x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

15 Mar 2005   •   00:00

Saptamana modei constructorilor / Britanicii dorm 6 ore pe noapte / Meniu - Ciorba cu... piercing / Germania - Creatorul oitei Dolly a fost premiat / Inventie - Aspirator pentru barbati / Kabul - Nastere la inaltime / Eroare - "Mortul" a parasit spitalul / Analiza - Numele influenteaza alegerea masinii

Saptamana modei constructorilor

In Bangkok, Thailanda, se desfasoara saptamana modei constructorilor. Oferta este bogata: rochii de mireasa realizate din saci de ciment, palarii sau topuri cu cuie. Bijuteriile sunt realizate si ele tot din materiale de constructii.

Britanicii dorm 6 ore pe noapte

Din ce in ce mai multi britanici sufera de surmenaj, principalul motiv fiind insomnia. Potrivit unui studiu realizat de Surrey University, peste trei milioane de adulti nu reusesc sa adoarma, sapte milioane au somn zbuciumat, iar 12 milioane au nopti albe o data la doua zile. Cifrele mai arata faptul ca englezii dorm in medie 6 ore si 53 de minute pe noapte.

Meniu - Ciorba cu... piercing

Restaurantele din SUA ofera meniuri mai speciale: preparate cu... cercei. In ultima vreme, Oficiul pentru protectia consumatorilor nord americani a fost asaltat cu plangeri din partea clientilor care au gasit in mancaruri cercei pentru limba sau alte "bijuterii faciale". Ca urmare, s-a hotarat introducerea unei reguli care sa le interzica bucatarilor sa aiba piercing.

Germania - Creatorul oitei Dolly a fost premiat

Creatorul oii clonate Dolly, cercetatorul britanic Ian Wilmut, a primit Premiul Paul Ehrlich si Ludwig Darmstaedte, dotat cu 100.000 de euro. Experimentele lui Wilmut, in anii ’90, au deschis calea clonarii primului mamifer, a subliniat fundatia, care decerneaza unul dintre cele mai prestigioase premii germane din domeniul stiintei. Cercetatorul german Bernard Fleckenstein a estimat ca cel care a creat-o pe Dolly "a provocat o revolutie stiintifica ce va avea consecinte importante asupra viitorului biomedicinei". Mai multe zeci de opozanti ai clonarii au manifestat in fata cladirii unde a avut loc decernarea premiului.

Inventie - Aspirator pentru barbati

Doamnelor, spuneti adio aspiratului. De-acum barbatii se vor ocupa de asa ceva. Si asta pentru ca magnatul James Dyson a inventat aspiratorul cu minge. Aparatul nu va mai fi dotat cu roti, ci cu un balon asemanator celui de la rugby. Astfel, aspiratorul isi va schimba directia dintr-o simpla smucitura a incheieturii mainii. Desi investitia intr-un asemenea dispozitiv este destul de mare, 350 de lire sterline, inventatorul spune ca ar merita si 800 de milioane pentru ca ii incurajeaza pe barbati sa se ocupe de curatenie.

Kabul - Nastere la inaltime

O femeie in varsta de 40 din Afganistan a nascut o fetita la bordul unui elicopter militar american, chiar deasupra unei zone de lupta. Femeia, sotia unui lider tribal din regiunea Skhin, din apropierea frontierei cu Pakistanul, era transferata cu un elicopter Black Hawk la un centru medical din Khost dupa un travaliu de peste 18 ore. Fetita este cel de-al 15-lea copil al familiei.

Eroare - "Mortul" a parasit spitalul

Un barbat lovit de o masina a fost declarat mort si transportat la morga. Larry Green (29 de ani) din Carolina de Nord fusese diagnosticat gresit de paramedicii veniti la locul accidentului si si-a revenit inainte de autopsie. Cand a inceput examinarea "cadavrului", medicul a observat ca mortul este... viu. Dupa doua ore si jumatate de la accident Green si-a revenit, insa a suferit un traumatism cerebral puternic si era paralizat. Tratat corespunzator, Green s-a recuperat si a parasit spitalul. Medicii care l-au declarat mort pe Green au fost concediati si nu mai voie sa practice aceasta meserie.

Analiza - Numele influenteaza alegerea masinii

Spune-mi cum te cheama ca sa-ti spun ce masina ai! Compania de asigurari Churchill din Marea Britanie a ajuns la o concluzie foarte ciudata: numele influenteaza alegerea masinii. Astfel, daca te cheama Wayne sau Tracey vei conduce un Ford Escort, iar daca ai fost botezat Rodney cumperi un Mondeo. Specialistii de la Churchill spun ca este foarte probabil ca in spatele volanului unui Renault Clio sa fie o persoana pe care o cheama Amy, iar un Nissan Micra va fi condus de Joyce, Doreen, Beryl sau Dorothy.

Rubrica realizata de Adriana Paduraru
×
Subiecte în articol: antimonden