x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

09 Mar 2005   •   00:00

Cel mai mare bol pentru pisici / Tutankamon nu a fost ucis / Expozitie - Haine purtate de cadavre / Proces - Moartea asteapta decizia Tribunalului / Infractiune - Hackeri respinsi la Harvard / Cadou - Bomba de 8 Martie / Captura - Crocodil ucigas

Cel mai mare bol pentru pisici

Australienii vor sa intre in Cartea Recordurilor prin realizarea celui mai mare castron pentru pisici. Bolul are trei metri latime si un metru inaltime, iar pentru umplerea lui s-a folosit o tona de mancare pentru pisici, care a fost turnata dintr-o betoniera.

Tutankamon nu a fost ucis

Razele X au fost cele care au ajutat la elucidarea cauzelor mortii legendarului Tutankamon. Reprezentantii Ministerului Culturii din Egipt au declarat ca faraonul nu a fost ucis, ci s-ar putea sa fi murit din cauza unei infectii la picior. Dupa doua luni de investigatii, s-a stabilit ca Tutankamon a murit in anul 1355 i.Ch., la varsta de 19 ani.

Expozitie - Haine purtate de cadavre

O artista din Mexic a organizat o expozitie in care sunt expuse haine patate cu sange uman adevarat, relateaza Rompres. Teresa Margolles a lucrat timp de aproape 10 ani intr-o morga, iar in cadrul evenimentului pe care l-a organizat sunt expuse haine purtate de cadavre. "Fiecare picatura de sange reprezinta moartea cuiva, o familie care plange. Expozitia mea este despre violenta din America Latina, unde avem atatea cadavre cat sa umplem intreg Muzeul Luvru", a declarat artista. Expozitia are loc la Muzeul Artelor Regionale din Metz.

Proces - Moartea asteapta decizia Tribunalului

Un reclamant italian, care intentase proces unei companii de asigurari, a aflat, in timpul desfasurarii actiunii judecatoresti, ca este bolnav si mai are aproximativ sase luni de trait. In conditiile date, judecatorul a decis ca reclamantul muribund sa revina peste mai mult de un an pentru a afla decizia Curtii. Carmelo Cisabella, in varsta de 39 de ani, sufera de o afectiune inoperabila la coloana vertebrala si doreste ca procesul sa fie urgentat pentru a-si obtine banii. Cu acestia, el spera sa poata urma un tratament care sa-i usureze ultimele zile. Disperat, bolnavul s-a legat cu lanturi de gardul Tribunalului, pentru a atrage atentia. Din pacate, sistemul italian de justitie functioneaza greoi, pentru incheierea unui proces civil fiind nevoie, in medie, de 3.000 de zile.

Infractiune - Hackeri respinsi la Harvard

Conducerea Scolii de Afaceri de la Harvard a respins din start 119 candidati. Motivul: specialistii IT de la Harvard au descoperit ca toti cei 119 sparsesera niste site-uri pentru a afla rezultatele examenelor, inainte de anunturile oficiale. Administratorii site-urilor au anuntat conducerea universitatii, afirmand ca acei candidati au apelat la ajutorul unui hacker pentru a trece de parole. Sistemul utilizat de administratori poate identifica, de asemenea, identitatea infractorilor.

Cadou - Bomba de 8 Martie

Un barman din Miami a descoperit o grenada chiar pe tejgheaua unde clientii comanda in mod obisnuit cafea si gogosi. Incidentul a avut loc chiar in ziua de 8 Martie, Ziua Internationala a Femeii. Politistii si genistii sositi la locul faptei au constatat ca inelul grenadei nu era tras, dar ca oricine ar fi putut s-o activeze in cateva secunde. Grenada a fost apoi detonata de specialisti intr-un loc sigur. Genistii au felicitat barmanul ca nu s-a atins de munitie, pentru ca o singura miscare gresita ar fi putut rezulta in pagube serioase, soldandu-se, cel mai probabil, cu morti si raniti.

Captura - Crocodil ucigas

O echipa de ugandezi a capturat un crocodil care a ucis peste 80 de persoane. Reptila lunga de cinci metri si cantarind aproximativ o tona "prefera" pescarii de pe Lacul Victoria din regiunea Bugiri. In ultimii 20 de ani, crocodilul a rapus 83 de oameni, unii dintre ei pescari, iar altii persoane care doreau, pur si simplu, sa ia apa si intrau pe teritoriul reptilelor. Crocodilul in varsta de 60 de ani a fost mutat intr-o ferma din vestul capitalei Kampala.

Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
×
Subiecte în articol: antimonden