii proveniti in urma vanzarilor de dulciuri si bauturi racoritoare de la buticul din incinta liceului. Directorul sustine ca initiativa este doar una preventiva si ca masura e menita, in special, sa induca tinerilor ideea ca se afla intr-un mediu sigur, atent supravegheat. Totul a pornit de la un caz similar, cand un elev de la un liceu invecinat a fost prins inarmat, la scoala, datorita unui alt coleg care a anuntat conducerea.

Hong Kong - Despagubiri pentru decesul patrupedului

Un cuplu din Hong Kong cere despagubiri in valoare de 2,5 milioane de dolari americani pentru "stresul" suferit dupa moartea cainelui lor, devorat de animalele de companie ale vecinilor. Moartea cainelui "Sha Sha" a provocat stapanilor "vaduviti" un puternic stres posttraumatic, care se manifesta prin dureri de piept si tulburari psihiatrice.

Shanghai - Olimpiada porceasca

In Shanghai (China) se organizeaza "Olimpiada porceasca". Mii de locuitori sunt curiosi sa vada "la lucru" porcii. Acestia participa la curse cu obstacole, sarituri prin cercuri sau inot. Purcelusii au inceput antrenamentul aproape imediat dupa nastere, iar acum, la varsta de un an, sunt niste "atleti" adevarati. Lucru confirmat si de un pusti de 8 ani, prezent la manifestari: "Nu credeam ca porcii pot fi atat de inteligenti si indemanatici".

Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
×
Subiecte în articol: antimonden