x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

24 Feb 2005   •   00:00

WC-ul din aur de 5.000.000 de dolari / Copiii si chilotii te scapa de partener / Pakistan - Logodnica la 2 ani / Studiu - Avocatii dauneaza grav sanatatii / Ingaduinta - Un puscarias lucreaza ca pictor / Protectie - Vibratiile care pacalesc termitele

WC-ul din aur de 5.000.000 de dolari

Fotografia care infatiseaza un closet realizat numai din aur si incrustat cu pietre pretioase a fost realizata in Hong Kong. Vasul de toaleta costa 4,8 milioane de dolari. Magazinul unde este expusa "bijuteria" a fost scos de pe lista celor agreate de turisti, din cauza comportamentului necuviincios al angajatilor.

Copiii si chilotii te scapa de partener

Olandezii au creat un site special adresat celor care vor sa gaseasca o modalitate delicata de a rupe relatia cu partenerul. Astfel, site-ul le sfatuieste pe fetele plictisite de iubitii lor sa le dezvaluie dorinta arzatoare de a avea un copil. Iar barbatii n-au decat sa le daruiasca prietenelor chiloti cu doua marimi mai mari… Succesul e garantat!

Pakistan - Logodnica la 2 ani

Mohammed Akmal, un pakistanez in varsta de 20 de ani, s-a trezit divortat si cu nepoata de numai 2 ani data "gaj". Akmal se facea vinovat de adulter, motiv pentru care a fost supus judecatii "consiliului batranilor". Acestia au hotarat ca nepoata adulterinului sa fie logodita cu sotul femeii cu care Akmal comisese adulterul, iar Akmal sa plateasca nevestei inselate si o taxa in bani pentru dezonoare. Ambele familii au divortat, iar Altaf, fermierul de 42 de ani inselat de sotie, are de asteptat pana cand proaspata lui logodnica va implini 18 ani.

Mediu - Foc de balega

Reprezentantii protectiei mediului din Nebraska s-au luptat saptamani in sir cu o gramada de balega mare de 30 de metri lungime, 9 metri inaltime si 15 metri latime, care cantarea aproape 2.000 de tone. Pe terenul cu pricina se adunau peste 12.000 de vaci o data, ca sa se hraneasca. Evident, tot acolo isi eliminau si fecalele. Problema a aparut cand gramada enorma s-a aprins si a-nceput sa arda mocnit, din cauza gazelor acumulate in interior. Atunci reprezentantii mediului s-au autosesizat, pentru ca aerul devenise irespirabil si la zeci de kilometri departare de gramada de balega.

Arta - Aisberg la Belfast

Artista Rita Duffy, originara din Irlanda de Nord, e convinsa ca un aisberg va aplana cu siguranta conflictul dintre catolici si protestanti. Asa ca ea si-a asumat sarcina de a tari unul pana-n inima orasului Belfast. Ea a discutat deja termenii contractului cu firma care va aduce aisbergul, numai ca va dura cativa ani buni. Artista nonconformista e de parere ca numai un proiect artistic mai poate revigora spiritele si rezolva divergentele de opinie.

Studiu - Avocatii dauneaza grav sanatatii

Dr. Richard Gun a publicat recent un studiu care demonstreaza ca avocatii "fac rau" la sanatate. Analiza arata ca victimele accidentelor care isi angajeaza un avocat care sa le reprezinte cauza in instanta se insanatosesc mai greu decat cei care nu apeleaza la un avocat. Pe de alta parte, avocatii sustin ca aceasta se datoreaza faptului ca tocmai cei mai grav afectati de accidente apeleaza la serviciile lor. Specialistii sunt de acord ca nu doar avocatii duc la un proces mai lent de vindecare, dar ca este totusi o realitate si ca sistemul de asigurari si termenele de rezolvare a proceselor ar trebui revizuite, in consecinta.

Ingaduinta - Un puscarias lucreaza ca pictor

Jose Alberto Pereyra, de 34 de ani, a fost inchis pentru furt dintr-o cafenea. A fost pedepsit cu inchisoarea, insa sistemul i-a permis acestuia sa munceasca in fiecare saptamana cate 11 ore in afara puscariei, ca pictor, pentru a achita suma furata. Judecatorul care a incuviintat metoda sustine ca doreste ca sistemul sa se schimbe si sa permita infractorilor sa-si ispaseasca si datoria morala fata de societate.

Uganda - Politisti "eroi"

Patru politisti din Uganda au fost rasplatiti de ministrul Educatiei pentru "merite speciale", respectiv pentru faptul ca si-au facut datoria fara sa accepte mita. Ei pazeau un magazin care adapostea lucrarile de control dintr-o scoala generala, cand patru tineri inarmati au dat buzna, cautand disperati lucrarile. Initial, au incercat sa-i mituiasca pe politisti, dupa care au scos armele. Conflictul a fost aplanat, iar politistii au primit cate 300 de dolari recompensa.

Protectie - Vibratiile care pacalesc termitele

Specialistii australieni au descoperit o metoda foarte ieftina si eficace de a scapa de termitele care se hranesc cu stalpii de lemn din structura caselor. Analizand comportamentul micilor infractoare, ei au constatat ca ele se ghideaza dupa vibratii. Daca de exemplu se-ndreapta infometate catre un pervaz si simt vibratii dintr-acolo, inseamna ca alt grup de termite serveste deja masa si atunci fac cale-ntoarsa. Astfel ca specialistii vor sa puna la punct un dispozitiv special care sa imite vibratiile, determinand termitele sa renunte.

Rubrica realizata de Miruna Mihalcea
×
Subiecte în articol: antimonden