x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

16 Mar 2005   •   00:00

Soricelul din Bronx / Scuipatul face victime / Experiment - Bebelusi drogati si alcoolici / Accident - Noroiul miraculos / Proces - Un "boschetar" a primit 230.000 $ / Bulgaria - Se construieste un Turn al Rasului / Clovn - A dat in judecata Cirque du Soleil / Voyeuristi - Politistii olandezi sunt indiscreti

Soricelul din Bronx

Veterinarul Christine Bayha de la Gradina Zoologica din Bronx are foarte mare grija de soricelul in varsta de numai doua saptamani. Provenit din Filipine, rozatorul din specia cloud rat (Crateromys heaneyi) este pe cale de disparitie. Asa se explica atentia speciala de care se bucura soricelul intr-o zoo cu alte 4.000 de animale.

Scuipatul face victime

Un student din Iowa (SUA) a suferit rani grave dupa ce a cazut de la balcon. El participa la un concurs vestit de "cine scuipa mai departe". Zelos, tanarul s-a aplecat prea mult peste balustrada si a cazut, lovindu-se cu capul de beton. Autoritatile din Panama Beach sustin ca astfel de accidente, unele chiar mortale, sunt la ordinea zilei.

Experiment - Bebelusi drogati si alcoolici

O institutie de caritate din Teensside foloseste o metoda agresiva pentru a-i convinge pe adolescenti de efectele devastatoare ale alcoolului si drogului. Ei au construit niste bebelusi de jucarie, anormal dezvoltati. Aceasta se datoreaza faptului ca institutia doreste sa evidentieze pericolul ca mama sa se drogheze sau sa consume alcool in exces. Mai mult, papusile "bolnave" se manifesta ca si cum ar fi ele insele drogate, tipand si zvarcolindu-se in mod constant. Tinerii sunt obligati, timp de doua nopti, sa le ingrijeasca singuri, iar papusile nu sunt prevazute cu un dispozitiv de oprire.

Accident - Noroiul miraculos

Lavonta Clark, un baietel in varsta de 1 an si o luna, a supravietuit in mod miraculos dupa ce a cazut de la etajul al treilea al cladirii in care se afla. In momentul incidentului, Lavonta si sora lui erau sub supravegherea celei mai bune prietene a mamei lor. Prietena venise insotita de nepotul ei. Acesta s-a enervat ca baietelul plangea, asa ca l-a aruncat de la fereastra. Din fericire, o gramada de noroi i-a amortizat caderea lui Lavonta, care a scapat astfel nevatamat.

Proces - Un "boschetar" a primit 230.000 $

Un american fara locuinta a primit 230.000 de dolari in urma unui proces intentat unei biblioteci. Richard Kreimer, in varsta de 55 de ani, a dat in judecata o biblioteca din New Jersey care nu l-a lasat sa intre inauntru. Pentru ca nu a respectat drepturile omului, institutia a fost obligata sa-i plateasca "boschetarului"peste 200.000 de dolari. Vazand ca are succes in asemenea procese, barbatul va da in judecata si metroul din oraselul Summit, dupa ce autoritatile i-au dat afara pe oamenii fara adapost din respectiva statie. De data aceasta, Kreimer cere daune in valoare de 5 milioane de dolari.

Bulgaria - Se construieste un Turn al Rasului

Un Turn al Rasului inalt de 200 de metri va fi construit in Bulgaria, la Gabrovo, oras cunoscut pentru locuitorii sai care au un simt al umorului foarte dezvoltat. Turnul va fi un simbol al fericirii si optimismului, a anuntat fundatia care promoveaza proiectul. Acesta a fost propus de asociatia elvetiana Harila, care a fondat Natiunile Unite ale Rasului, din care Bulgaria face deja parte. Organizatia elvetiana a trimis o invitatie locuitorilor din Gabrovo pentru a participa la o parada ce se va desfasura la Geneva pe 1 mai, cand se sarbatoreste Ziua Rasului.

Clovn - A dat in judecata Cirque du Soleil

O femeie din Vancouver (Canada) a dat in judecata Cirque du Soleil dupa ce un clovn a executat gresit o tumba si a accidentat-o. Maria Miller, aflata in public, a suferit taieturi la nivelul mainilor, cauzate de accesoriile clovnului. "Circul este o institutie care sa te distreze, nu sa te raneasca", a declarat la tribunal avocata femeii.

Voyeuristi - Politistii olandezi sunt indiscreti

Prostituatele din orasul olandez Groningen s-au plans primarului ca afacerile le sunt compromise de politistii care isi fac aparitia in cele mai nepotrivite momente, pentru a se uita cum fac ele sex cu clientii. Fetele spun ca acestia au inceput sa le ocoleasca, stanjeniti fiind de comportamentul oamenilor legii.

Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
×
Subiecte în articol: antimonden