x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

18 Mar 2005   •   00:00

Manifestatii de ziua Sfantului Patrick / "Operatiunea" hartia igienica / Faliment - Spital de broscute inchis

Manifestatii de ziua Sfantului Patrick

Reclama din fundal nu pare sa deranjeze orchestra de fete ce marsaluieste pe strazile New York-ului, cu ocazia Zilei Sfantului Patrick. Parada prilejuita de aceasta sarbatoare este cea mai mare din lume

"Operatiunea" hartia igienica

Angajatii institutiilor publice din New York sunt nevoiti sa vina cu hartie igienica, cu prosoape si cu sapun de acasa. Firmele respective nu mai au bani sa cumpere aceste "accesorii". Mai mult, angajatii se plang ca nu exista nici macar detergenti cu care sa se curete toaletele, iar acestea sunt din ce in ce mai murdare.

Faliment - Spital de broscute inchis

Dupa sase ani si jumatate de labute rupte si bube de toate felurile, singurul spital pentru broscute din Australia si-a inchis portile din cauza insuficientei fondurilor, a anuntat vineri fondatoarea sa. "Nu mai preluam pacienti", a declarat Deborah Pergolotti, cea care a creat "spitalul" in casa sa de doua camere din Cairns, statul Queensland. Spitalul care a gazduit circa 200 de amfibieni nu-si va mai desfasura activitatea din cauza lipsei fondurilor si a unui numar mare de bolnavi, explica ea. Doamna Pergolotti invinuieste totodata numarul tot mai mare de persoane care aduc broscutele si refuza sa plateasca pentru servicii.

Quebec - Margarina galbena, interzisa

Canadienii din regiunea Quebec vor manca numai margarina de culoare alba, deoarece Curtea Suprema a respins cererea producatorului Unilever de a introduce pe piata si margarina galbena. Potrivit juristilor, este ilegal sa vinzi margarina care are aceeasi culoare cu untul, ceea ce poate naste confuzie in randul cumparatorilor. Producatorii din industria lactatelor spun ca, daca s-ar introduce pe piata margarina galbena, untul nu va mai avea vanzare.

Din greseala - Scooter aruncat in aer

Londonezii arunca in aer vehiculele neinmatriculate. Heidi Brown tocmai isi cumparase un scooter nou, pentru care avea nevoie de placute de inmatriculare. A cerut permisiunea politistilor de a lasa vehiculul parcat chiar in fata institutiei, pana cand va putea circula cu el. Doar ca autoritatile nu au fost instiintate corespunzator si dupa cateva zile au considerat ca scooterul ascunde o bomba. Au evacuat cladirile din preajma si l-au aruncat in aer.

Austria - "Matrimoniale" in trafic

Un austriac care se costuma in politist si oprea conducatoarele auto care depaseau viteza legala a fost arestat de adevaratii oameni ai legii. Barbatul, in varsta de 41 de ani, le-a declarat judecatorilor ca astfel putea cunoaste persoane de sex opus. El spera ca macar una dintre soferite sa-i ceara o intalnire, poate-poate o intemeia si el o familie.

Ucraina - "Ursi la bord"

O ucraineanca a fost arestata dupa ce a incercat sa urce intr-un avion doi ursi pe care i-a declarat caini. Oficialii aeroportului si-au dat seama ca nu sunt caini dupa ce animalele au inceput sa mormaie, nu sa latre, cum ar fi fost normal. Cei doi ursuleti au fost dusi de autoritatile de la Kiev la un centru de ingrijire a animalelor.

Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
×
Subiecte în articol: antimonden