x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

08 Mar 2005   •   00:00

Lectii de balet la inchisoare / Concert rock in cinstea unei pietre / IQ - Olandezii sunt cei mai inteligenti / Argentina - Concurs fatal de baut tequila / Manie - Caini sinucigasi in Scotia

Lectii de balet la inchisoare

Detinutele inchisorii de femei din Nanjing, China, iau lectii de balet, sub atenta supraveghere a unui ofiter. Astfel, ele au sarbatorit intr-un mod mai placut Ziua Internationala a Femeii.

Concert rock in cinstea unei pietre

Universitatea din Wisconsin (Statele Unite) va organiza un concert rock in cinstea celei mai vechi pietre de pe Pamant. Siliconatul de zirconiu omagiat are "venerabila varsta" de 4,4 miliarde de ani si nu este mai mare decat un bob de nisip. Evenimentul va avea loc pe 9 aprilie, iar intrarea va fi gratuita.

IQ - Olandezii sunt cei mai inteligenti

Matematicianul bulgar Mihail Konstantinov a castigat primul test national de inteligenta organizat in Bulgaria, fiind posesorul unui IQ de 127, informeaza Rompres. Conform rezultatelor preliminarii ale acestui studiu, media IQ-ului pe tara in Bulgaria este de 101 de puncte. Aceasta medie plaseaza Bulgaria pe o pozitie onoranta in topul "inteligentei" pe state, pe primul loc aflandu-se Olanda cu o medie de 106 puncte, si Marea Britanie cu 104 puncte. Bulgarii s-au dovedit in urma acestui test incomparabil mai destepti decat polonezii si decat francezii care au un IQ mediu pe tara de 70 si respectiv 92 de puncte. La acest concurs au participat peste 10.000 de persoane prin intermediul Internetului sau al mesajelor scrise pe telefonul mobil.

Argentina - Concurs fatal de baut tequila

Castigatorul in varsta de 21 de ani al unei competitii in care era premiat cel care reusea sa bea cea mai multa tequila a murit si alti trei participanti au fost internati in spital, in stare foarte grava, relateaza Rompres. Ricardo Garcia a baut peste 50 de pahare de tequila si a castigat 400 de dolari. Imediat dupa castigarea competitiei, barbatului i s-a facut rau si a fost transportat la spital, unde a intrat in coma alcoolica si a decedat. Ceilalti trei participanti se afla inca in stare grava si sunt internati in spital.

Grija - Hamster insingurat si meloman

Politia germana a fortat usa apartamentului unui barbat plecat in concediu, crezandu-l mort, dupa ce acesta a lasat un CD-player in functiune si luminile aprinse pentru ca hamsterul sau sa nu se simta singur. Politistii au fortat usa dupa ce vecinii s-au plans ca de cinci zile se aude neintrerupt o muzica asurzitoare in apartament. "Credeam ca proprietarul este inconstient sau mort. O prietena de-a sa ne-a zis ca el a lasat CD-ul in functiune pentru ca animalul sau de companie sa nu se simta singur", a explicat un purtator de cuvant al politiei din Bremen.

Manie - Caini sinucigasi in Scotia

In ultimele sase luni, cel putin cinci caini s-au aruncat 13 metri in gol de pe podul de la Overtoun House din Dunbarton, Scotia, relateaza Rompres. Specialistii in psihologie animala nu au gasit insa nici un raspuns in ceea ce priveste aceste evenimente. "Cainii nu se sinucid. Ei au un instinct foarte puternic de supravietuire. Incidentele de la pod sunt o ingrijorare foarte mare pentru noi, intrucat am vrea sa intelegem ce se intampla", a declarat Doreen Graham, reprezentant al societatii scotiene pentru prevenirea cruzimii fata de animale. Un alt membru al societatii, Joyce Stewart, specialist in comportamentul animalelor, a precizat ca exista cazuri in care cainii se ascund atunci cand stiu ca nu mai au mult de trait, dar ca pana in prezent nu au existat cazuri de sinucidere canina.

Damf - Cine pute nu intra in biblioteca

O noua regula a fost impusa in bibliotecile din California: persoanele care miros urat nu au ce cauta inauntru. Reprezentantii institutiilor au declarat ca nu se incalca drepturile omului, ba chiar le apara pe cele ale cititorilor, care altfel ar fi trebuit sa suporte damful celor care nu se spala. De asemenea, vor fi dati afara din salile de lectura persoanele care se bat, mananca, beau, dorm sau se joaca la calculatoarele bibliotecii.

Rubrica realizata de Adriana Paduraru
×
Subiecte în articol: antimonden