x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

01 Mar 2005   •   00:00

MONDEN
"Palette" - Manechinul robot / Miss HIV in Botswana / Descoperire - Cea mai veche parfumerie / Constiincios - Facultate absolvita dupa 20 de ani / Marijuana - Hobby septuagenar / Zbor - Ocolul pamantului in 80 de ore / Uruguay - Si-a recuperat portofelul dupa 33 de ani / Tratament - Acupunctura pentru elefanti

"Palette" - Manechinul robot

Vitrinele cu manechine statice vor deveni istorie. "Palette" este un robot care isi poate misca mainile si capul, exact cum ar face un fotomodel de elita. "Parintii" lui "Palette" spun ca acesta va putea fi folosit de creatorii de moda chiar din acest an.

Miss HIV in Botswana

In Botswana se organizeaza un concurs de frumusete dintre cele mai neobisnuite. Conditia principala pe care trebuie sa o indeplineasca participantele este sa fie infectate cu virusul HIV. Castigatoarea concursului sustine ca e o metoda de integrare in societate, in conditiile in care o treime din populatia Botswanei este infectata cu HIV.

Descoperire - Cea mai veche parfumerie

Un grup de arheologi italieni sustin ca au descoperit cea mai veche "fabrica" de parfumuri din lume. Aceasta se afla in varful unui deal din Insula Mediteraneana si vechimea ei a fost estimata de specialisti la peste 4.000 de ani. Maria Rosaria Belgiorno, coordonatoarea echipei, povesteste ca, in timpul sapaturilor, au fost descoperite vase rotunde, de tipul celor folosite pentru depozitarea esentelor de parfum. Cu ajutorul unor tehnologii ultramoderne, specialistii au descoperit metodele de preparare si combinare a parfumurilor in antichitate, precum si esentele folosite atunci, printre care se numara cele de brad si de citrice.

Constiincios - Facultate absolvita dupa 20 de ani

Un argentinian a absolvit Facultatea de Drept la 20 de ani dupa inceperea ei. Purtatorul de cuvant al Universitatii "La Plata" a declarat ca studentul a reusit "performanta" de a pica un examen de 39 de ori. "Nu s-a mai intamplat niciodata asa ceva in institutia noastra. Cred ca va trebui sa mai schimbam cateva reguli, pentru a nu ne mai confrunta cu o asemenea situatie, care nu ne onoreaza", a adaugat acesta.

Marijuana - Hobby septuagenar

O batranica de 78 de ani a fost arestata, iar prietenul ei (72 de ani) este cautat de politie. Motivul - detinere de droguri. Cei doi aveau frigiderul "burdusit" cu marijuana. In urma unui telefon primit, oamenii legii au descins la locuinta lui Mollie Williams, unde au descoperit, printre verdeturi si mancaruri, o cantitate frumusica de... "iarba". Valoarea acesteia se ridica la 4.000 de dolari.

Zbor - Ocolul pamantului in 80 de ore

Aventurierul american Steve Fossett se straduieste sa stabileasca un nou record mondial. El intentioneaza sa dea ocol pamantului, intr-un avion cu un singur motor, fara sa se opreasca si fara sa alimenteze. Conform calculelor sale, calatoria se va desfasura pe o distanta de 37.000 de kilometri si va dura undeva intre 60 si 80 de ore. Fossett recunoaste ca e foarte emotionat si ca nu exclude varianta ca sa nu mearga ceva conform planului, mai ales la decolare.

Uruguay - Si-a recuperat portofelul dupa 33 de ani

Un supravietuitor al unui accident aviatic petrecut acum 33 de ani, in Uruguay, a primit portofelul si geaca pe care le-a abandonat in munti. Eduardo Strauch a supravietuit 72 de zile in zapada, dupa ce avionul in care se afla s-a prabusit in Anzi. Dupa aproape 33 de ani, cineva a gasit obiectele (un portmoneu, actele de identitate si o geaca), le-a predat autoritatilor, care, la randul lor, l-au gasit pe proprietar.

Tratament - Acupunctura pentru elefanti

O gradina zoologica din Singapore foloseste acupunctura pentru a trata animalele bolnave. Ultimul pacient care a beneficiat de acest tratament este o femela de elefant indian, in varsta de 15 ani, al carui picior a fost zdrobit de un "confrate". Pentru a nu fi stresata de intepaturi, in timp ce i se aplica acele, elefantica este "mituita" cu mangaieri, dar si cu "papa bun": adica banane si morcovi (hrana preferata).

Pagina realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
×
Subiecte în articol: antimonden