x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

14 Mar 2005   •   00:00

Coco, vedeta campionatului pentru caini din Anglia / Catelul Pluto jefuieste banci / Cursuri - Shakespeare in puscarii / Atac - Cartofii prajiti fac fata gloantelor / Tertip - Barbati ademeniti / Jaf - Cobre la cina / Accident - Inaripate pe autostrada / Beijing - Aeroport amenintat de pasari

Coco, vedeta campionatului pentru caini din Anglia

Coco, un Terrier de 6 ani, se lasa pozat ca o adevarata vedeta, alaturi de trofeul sau. Anterior, el castigase concursul la categoria "terrieri", o etapa intermediara campionatului organizat in Birmingjam, Anglia. In finala concursului, ajuns deja la cea de-a 102-a editie, Coco a surclasat premiantii altor sase rase de caini, obtinand marele trofeu.

Catelul Pluto jefuieste banci

Ce-ati zice daca ati afla ca un personaj de desene animate jefuieste banci? Cazul e cat se poate de real. Un functionar la o banca din Pennsylvania s-a amuzat teribil cand un individ, purtand o masca ce infatisa personajul cu pricina, i-a cerut sa-i umple un sac cu bani. Rasul aproape isteric al functionarului a pus in cele din urma hotul pe fuga.

Cursuri - Shakespeare in puscarii

Puscariasii dintr-o inchisoare din Rio de Janeiro au, mai nou, ocupatii lingvistice. Ei invata sa se exprime in limba lui Shakespeare. Desi, in Brazilia, pentru a obtine un post in diplomatie limba engleza nu mai e obligatorie, conducerea inchisorii a decis ca acest aspect este esential pentru reintegrarea in societate a raufacatorilor. Primii 20 de "studenti" vor urma cursurile dupa un modul special, la indicatiile profesorilor de la Oxford University. Daca se va dovedi eficient, cursul, care promite deprinderea limbii engleze in mai putin de 6 luni, va fi extins la mai multe "clase" de prizonieri.

Atac - Cartofii prajiti fac fata gloantelor

Un patron dintr-o cafenea din orasul Helmond, Olanda, a gasit o metoda ingenioasa pentru a se apara de gloante. Cand un infractor a intrat in cafenea si a cerut sa i se dea toti banii, sub amenintarea pistolului, singurul lucru pe care-l avea la-ndemana patronul erau cartofii prajiti, foarte, foarte fierbinti. Acestia, impreuna cu sosul de maioneza si cu ceapa reprezinta gustarea preferata a olandezilor. In cele din urma, tanarul a capitulat in fata atacului violent cu cartofi prajiti, parasind localul cu coada-ntre picioare.

Tertip - Barbati ademeniti

O indianca a pus pe jar atat Politia din Lucknow, cat si reprezentantii sexului tare. Deosebit de frumoasa, femeia ii ademeneste pe barbati pana ce acestia, dusi de val, raman fara bijuterii sau alte obiecte valoroase. "Fata care fura cerceii", porecla castigata dupa mai multe delicte, nu se lasa prinsa. Mai mult, barbatilor deposedati de bunuri le e teama sa o denunte, pe motiv ca aceasta ar fi chiar fata unui politist. Singurul care a avut curajul sa depuna plangere a fost Brajesh Prajapati, care a povestit oficialitatilor cum femeia l-a invitat la cina, iar in momentul in care acesta s-a dat jos de pe motocicleta, ea l-a pocnit, i-a furat portofelul si dusa a fost, cu tot cu motocicleta.

Jaf - Cobre la cina

Pofticiosii asiatici au decis sa fure 82 de serpi veninosi dintr-un institut din Bangkok. Cobrele erau folosite de specialisti pentru a li se colecta veninul in mod regulat, in vederea prepararii antidotului impotriva muscaturilor acestora. Dupa disparitia misterioasa a catorva astfel de exemplare deosebit de periculoase, politia a fost alertata. Cel mai probabil, serpii au fost furati spre a servi drept delicatese. Asiaticii, in special chinezii, considera acest tip de hrana ca avand efecte benefice asupra organismului.

Accident - Inaripate pe autostrada

Un camion plin cu pui destinati prepararii in lanturile de fast-food s-a ciocnit pe o autostrada din Statele Unite cu un alt camion, incarcat cu gogosi. Mare parte din animale au fost strivite, iar altele au inceput sa alerge nestingherite pe autostrada. Drept urmare, traficul a fost oprit pret de trei ore, timp in care o echipa formata din noua persoane a incercat sa incolteasca inaripatele. Gogosile implicate in accident nu au fost afectate. Din nefericire, accidentul a lasat multi impatimiti ai fast-food-ului cu stomacurile nesatisfacute.

Beijing - Aeroport amenintat de pasari

Un aeroport din Beijing a decis sa importe dispozitive speciale asamblate in SUA, pentru a rezolva problema pasarilor care incurca traficul aerian. Dispozitivele respective emit sunete asemanatoare celor ale vulturilor, menite sa sperie zburatoarele. Insa problema nu a fost rezolvata, iar oficialii considera ca de vina este "limba". Respectiv faptul ca pasarile care si-au facut cuib in aeroport nu recunosc sunetele de avertizare ale vulturilor americani. Drept urmare, chinezii s-au gandit sa inregistreze sunetele emise de pradatoarele autohtone. Acum ei sunt nevoiti sa astepte ca pasarile migratoare care le dau batai de cap sa revina din calatorie.

Rubrica realizata de Miruna Mihalcea
×
Subiecte în articol: antimonden